First time kami ke Bagan Lalang..=D

Ni cerita hari Ahad plak yek..kitorang tetibe tergerak hati nk jalan2 amik angin pntai..konon pagi2 nak bertolak ke pntai bagan lalang tp hampeh..punyela golek2 bertiga atas katil, last2 kol tgh hari buta jugak baru kuar rumah..

nway, kuar rumah smpat singgah makan dulu kat alam central..ingat nk makan kat warung dekat2 umah jek tp si Zara wat hal tk mau masuk kedai..apsla ntah ngamuk arituh..so lepas pusing2 cr tpt sesuai nk melepak, akhirnye kol 2pm jugak br bergerak ke pntai tuh..

opss..layan gmbar Zara dl b4 mama teruskan cerita ok..=p


Zara nmpak tinggi n mcm dh besar jek kan drssing mcm ni..sudah besar pjg anak daraku..hehe


Kaku jek mula2 suruh posing..

Kiss2x sket utk mama..=D

Mmmmmmuuuaaahhhh!!!

Ok..dh ready dah..jom gi jalan!!!!



Apa yg kelakarnye kitorang ni, sorang pon tak tau kat mana pntai bagan lalang tu sebenarnya..main terjah jek..tk pasal2 kitorang terikut jalan jauh..mama betul2 tk tau bagan lalang tu dekat sepang, n ade Sepang Gold Coast kat situ..punyela kitorang ikut sign board ke Morib gold coast..ingatkan tpt yg sama..so sgt jauh ok bergerak dari shah alam, lalu banting, lalu morib then baru smpai ke bagan lalang..dekat 2 jam gam berjalan...Zara smpai dh tidur2 dlm keta..hehehe

Lebih kurang 4pm smpai gak ke Bagan Lalang tuh..x buat ape pon, just nk tgk tpt jek..mase smpai tu kebetulan air surut..so pntai agak berlumpur n penuh ngan ketam2 kecik..ngeri gakla nak melangkah melepasi ketam2 tu sume..=p..lepas stgh jam amik angin pntai, tros gerak balik..tk boleh lama2 sbb lepas maghrib tu papa dh nak bertolak balik ke kuantan sbnrnya..

Pmandangan sekitar pntai..agak redup tepi pantai tu sbb banyak pokok besar..sesuai utk piknik kan..=D



Pasir kat kawasan ni agak tebal..mula2 Zara cm susah payah nak jalan..hehe

Zara tk begitu eksited berjalan kat cni..tk mcm mase kat Bali aritu...sgt smngat tgk pasir pntai..hehe

Papa n Zara

Zara agak geli ngan pntai yg berlumpur tuh so die tk mau jalan dh..hehe

Three of us di pntai bagan lalang..

masa ni nak balik dah..ape ntah yg budak ni suka sgt..=p

Best sbb ada playground kat cni.Zara dh bising2 sebut 'taman'..but tk singgh sbb dh lmbat + mendung

Wktu ni dh ujan..smpat lagi snap gmbar2 sekitar pantai bagan lalang on the way balik tuh



Okeh..sbnrnya ada sebab mama sibuk nk ke bagan lalang arituh..act tgh nak survey2 tpt sesuai utk berpiknik..mama nk ajak family mama (mak, abang, kakak, in-laws n anak2 buah) bergather sama2 bulan 4 nih..kitorng ni jarang gi bercuti satu family so terasa nk kumpulkan ramai2 utk rehat2 kan minda..bagan lalang ni salah satu choice la sbb dekat..ingat nk anjur piknik smbil celebrate bday Zara yg kedua tahun..mcm best jek klu dapat makan2 smbil potong kek kat tepi pntai kan..pastu panggil OP amik gmbar kitorng sefamily..tgk kat Sepang Gold Coast tu byk port menarik utk bergmbar..opss..terlebih sudaaa berangan..hahaha..tu plan mama sensroang..klu adik beradik tak setuju, tak menjadikla plannye..=p


Ni dah on the balik umah..balik tu lalu sepang jek sbb lagi dekat..=p

last pose mama n Zara dlm keta..=D



Smpai umah dh kol 6pm..sebelum tu smpat singgah tapau sate haji samuri dkt hentian dengkil..after maghrib dlm 8pm, papa dh gerak balik kuantan..sian die kepenatan stgh hari bwk keta..thanx papa bwk mama n Zara jalan2x..=D


14 comments:

nza said...

cantik gak pemandangan pntai tu...sronok nmpknya zara tu..

sejak ank2 dh besar ni susah betul nk ajak mrk brcuti....slalu serentak mrk jwb "xnk la bu"...hu..

time kecik2 pntang coti or ujung minggu mesti g jejln n coti2....

Mrs. Adz said...

amboi zara,dah pandai bergambar sekarang..tiru sape ni??hihii

bagus juga sekali sekala picnic reramaikan..mesti meriah

M@L@ said...

jauh tol perjalanan spai bagan lalang...mesti letih kan nak cari tpt kalo dah tau trs terjah jer...

comei zara pkai dress tu seksi nyer..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik baju Zara..A'ah..Amboi zara dh pandai posing yer...

Cantik pemandangan pantai tue..mesti best klu sambut b'day kat situ...x lama lg tuh...dh besar dh anak dara seorg nih... :)

DYLA said...

hehehe.. zara.. inas yg dekat ni ha pun tak sampai lagi bagan lalang tu...

Sue said...

zara..lenkali ajak mama pegi lagi tau. jgn lupa makan seafood kat restoran tepi2 tu. fresh tau!!

huhu.. kite pon dok berangan nk bw anak2 p pantai cuti cny ni. tp tak tau lagi pd atau bagan lalang. damia konfem tanak mandi sbb takut laut. hehe..tp bagan lalang mcm best sbb reduppp je kan? pastu leh tgkp anak2 ketam..hehe

mama_umar said...

aahla,zara nmpk dh mcm anak gadis sunti gituu..kitorg yg agak dekat dgn sepang ni pon xjejak2 lg ke situ,heheh

gee ryder said...

i pun baru je nk cite gi bgan lalang aritu..pun 1st time gak hehe..

btw, slm kenal ;)
cute la baju zara tu

lily azliyana @ mama zara said...

kakNza- masing2 dh skolah kak nza..mesti penat ngan akt sekolah yg padat tu yg nak rehat kat umah jek wkt weekend..=D

mrsAdz- yelaa..kitorng sefamily lom ade rezki lg nak piknik ramai2..slalu mesti tk cukup korum..

Mala- mmg jauh sungguh..klu awal2 tau tpt, dh tentu tros terjah lalu sepang..hehe

Lily- harapnye menjadikla plan tuh..mama die dh berangan lebih2 nih..hihi

lily azliyana @ mama zara said...

Dyla- tkpe, inas duduk dekat bile2 pon leh terjah..=p

Sue- betulla..byk restoren tepi pntai tuh..lenkali dtg lagi leh terjah makan plak..=)

mamaUmar- nnti Maryam dh besar sket lehla bwk die main pasir plak..hehe

gee- salam kenal jugak ye..baju Zara jauh dtg dr Bali tuh..ekekeke..

Nana said...

penah lalu je xpenah singgah pegi pd ikut jalan dalam lalu kt bagan lalang.
tringin nk makan seafood kt sini malam2 mcm bez je

zaidah said...

cantiknyer view dia...bleh lah zai vacation kat sana nanti...

Mama_Aqish said...

ala tomeinyer zara...cekci gitu...best nyer pi jenjalan lagi lepas balik dari bali...cuti2 ni pi mana plak???

maya amir said...

zara ni muka ayah die kan:) .. anyway, tak penah gi bagan lalang..best tak?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016