Familymoon di Bali- prolog

Bile gi bercuti berdua, org panggil honeymoon..ni kitorang gi bercuti bertiga panggil familymoon boleh tak..ekekekeke..nasibla mama Zara buat satu term baru yek..=p

Act, mama lom smpat lagi godek2 n edit2 pic mase kat Bali aritu..kerja agak byk kat opis + dgn data2 testing yg pelik2 buat kepala mama jadik serabut..so tkde mase nak pilih2 gmbar, resize n upload dlm blog sume..nnti dh bertenang sket baru mama wt full story ttg cuti2 kitorng kat Bali ye..

Nway, plan ke Bali ni sbnarnya dh lama jugak tertangguh..mama pon ingat dh tkde harapan ke Bali dh sbbnye mcm banyak tol rintangan n dugaan..act 1st time tergerak hati nak ke sana mase lepas bersalinkan Zara..waktu berpantang kan byk mase nk surf tenet sume..so mulalah terbaca ttg cerita2 di Bali ni..bile tgk gmbar2 pemandangan kat Bali, tros rase teringin nk pergi..

Selepas hampir 2 tahun berangan2 nk ke sana, kitorng masih tk dapat tarikh yg betul2 sesuai..isunye, papa Zara ni sgt susah nak ke luar negara..mklumla pegawai tentera kan, mmg leceh sket nak apply cuti ke oversea..byk borang kena setel sume..tmbah2 lagi ngan jadual papa yg amat ketat..so mmg give up jekla..then after kitorng cuti2 ke Sabah bulan 7 tahun lepas, tros mama kate kat papa lupekan jekla gi Bali..dh dapat gi Sabah tgk gunung Kinabalu pon dh puas hati (ehh..ade kena mengena ke Sabah n Bali..ekekeke)..*sbnrnya ‘tabung bercuti’ dh habis digunakan wt gi Sabah, manenya ade modal lagi nk gi Bali ..=p*

Apepon, bulan Dec lepas saje2 la bukak website MAS..tgk2 ade tiket promo utk ke Bali..calling2 papa, tros papa kata setuju nk ke Bali dgn syarat kena pergi bulan Januari sbb after Jan papa dh mula sibuk ngan training n kursus..klu ikut mama ingat nak pergi on April/May sempena Anniversary..after booking tiket, tros papa isi borang n apply cuti oversea..alhmadulillah, diluluskan..papa pon kire puas hatila sbb akhirnye dpt memenuhi impian mama nak ke Bali.. (nsb baik mama dok teringin ke Bali jek, klu nk gi jauh2 mau papa nk layan..=p )..mama plak, tros servey2 hotel n carik rental car wth driver..sume cari sndiri..malas nak ikut tour agency sbb kitroang kan bwk budak kecik..rase lebih selesa kalau bergerak sndiri..tak terikat dgn jadual orang..

So, akhirnya..dapat jugak jejakkan kaki ke Bali on 29th January jam 3.25 petang kat Bandar Udara Ngurai Rai..hari 1st smpai tros dibawak jalan2 ke Ulawutu n makan malam di Jimbaran Bay. Hari kedua plak berpeluang pergi ke Turtle Island, melawat Bedugul dan Tanah Lot..n lastly on the 3rd day, wktu utk bershopping brg2 souvenier di Ubud, melihat gunung berapi di Kintamani n padi bukit di Tegalalang..tak lupe jugak, spare mase berurut di spa, jalan2 di pantai Kuta n naik kereta kuda keliling bndar..such a wonderful experience..=D

Oklaa..pnjang plak entry prolog ni..kalau ade sesiapa yg berminat nk baca entry penuh tempat2 yg smpat mama lawat tu, tunggula entry lepas ni yek..mane tau ade yg berminat nak ke Bali plak, lehla mama kongsikan pengalaman mama kat sane..sebelum tu, mama letak satu dulu pic kitorang kat salah satu tpt menarik di Bali..
.


*Zara n family di Tanah Lot temple..ni gmbar yg diambil oleh orang2 kat sane. Sekeping gmbar leh dibeli ngan harga Rp20000*


9 comments:

ninieZUERYANNIE said...

alhamdulillah.. akhirnye sampai jugak ke sane kan lily.. x sabar nak bace next entry & sgt2 x sabar nak tgk gambar zara!!

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..org lain tk heran kot gi bali..aku jek eksited lebih sbb bukan sng nk ke obesea ngan laki aku nih..=p..nway, mmg syukur sgt2 dh slamat pergi n slamat balik pun..=D

azzul said...

bestnye baaca story org gi holiday obersea lg heheh..ok la tu akhirnya dpt gak ke Bali ye..nnt upload gmbr byk sket ye..

mama tisya said...

walaupn byk dugaan & rintangan tp smp jua ke bali...tk sbr nk tgk byk2 gmbr lg

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ok..tunggu next N3...nk tgk tmpt2 yg di lawat...mana tau ade rezeki nk p gak... :D

Fara_Adura said...

Lily~Wowowo.. beshnye g bali.. jeles2.. ekeke.. oke ar tuh dapat g obesea.. weols neh tak penah ke mana2 obersea lg.. thailand je ar.. hehe. Takde pertandingan pengkomen terbanyak cuti2 bali ker.. hehehe..:)

Jangan lupe aplod pic banyak2 tau.. hee.. mesti cantek2 pic

nza said...

mmg kakitngan krajaan agak trikat kalu nk g overseas...3 bln dh kena mohon n perlu tunggu kelulusan Jabatan....leceh gak tu...

Kak nza tringin sgt nk g Beijing ttp sntiasa ada halangan...Tgklh kalu dh trseru ke sana...kempunan sgt espclly bila pak cik br balik dr sana...hu.

Dr faRyn faRhana said...

best nye.cpt update kay.kot2 leh psycho hubby aku.hahah

~Zetty84~ said...

bestnyer tgk akak dah sampai sane...
hihi...cantek gmbr bertiga tuh...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016