Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Terapi minda kat air terjun plak..=p

Hari Ahad, papa ajak mandi manda kat air terjun berhampiran TUDM base tu..air terjun sg pandan nama tptnya..mama mmg berkobar2 la sbb mmg dh lama giler tk berendam air gunung..n ni jugak adlh 1st kitorng bwk Zara mandi kat air terjun sbnrnya..=D
.
Kitorng smpai sana lebih kurang 11am..mase tu pon dh ramai org berpiknik kat sana..kitorng tk bwk ape pon, bwk air n kudapan jek..mula2 nk bagi Zara warm up, just lepak kat tpt air cetek..cetek giler sbb paras buku lali mama jek..hehehe..mklumla, Zara ni klu ngn air mmg lmbat sket warm upnye..tkt sejuk ke ape ntah..=p
.
Bile dh lama2 tu, br bwk Zara mandi tpt dalam sket..kat sini mcm unik sket tptnye sbb die buat air terjun tu mcm swimming pool plak. tk tau nak describe mcm mane tp mama mmg 1st time jumpe..ade jek tpt air terjun tinggi2 tu tapi mama malas nk bwk Zara lepak kat sana..tkt plak sbb byk batu2 kan..so just mandi kat 'kolam' besar tuh..cume kurang bestnye bile dh ramai sgt org, maka air pon jadila cam kotor sket kan..
.
Gmbar tk byk sbb malas nak amik kamera dlm beg..jrg2 mama 'malas' nk amik gmbar kan..ekekeke
.
.
Kat parking keta..mama kebak tshirt papa (yes..nama glemer papa Zara ialah kapt puree..nama 'puree' tu dpt sejak skolah menengah lagi..hehe)

Try test rendam kaki kat air cetek..lmbat btol minah ni nak warm up main air..=p

Org suruh main air, die plak sibuk ajak mama main dukung2..hehe
Rendam tk seberapa dh rehat lepaskan lelah..=p

Kami bertiga di air terjun sg pandan..klu nmpak nun jauh di sana tulaa air terjun yg melompat2 tinggi..ada gak jln ke sana naik jambatan gntung tp tkde amik gmbar..syg btol..

Air terjun yg ala2 swimming pool kat belakang mama tuh..hehe..
Ada water slide jugak utk budak2..bwk la Zara main beberapa round..suka btol die..

Episod berendam kat tempat yg dalam sket..best tol bile panas2 mcm ni dpt berendam kat air sejuk..=D

Turn papa melayan Zara..konon nak ajar anak dara tu berenangla gamaknye..hehe

Dh siap tukar baju..nk balik dah ni..

Kalau ade sesape berminat nak tgk gmbar2 lain yg lebih cntik di air terjun ni, bolehla klik kat blog nana aka ibudamia nih..nana n family pon pergi gk sg pandan tp diorng gi ari sabtu..jeles tgk gmbar2 diorang kat sana sbb sume cantik2 belaka berlatarbelakngkan air yang terjun tinggi tuh..hehehe

Nway, after mandi manda smpat singgah makan n tros balik shah alam..sementara mama drive, Zara n papa sudah lena dibuai mimpi..penat sgtla tu nmpaknye..hehe

p/s: mama sbnrnya tgh bizi giler ni..esok ade presentation tp material lom siap lagi..but apepon, smpat lagi nk update blog kesayangan ni kan..=p

11 comments:

mama tisya said...

cuaca tgh panas ni dpt mandi air tejun best gk ye

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best jer tgk tmpt air terjun tue..mmg bestlah panas2 cam nih mandi air terjun.. :)

shila ariff said...

heeee...takpe lily, presentation slide kena ada mood yg baik baru bermacam-macam idea datang, rite??..berblog ni kira 'iklan' masa keje, rite?..ke aku je pikir gitu...huhuhu..anyway, nnti leh kita set appointment berpiknik kat air terjun sg. pandan...aku leh masak2..

~Zetty84~ said...

bestnyer tgk agak n family berendam air terjun...
act, zati pun dah lama x terjah g air terjun...
cam comel jerk time papa zara wat zara tertonggeng cenggitu..hikss...

M@L@ said...

Yerlah dah lama tk mandi air terjun.. dgn cuaca skrg panas dok berendam sedap nie..

syok nyer zara mandi...

nza said...

hr Sabtu g pantai, Ahad g air terjun lak....sronok tu musim2 panas ni pegi cari tmpt ada air....akak cr air kt toilet jerr....

Nana said...

hehe klw kitorg pegi ari ahad sure dpt jumpe kan...xde jodoh lg nk jumpe dekat gile air terjun ni ngan kem kan sure papa zara selalu dth situ

Sue said...

wahh bestnye.. sedapnye berendam di kala cuaca panas ni...

:iBuAfiQah: said...

dah jauh berbeza air terjun sg pandan tu lily..
dulu suma kawasan tu berbatu2 jer..
dah makin cantik la nampaknya...
dulu cam tak terurus skit...
best of luck utk presentation tu yerr...

mama_umar said...

mengingatkan kitorg klu g sg lopo kt langat time2 cuace panas nih mmg sgt2 bestt =)

Syuhada Kamal said...

salam lily,
kalu tak silap akak air terjun sg pandan tu kat Panching kan..kuantan..mmg lawa kat sane..akak penah pg dulu, dekat ngan kg..tp lama dah..ms bujang2 dulu je..hehe

Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin