Sesi menggemukkan badan di McD n Big Plate Subang..=p

Jumaat minggu lepas, mama dilanda stress yg teramat sgt..akibat terlmpau banyak bebanan kerja n data2 eksperiman yg memeningkan jiwa..so dgn sgt nekadnya, mama decide nak ponteng kerja stgh hari..hehehe..mula2 tu kuar sbb nak poskan brg2 utk pemenang contest mama, tp tetibe rase malas sgt nak balik opis..after sms kawan opis mama, tros balik umah tdo..
.
After terbangun kol 6.15pm, tros bersiap n amik Zara..kakak nuseri pon naik pelik sbb aritu mama tak beruniform plak..selalu balik kerja tros amik Zara kan. so, bile dh stress keinginan nak makan banyak tu pon membuak2..bwk la Zara ke McD sek 26 tuh..order tak hengat ok..set ayam gorang mc value yg large lagi, siap tmbah cokelat sundae..utk Zara mama belikan air ribena n bubur ayam..haha..sian Zara kecik2 lagi dh kena paksa makan fast food (ye2x..mama tau tk bagus..silalah membebel kat mama yek..huhu)
.
.
Bahan santapan utk mama n Zara..=p

Sedapnya Zara dpt air ribena..


Makan fries plak..
Next, bubur ayam..


Laling Zara setia temankan mama makan..

.
.
Hehe..gmbar Zara jek yg ada sbb mama tgh stress mane nak amik gmbar muka sndiri kan..=p..nway, hasil 'tamak' mengorder begitu byk makanan, akhirnya ayam seketul, fries sparuh n bubur ayam kena tapau bawak balik jek..smbung makan kat rumah..hehehe
.
sebenarnya, malam tu papa tk balik sbb die ada dinner..so sabtu pagi esoknya br papa smpai shah alam..disebabkan sisa2 stress masih ada, maka mama mogok buat segala kerja..dapur mmg x berasapla haritu..dr pagi, tgh hari ke malam, makan luar jekla jwbnya..selalu time rajin, ade jugak paling tidak sediakan breakfast wktu weekend..=p..nasib baik tk mogok basuh baju..klu tk berkulatlah baju2 kotor yg papa bwk balik dr kuantan tu..hehe
.
So, malam sabtu tu ajak papa makan tpt best sket..act dh lama teringin nak makan kat Big Plate restoren ni tp tk pernah berjaya carik tptnye..org kate dkt2 tudm subang tp mama rase mcm jauh jek..apepon, akhirnya malam sabtu tu berjaya gak smpai ke sana..rupenye kat situ cume sediakan western food jek..alang2 sh smpai, order jekla makan kan..spt nama kedainye, mmg besar sungguh pinggan2 kat cni..macam makan 2 kali gnda plak..hehe (lemak pon berganda2 ngan jayanya)
.
.
Chicken Subang utk mama..ade fries n coleslow sekalik..harga rm18 kot
.
Ni plak beef steak papa yg sedaappp..ade sayur2an, salad buah,jagung n mashed potato..harga RM25.50
.
Air pon dlm gelas besar jugak..mama order floaat, papa plak mango juice
.
Mushroom soup yg sedap utk Zara..unik soup ni sbb diletak dlm roti bulat yg keras..smbil kaut sup, leh kaut ngan roti2 sekali..hehe..harga die rm6.80
.
Zara comot sdg menikmati supnye
.
Pinggan yg tak berapa licin sbb byk sgt makanannye..dh tak larat nak abehkan..
.
.
Lepas makan2 di big plate..smpat round2 bndar shah alam cuci mata. bndar shah alam di happening gak kalau ujung minggu..kat padang, family n couples mmg ramai..kat dataran tu plak, selalu mmg ade persembahan kebudayaan mcm menyanyi, sajak semua..nway, disebabkan sudah kekenyangan, mama malas nk kuar jalan2..papa jek yg kuar amik angin..mama n Zara lepak2 dlm keta..pas puas cuci mata, trosla kitorng balik umah smbung rehat2 malam minggu..=p
.
.
Sblum end up entry ni, layan dulu gmbar2 Zara k..=D

14 comments:

mariaariffbaby said...

mummy zara..
kita pun if tensi..pun makan la solution dia

huhuhuhuhu
buruk kan habit kita ni?

Nana said...

wah ye la unik tol soup dia...nmpk sedap seme makanan..

nza said...

sedap2nya....hu, lapar!!!

lily azliyana @ mama zara said...

maria- kalau badan maintain kurus takpe..sy ni dh tentu badan besar, makan tak ingat plak tuh...hehe

nana- mmg sedap2 pon..nxt time leh la gi try..=D

kakNza- makanan home cooked lagi sedap..ni makan kat luar sbb mama Zara sgt 'rajin'lah memasak..ekekeke

LiLy @ MumMyQiStInA said...

a'ah..betul..klu tension...mknlah pengubatnyer.. :D

Mushroom soup tu mmg nmpk menyelerakan...yummy!!!

Zara hati2x pandu keta tau!! :)

norly saliana @ mamazahra said...

lily, mkn adalah terapi terbaik tuk org yg tgh marah,sedih or tension.selain shoppinh.hahaha
sama lah kte, kalo tension je mkn, tp norly lbh suka mkn eskem or cokelat..

mcm sedap je big plate tu.apa kata kte gather2 mkn kt ctu??menarik x?
BP tu bukak mlm je ke?

Syuhada Kamal said...

cian die tension..hemm..akak pun sama..kalu tgh tensen mmg keje nk makan aje..manelah badan tak senang naik..hehe
teringat lak ms mula2 kawen mkn kt big plate tu..dah lama tak pg sane..bleh thn gak best makanan kat situ...:)

Mrs. Adz said...

jgn tension-tension lagi ye..terapi makan tu menakutkan la..hihii..

sedapnya tgk zara minum air tu..mcam nak g cari air tu je..huhuu

Izan Ishak said...

ciannya mamazara tension ye...
xpe2...skali sekala apa salahnya nak makan byk2 camtu.

yelah...roti tu mmg nmpk best sgt!
besar gitu!

Cinda... said...

unik betul roti & sup tu.. terpk cane roti leh tak lembek direndam ngan air..

nak try test kat umah.. hahahaha..

ninieZUERYANNIE said...

lily.. stress ye.. sian ko.. baru balik cuti, byk pulak kje ye.. xpe, ko kan ibu yang cemerlang, gemilang & terbilang.. musti boleh handle punyerrrr...

aku suke sgt2 gambar zara yg last tuh! cumil teramat!!

Dilla Ady said...

bestnye mushroom sup tuh..mmg unikla..kalu tersalah kaut, terkaut rotinye habis melimpah la supnye tuh kan..

mmg la, kalau tension, mkn tu mcm leh bagi release jek..mmg best..

cume yg tak bestnye, lemak pun membiak dgn jayanye..

~: UmmiNor:~ said...

saya kalau tensi suka gi window shopping! x beli pun, tgk je, dah tawaf 1 shopping kompleks tu, hilng stress :P

Qistina's Mama n Abah said...

aiyoh...bertenang..bertenang...ni mesti selesa giler berurut kat bali nih..balik jek selera mendadak naik hehehe...

selagi leh makan..makan lah...sup zara kat big plate tu mcm cantik jek serving dia kan...abis ke dia makan tu?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016