Takde benda nak citer, tp nak jugak update blog..=p

Haha..aci tak buat tajuk panjang mcm tuh..mmg mama tgh tkde stori pon nk citer dlm blog ni..but bosanla plak wkt lunch time tkde buat pape..oh..lunch time mmg slalu mama tk makan sbb dh late breakfast kol 10am..slalu lunch time nilaa mama curi2 pasang broadbnd, update blog, bukak fb n blogwalking..mane yg smpatla..nk harapkan intenet opis, abeh benda2 'penting' tu sume kena blocked..hehehe..

So, dlm entry ni just nak tepek gmbar2 Zara spjg cuti cny yg lepas..mmg lom smpat nk masukkan dlm blog pon sebelum ni..layankan jekla ek..=p
.
.
Mula2 gmbar Zara on the way balik kg..mase ni sihat lagi, lom demam. papa berhenti nk gi toilet kat pedas linggi, but si Zara sibuk nak duduk n main2 kat situ mcm tak mau balik plak..
.
.
Opss..gmbar tk semenggah sket..apsal ntah main jelir2 lidah plak die..=)
.
.
Ni gmbar kat rumah nenek Rengit..Zara berjaya kumbah anak2 patung peninggalan mama..dulu time2 bercinta papa mmg rajin sgtla belikan mama anak patung..taktik menguratla tuh..haha
.
.
Yg kiri sekali tu jek bebear Zara yg mama belikan..yg lagi 3 ekor tu patung lama..ade lagii yg besar2 tp Zara lom jumpe..tp mama suka sbb Zara dh boleh identified sume patung tuh..Dari kiri ikut sebutan Zara- Bebear, Abbit, Emon, n Abbit lagi..LoL

.

.
Okeh..yg ni plak die berjaya kumbah buku2 cerita mama yg lama..mama mmg ulat buku mase kecik dulu..byk sgt stok story book dlm almari..hope menurunla perangai suka membaca tu kat Zara..=>

.
.
Yg ni plak gmbar mase ikut hantar rombongan tunang sepupu papa..ms ni Zara dh start demam so asyik merengek jek..mama tk dpt jejak kaki pon kt dlm rumah..just smpat makan, itupon gilir2 ngan papa..
.
.
Yang ni gmbar ari Isnin kat depan umah nenek Pt Raja..lepak2 kat depan jmbatan..sape2 yg tak tau, kmpung2 kat batu pahat ni mmg sumenye berparit2 belaka..hehe
.
.
Zara saaaayaaaaanggggg papa!!!..=D

..

Weekend ni papa Zara kena kerja..so mama berhasrat nk bawa Zara jumpe papa kat Kuantan plak kali ni. cumenye mama still lom kompem nak gi mcm mane..mama ingat nak cube drive sndiri, tp papa mcm tk bagi sbb die tk berapa yakin nk lepaskan mama bwk kereta berdua jek ngan Zara..die kata die nk balik naik bas, then esok after subuh baru gerak naik keta ke kuantan..hmm..tgkla mcm mane nnti..yg penting, nak jugak ke sana sbb nk release tension kerja..nxt week bakal menjadi antara minggu yg paling tough utk mama tau..huhu (mls nk citer psl kerja karang jadi lg tensen..)

Till then, stop merepek kat sini dulu...=)

18 comments:

Mama_Aqish said...

bagus2 jauhi penyakit M k...at least ada gak berupdate kan....tomei zara...pi tak gather nanti???

Diamilikku said...

nampak sangat muka sakit zara kan...hurmmm..sian dia...dah sembuh dah kan..alhamdulillah..lega rasa..mak2 le yang paling risau kalau anak2 demam...lily nampak kurus ahhh...jeles kak su tau...hehheheh

lily azliyana @ mama zara said...

MamaAqish- klu boleh mmg nak jauhkan penyakit M tu..tp klu weekend tk dpt nak tolong..slalu tk smpat nk update sbb melayan Zara n papa die..mklumla, weekend baru dpt berkumpul sesama kan..hehe.psl gathering tk tau lagi nk pegi ke tak..masih berpikir2..=p

Diamilikku- hadoi..mane ade nmpak kurus kak su..ilusi mata jek tuh..hakikatnya, nilai kat scale penimbang sudah mencecah angka 7+..dasat kan..huhu

nadnye said...

panjang jea citer dalam takde citer :P

maya amir said...

ye perlu bercuti di kuantan.. hilangkan stress itteww..sbb kuantan best:) hehehe... maklumlaa org kuantan kan?hahah

Dokter faRyn said...

suka tengok zara dgn jeans.bby aina pun ada dapat pressie seluar jeans (boleh tak?), tapi still besar lagi.tapi tak lama dah leh pakai kut.tak sabar-nye! :)

aku pun 70+ wehh.tapi kita tinggi,takpe (ayat sedapkan hati)

HAHAHA.

**mari ber-kurus bersama-sama**

hehhehe :)

zaidah said...

klu jadik gie kuantan tu..drive bebaik yer...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Leh tahan yer bear lily sempat menurun kat Zara..Klu kita ntah lah kemana dh semua bear2 tu.. :D

Aikk..Zara dh pandai main jelir2 lidah yer.. ;P

M@L@ said...

cute bear abbit zara color pink tu..pinjam leh...hehhehe

nza said...

mula2 muka hepi....last skali dh sedih...kesian....org demam mmg la moddy jerrr.

YatieJay said...

Bagus Lily, dlm dok M berupdate gak blog ni. Cuba kau jenguk blog akak.....dah dekat sebulan tak berupdate gara2 sakit M dan jugak musim kemarau idea....

Kat BP bnyk parit? Memang punnnn....heheee....

ibu emy efy eqy said...

kesiannya zara demam... apapun acik tahu zara memang anak yang kuat semangat.

kepada mamazara, semoga percutianmu di kuantan sentiasa tenang.

mama_umar said...

best zara blh men bear peninggalan mama die (ooh,camtu reza shahril ngoratt,hahaha)..lily,jom g gath,adela zt kawan =)

Qistina's Mama n Abah said...

Suka sangat tengok gambar zara... cumei jek selambaland..hehehe

musim2 panas nih banyak pemyakit menular..kena hati2 sket. demam panas paling biasa..paling bahaya...beware!

shila ariff said...

byknya bebear zara...at least, girl mesti ada 1 bebear as a stok mainan..tapi kalo utk hazim..mcm tak sesuai je kan..huhuhu..bagi senapang je le..kui kui kui...

Mrs. Adz said...

ade doraemon la..eisya tak ade lagi..leh tak eisya nak pinjam..hihii..zara dah besar dah..rajin baca buku..nanti dah besar pun rajin gak tau..

mariaariffbaby said...

risau kan bila anak merengek2 tak sihat.
kekadang ilang sabar dibuat nya

=D
ha ah la, banyak la bebear dia..

Cinda... said...

ulat buku rupenye.. ehehe..
patut anak pon ulat buku cam maknye..comel!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016