Libur di Bali: Hari pertama (Pt 1)

Wahahaha..tajuk tk boleh tahan..tetibe teringat pkataan 'libur' ni pulak..mase kat Bali aritu, kat mane2 asyik dgr warga bali sebut ptaan ni..setiap kali diorang bertegur sapa, mesti kuar soalan yg sama.."datang ke bali utk berlibur ya pak.."..so mama assume mksud 'libur' ni ialah bercuti, berehat, jalan2 n seumpama dgnnya..klu mama salah tolong betulkan ye..

Klaa..sebelum masuk gmbar Bali, mama letak dulu gmbar2 kitorng kat airport. Penerbangan MAS jam 12.25pm..naik MAS ni bestnye sbb tk payah penat lelah dok redah jalan kaki nak naik kapal...dhla mama ade anak kecik kan, so mmg dpt 1st priorityla masuk dlm kapal tu...sgt suke okeh..tk payah berebut2..=p


Tgh check-in di kaunter


Zara smpat layan toys kat kids zone dlm terminal..


Our tickets..=D


Mcm2 pose sementara tgu wktu berlepas..







Tak lama kapal terbang berlepas, Zara terussss tidur..tp sebelum tu ada jugak die menangis skjap tp tk ingat pasal ape..masa makanan smpai Zara still tidur so dptla mama makan dgn tenang sket..separuh perjalanan, baru die bangun..just bagi die makan biskut jacob jek sbb utk Zara tk de meal..


Zara yg lena diulit mimpi..


View dari dalam kapal terbang..


Menu lunch- chicken beriani, kek buah n cam biase ferrero roche


Zara terjaga jua..makan biskut n minum air mineral jek..hehe


Mama bambam ngan Zara..puting n bantal busuk si Zara tk ditinggalkan yek..tetap dibawak walau ke hujung dunia sekalipon..=p


Sudah smpai di Bali..=D



Smpai kat airport Denpasar lebih kurang jam 3.25pm..termasuk urusan dgn imigresen n amik beg, kol 4pm jugakla baru keluar airport. mase tu driver yg mama hire dh selamat menunggu di luar airport dgn papan tanda bertulis nama mama..ingat dapatla kalungan bunga ke kan tp takde..sbbnye kitorng amik driver2 biase jek (org awam), bukan tour guide yg betul2 berdaftar tuh..hehe..

Sepatutnye kalau ikut plan kitorng akan terus check in kat hotel n buat aktiviti sndiri utk hari pertama tu.tp driver kitornag, bapak Lengah Gunawan cadangkan utk terus ke Uluwatu sbb masih awal lagi..so papa pon setuju jekla..tgk Zara pon ok n tak meragam penat kan..bapak Lengah ni agak berusia orangnya..dekat2 sebaya ngan atuk Zara, so Zara mmg tk takut ngan die..kereta yg dibawak adalah jenis Suzuki APV (tk ingat spesis mane).tp sangat2 selesala. utk kitorang bertiga..


Kami dlm keta menuju ke Uluwatu..


Next entry utk gmbar2 di Uluwatu..=D

p/s: Saat jejakkan kaki ke Bali rase cam tak percaya jek mama dh smpai ke sana..mase dlm flight tu otak mama sbnrnya masih terganggu lagi memikirkan kerja2 opis yg ditinggalkan..tp bile dh smpai sane, trosss terlupa ngan mslh2 yg ada tuh..ekekeke..

12 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bantal bucuk x leh tinggal erk.. :)

Sedap jer tgk Zara titun dlm flight...nk 3jam gak erk p'jalanan... Lama tuh..

Syok arr Zara kecik2 dh p melancong p oberC...Aunty round M'sia pon x abis lg.. :(

E.L.I.Z.A said...

sedap tgk meal tu hehe...siap ada forero roche (xreti ah nk spell haha)...

bestnya dpt p bali.

mummyseri said...

Lily..bestlah baru tgk gambar lam kete aje tu.. mmg x sabar nk tau next nyer :)..
samalah ngan anak kite pon x bleh tinggal bantal busuk..

norly saliana @ mamazahra said...

wah!sonotnye dah smp Bali kamu!!!
Zara ni bagus ah, x meragam pun..
naseb baik bwk bantal busyuk kan, xlah meragam.hehehe

xsabaw nk tgk gambar di uluwatu.cpt2 update ye!!!

ninieZUERYANNIE said...

alalala... ade gak bantal busuk + puting tuh..

lily, x sabar nak bace next entry..

lily azliyana @ mama zara said...

mummyQis- hehe..jgn tak tau..bntal busuk Zara ni dh merata tpt pergi..Sabah, Serawak, utara, timur, ke hulu hilir kena heret..ekekeke..yup..perjalanan ke sana lebih kurang 3 jam mcm tuh..

Eliza- ferrero roche ni mmg makanan asas kat MAS kot..tk kirela menu bfast ke, lunch ke, dinner ke konpem coklat tu ada..=p

mummySeri- hee..dua2 Seri kecik pon ada bntal bucuk yek..

Norly- huu..bntal busuk n puting die tulaa 'ubat' meragam..entah bile leh pisah ngan dua benda tuh..

~Zetty84~ said...

hihi...bantal bucuk zara tetap di bawa erk...!!!
walaupun nek flight ke apa ke...
hihi...dah merata bntl bucuk dia pergi erk...

pssst...zati suka tgk picas zara no. 4 tuh...comel n cam happy jerk nk ke Bali....amboi ank dara nih.... ;p

shila ariff said...

wah...sonok kan??..dapat pi berlibur kat negara org kan??...eee...nak pi gak..tapi bila???..huhuhu...

p/s: nak tanya skit..camne lily arrange n hire pemandu peribadi tu???..

Nieza Ishak said...

wahhhhhhhh seronoknya ..

bila la suffiya + zulaikha nak jejak hihihi.

Nak klik nanaggggg tdooo pulak.

Mrs. Adz said...

waa...bestnye dapt g bali..cite lagi tau..tak sabar nak tgk ni..kot2 tersampai kat sane ke..

Sidratul Muntaha said...

bantal busuk tu mmg class
seb baik ler zara tak kepochi
klu dia cam aqil
entah zaman bile boleh bawak dia naik aircraft?
asyik nak buat kepala sendiri jer.

mizzyN said...

nice. aku pun baru balik dr Bali 1 April sampai 4 April. Ko pergi bila?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016