Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Finally, real TUTU for ZARA!!

Hee..ingat lagi tak mama pernah bgtau yg Zara ade menang consolation prize utk picture contest anjuran Mommy Lyna n Tutu Workshop. Untuk saguhati tu, mama dapat 15% vaucher for tutu purchase. disebabkan mama mmg tak prnah kenal n tak pernah beli pon tutu ni, so nakla jugak belikan satu untuk Zara kan. Lagipon teruja tgk tutu yang comel2 kat tutu workshop tuh. Owner die, Joanne Lee pon dh dikenali sbb tutu workshop dh few times masuk paper..=)

So, stlh few times beremel2 ngan Joanne, akhirnya smpai jugakla tutu tu ke tangan mama minggu lepas. mama bukan setakat dapat 15% vaucher, tp up to 25% sbb kbetulan tempah wktu promo bulan July. berbaloi la utk 1st time purchase kan. balik2 kerja hari jumaat lepas tgk parcel dh ade kat rumah (papa tolong amik kat post opis sbb parcel stuck kat sane). terus bukak n jeng..jeng..jeng..tros try pakaikan zara ngan tutu tu. sooooo cutela tutu tu. comei sgt wlupon anak dara mama tk ckp girlish nak pakai kan..hehehhee..

Meh tgk rupe anak dara ni pakai tutu
.
Love this pix the most!! (haha..sbnrnya nilaa satu2 gmbar yg Zara btol2 posing ngan tutu tu..=p )



Aksi2 lain Zara ngan tutu baru..

Hee..comei ker. tutu tu mmg comei kan tp tak taula sesuai tak zara pakai sbnrnya. pade mama sesuai jekla. hehe..Act, Joanne ade bagi sepasang ribbon hairclip jugak utk zara tp mama terlupe nak snap pic. sbbnye time nk simpan tutu baru perasan ade hairclip 2 pcs ter'sangkut' kat situ..=p..thanx joanne. free gift ke tu..hee..

So..sesape yg rase2 berkenan nak beli satu tutu utk anak dara masing2 ker, anak sedara ker, anak sepupu ker, sila2la berkunjung ke Tutu Workshop k..=D

.

p/s: masih berpikir2 bile mase yg sesuai mama nak pakaikan tutu ni kat zara @ real occasion. nk tgu bday, mcm lambat sgt. soo..tgh mempertimbangkan utk buat outdoor fotoshoot utk zara dgn tutu ni..tgkla, klu ade rezki lebih pas raya nanti ke..=p

Candid Giveaway Contest

Yesss..masih dlm mood utk bercontest di hujung minggu. Tp, sekali lagi mama join contest ni last minit. Masih alasan yg sama, sbb tak dpt cari gmbar yg besh..hehe..act mama mmg bnyak amik gmbar candid lagi2 gmbar Zara. punyela banyak smpai naik pening nak pilih mana satu masuk contest (macamla gmbar yg diambil sume lawa2 kan..=p )


Berbalik pada cerita contest, Candid Giveaway Contest ni act dianjurkan oleh Zieha, juga salah sroang kawan terawal mama di dunia blogging. Mama mmg selalu mengikuti perkembangan cerita anak teruna Zieha yg hensem tu, Firas. Contest ni akan berakhir esok, 31 Ogos..
.
So, gambar yg akhirnye mama pilih untuk contest ni ialah..
.

Hee..modelnye tak lain tak bukan anak mama si Zara la. asal contest jek mesti muka Zara jadi taruhan kan. Gmbar ni mama ambik mase Zara ngan tak sengaja photoshoot kat Giant sek 13 shah alam, bulan april aritu. Ada satu studio tu buat promosi so mama pon suka2 la bawak Zara amik gmbar. Tak sangka die ceria spjg photoshoot tu berlangsung. tgkla aksi Zara tuh. macam bersungguh2 jek mendengar arahan photographer utk berposing..=p

Erm..rasenye itu jekla yg diperlukan untuk contest ni. Syarat2 lain pon rasenye mama dah penuhi dah..Lepas ni tunggu Zieha umum pemenang jekla..=D

Contest Jom Main Air Bersama!!

Hee..sekali lagi mama join contest last minit. Contest kali ni dianjurkan oleh Kak Yong yg merupakan antara kawan terawal yang mem'follow' mama di dunia blogging nih. Tarikh tutup contest Jom Main Air Bersama ni ialah esok jam 12 tengah hari. Act dah lame nak join contest ni tp tk dpt carik gmbar yg sesuai. wlupon byk kali jugak bwk Zara mandi pool, tp gmbar sume tak cukup menarik utk dikongsikan..(kes anak mama tak fotogenik la nih..hehe.. )
.

Ni banner contest anjuran Kak Yong..


Akhirnya, stlh belek berkali2 folder gmbar mama, akhirnya mama decide nak antar gmbar kat bwh ni utk penyertaan..
.


Nama papa: Riza Shahril Mohd Saad

Nama anak: Nur Riza Azzahra (ZARA)

Hee..dalam gambar nih Zara tak pakai baju mandi pon. pakai gaun jek. To be honest, sbnrnya inilah pertama kali Zara dibawak 'terjun' dalam swimming pool. Mase ni kitorang bercuti satu malam kat Kuantan. Papa teringin mandi pool, so mama n Zara tunggula tepi pool tu. Tp Zara nmpak eager sgt tgk papa swimming so akhirnya papa pon bwk Zara masuk pool sama2. Tak sangka Zara mmg seronok masuk dalam air tuh..hehe..Mase nih Zara br 8 bulan. Balik dr Kuantan, terus papa belikan swimming suit n pelampung yang pertama utk Zara..=p

Apepon, harapan papa n mama ialah Zara dapat belajar swimming satu hari nanti. Papa mmg suka sgt berenang, tak macam mama yg kaki bangku. Kalau tk masuk kelas swimming pon, Zara belajar jek dr papa k sayang..=D

Tips-tips untuk menarik minat si kecil bermain air:

- Biasakan si kecil anda dengan air supaya tiada rase takut pada air. Mungkin boleh lakukan aktiviti mandi, membasuh kereta, siram bunga dan sebagainye bersama-sama anak

- Sambil2 bermain air dengan si kecil, ceritakan juga pada mereka kegunaan air pada manusia, spy mereka lebih menghargai dan menghormati air

- Sediakan pool kecil di rumah berserta permainan2 plastik seperti itik, bola dan lain-lain yang pelbagai warna supaya si kecil lebih seronok bermain air. tidak perlu bersesak di kolam awam, keseronokan ttp diperoleh dari rumah..=p

- Jika ke kolam awam, sediakan juga pelampung untuk si kecil. Terdapat pelbagai corak dan warna pelampung yg dapat menarik minat si kecil untuk bermain di dalam air..


Tips-tips keselamatan semasa di dalam air:

- Pastikan si kecil tida keseorangan di dalam air. Papa, mama atau saudara mara yg lain harusla 100% mengawasi aktiviti si kecil semasa bermain air

- Pastikan anak2 bermain atau mandi di tempat yg sesuai. contohnye di kolam kanak2, atau di kawasan sungai n pantai yg lebih cetek. sekiranya hendak membawa anak bemain di tempat yg lebih dalam, seharusnya penjaga perlu mengiringi pergerakan mereka

- Pakaian yg sesuai juga diperlukan spy prgerakan si kecil lebih mudah dan ringan di dalam air.

Rasenye cukupla catatan mama untuk contest kali ini. kalau ade rezeki Zara, dapatla jadi salah seorang dari 8 pemenang yang terpilih. Hadiah yg ditawarkan memang menarik..Macam2 ada...huhu..antara penaja2 hadiah untuk contest ini:






Klaa..semoga bertemu lagi di lain contest ya..wish us luck!!..=p

Berbuka sendirian..

Huu..hari ni nenek ma dah selamat balik ke Rengit. Pagi td kol 9am naik bas kat sek 17 ke batu pahat. mujur ade pakcik yg tlong antarkn nenek n teman nenek borak smpai bas dtg.. stlh 5 hari berbuka bersama2 nenek, mmg terasa la bile nenek dh balik kg nih..selalu ade kawan makan n borak kan tp hari ni mama keseorangan (Zara tak amik kire sbb die buka pose olok2..hehe). So secara rasminye hari ni 1st timela mama kena buka sorang2..

Sebenarnya papa dah balik ke Shah Alam dah pon. Hari ni die ade meeting di KL so tgh2 malam tadi die bertolak dr kuantan. Tapi harini die tak dapat nk berbuka sama2 ngan mama sbb ade majlis berbuka puasa ngan peg2 tudm yg lain kat hotel le-meridien kl. tp sebelum pegi hotel tadi smpatla papa belikan mama makanan kat bazar ramadhan sek 19.
.
So, hari ni mama berbuka dgn..
.
Nasi ambang..fev mama nih sbg orang jawa sejati (yekla tu. padahal ckp jawa pon tak reti..hehe)
Kebab daging as makanan sampingan (camnerla nak kurus kan klu hari2 ade makanan smpingan..huu)
Air bandung cincau (punyela malas smpai air pon nak beli..hihi)
(Gmbar sume kdt tu en google yek. Kamera td kat tingkat atas mama tak dan nak hegeh2 gi amik.=p )

Kisah kerusi dan meja Zara

Sbnrnya ade few cerita lain nak update, tp mama publish citer psl kerusi meja Zara dulula. Sbbnye ade org bertanye psl kerusi n meja makan Zara yg mama letak dlm entry yg lepas tuh..=p

Alkisahnye, kerusi n meja tu bukanla mama beli sepasang. N bukan purposedly jugak untuk dibuat set kerusi n meja makan. Kerusi tu dah lame Zara ade, hadiah dari makcik die masa 1st bday aritu. Playskool activity chair yg ade macam2 mainan mcm bunga yg berlagu2, block matching, n ade pokok n bekas siram bunga mainan utk latih budak2 menjaga pokok la kononnya..tp biasela Zara, mainan2 tu main sepah2 jek n akhirnye sume terkumpul dlm toys box die. Tp Zara mmg sgt suka duduk kat kerusi tu tau. Tgk tv ker, minum air ker, mmg kat situla duduknye..=)

Gmbar dr web toy’r’us..nilaaa die kerusi comei Zara tuh..=)
Photobucket

Satu lagi, Zara mmg takde mama belikan highchair utk makan sejak dr dulu. Takde bajet satu hal (lokeknye mama kan..hehe), n mama rase tak memerlukan sgt pon satu hal. Selalu makan kitorng pangku jek Zara or just dudukkan die atas lantai dpn tv. Tp sbb suka tgk die duduk kat kerusi comel tu, mama pon terpikirla nak carikan satu meja utk Zara. Bukan setakat boleh buat makan, tp utk Zara melukis n menconteng jugak (kan zara suka conteng kaler book)..


Kerusi fevret Zara
Photobucket

Sebelum beli meja. Terpakse guna Tupperware utk alas makan n melukis.haha..sian kan..
Photobucket

Photobucket


So, satu hari tu kitorng kuar shopping ingat nk pi cari meja Zara ni. Target just nk carikan meja lipat kecik yg ade tulis ABC n 123 sume tu kan. besar n selesa. Tp kat sini tak taula nak cari kat mane. Gi toy’r’us, satu set meja punyela mahal nak m****s..then kebetulan gi giant, ade meja yg jauh lagi murah. Tp malangnya, tinggi sgt plak utk Zara. Ingat nk postponed beli..tetibe ternampak plak bangku comel kaler pink. Soooo kesimpulannye.meja makan Zara tu hanyela sebuah bangku comel yg bersaiz agak besar n berharga sgt murah..hahahahaha..tertipu tak. Tp bile beli n bwk balik, mcm sesuai2 jek bangku tu utk dijadikan meja utk Zara. So sementara ni pakaila dulu ‘meja’ sementara tu. Lagipon nenek dh janji nak belikan meja lipat ABC yg mcm mama nak tu kat rengit..suka3x..=p

Bangku kecik yg dibuat meja utk Zara..lenjanla labu..asal leh guna wat masa nih..hehe
Photobucket

Gmbar Zara ngan ‘set kerusi mejanya’..tp mama suka sbb Zara nak guna meja tu wlu kecik.
Photobucket

Photobucket

So skang, secara rasmi mmg meja tu jadi tpt makan Zara la. N die pon sgt bijak. Bile time nak sediakan makan Zara, mama akan sebut ‘Zara, pi duduk kat meja. Mama siapkan makan..’ n terusla die meluru duduk kat kerusi meja die. Then kalau mama lambat sket siapkan makan tu, trosla die mengomel n menjerit mintak cepat..hee..comei jek..

Zara pon nk berbuka ker?

Smalam dh puasa ke-tiga, baru mama ade peluang nak snap aksi2 zara yg ‘menyibuk’ nak berbuka puasa sama2. puasa pertama n kedua dh kebuluran gamaknye smpai tk nyempat nk smbar kamera..haha..n semalam gak 1st timela dapur berasap masa nak berbuka. Itupon balik2 makanan sume dh siap terhidang sbb nenek Zara yg masakkan..(lupe update yg nenek Zara aka mak mama dtg duduk shah alam dr khamis aritu smpaila khamis esok nih)

Dua hari pertama puasa mmg just masak utk sahur. Kitorng anak beranak mmg dh terbiasa makan nasi utk sahur. Tp buka mmg beli kat bazaar ramadhan jek sbb kemalasan + ketaklaratan diri..hehe. Puasa pertama merayap gi sri hartamas + teman nenek shopping tudung kat giant sek 13. Puasa kedua plak merayap gi tgk rumah kat bndar puteri + jejak kasih ngan sedara nenek yg hampir 7 tahun tak jumpe kat setia alam. So bile balik masing2 dh melepak kepenatan.. beli nasi tunjuk jekla akhirnye..

Ni lauk berbuka semalam. Ayam masak merah+ikan patin masak lemak+kangkung goreng belacan+ayam goreng utk zara+martabak daging+kuih kasuwi utk nenek. Hee..abaikan pinggan mangkuk mama yg tak semenggah. Selagi menyewa ni malas nk kumpul lagi pinggan mangkuk cantik2..=p



Eh..apsal rase cerita dah lari dari tajuk..haha. kate nk citer psl zara ye tak. Act mcm budak2 lain, zara pon mestila ikut sama menyibuk nak makan buka pose kan. so semalam mama bg die nasi putih+ayam goreng+kicap jek. Act sblum buka tu die dh makan nasi ngan sup kentang . Tp bile tgk org lain makan, die pon nk makan jugak. Zara mmg dh ade kerusi meja utk makan sndiri, so takdela kacau kitorng nak berbuka kan..=)



Sedapnye Zara makan..



Ni plak aksi die makan tau fu fa. Dh tk mau duduk kat meja dah. Mula2 elok jek makan tp tak lame lps tu habis sememeh lantai dibuatnye..=p


Papa pas sahur pagi tadi dah balik. nenek plak khamis ni pon nak balik. so lps ni tinggal mama berbuka berdua ngan Zara jekla. konpem mama beli jek kat bazaar b4 amik zara. lom ade kekuatan n kerajinan nak masak sndirila..hehe..tp utk sahur rase mama msk nasi + lauk sempoi2 jek. utk sorang makan jek pon kan. kalau weekend papa balik, bolehla nk makan spesel sket..=p..

.

p/s: mama tak update lagi kan yg rutin tidur Zara dh kembali normal. skang die akan tido lewat jugak dlm kol 12am-1am tp at least tkde terjaga pagi2 buta mcm dulu. so dapatla mama ckp rehat lagi2 wktu bulan puasa ni kan..tkdela letih melayan kerenah die kol 3, 4 pagi..n wktu mama sahur pon Zara elok tidur tak kacau mama..alhamdulillah..=)


Lagi kad dan award..

Hari ni dah hari ketiga Ramadhan. tp still mama nak tepek kad2 yg diberi dr rakan blogger. mungkin ade lagi yg mama tk smpat amik n tepek kat sini. mintak maap byk2 nnti lenkali mama amik k..Nway utk kawan2 mama nih, selamat berpuasa jugak mama ucapkan. Mama jek takde bagi kad sempena ramadhan kan. hanye ucapan umum jek..=p

Ok..ni kad dari Halen..

Kad ni plak dari ibu Amy, Afy, n Aqy

Tak lupe jugak nak tepek award dr kak Nza smpena jadik follower die. dh lame kak nza suruh amik tp asyik tak menyempat jek. Apepon, thanx kak nza for the award..=D

Award fr Kak Nza..


p/s: Mama agak letihla hari ni. mklumla dh lame tak bekerja di bulan puasa kan. kebetulan kerja lab pon ala2 menimbun gak tuh. so lom de mood nak update citer lagi..so arini layan kad n award dulu jekla..=)

Seronoknye main gelungsur..!

Smalam mase amik Zara kat umah bbysitter, rupe2nye bbysitter dh bawak Zara turun bwh kat tpt mainan budak2. biasela, abg hazwan n k athirah paksa nk main kat situ. slalu pas Zara balik baru bbysitter bwk anak2 die turun main. so smalam dah alang2 ade kat tpt mainan tu mama pon bagi can Zara main gelungsur. lagipon dh lame sgt2 Zara tak keluar main outdoor nih. Tawakkal jekla moga takde virus2 tak sihat merebak kat situ kan..=p

So rasenye ramai kot yg perasan Zara ni mmg suka sgtla main gelungsur. mklumla, nak main buai tak smpai lagi kaki. nak main jongkat-jongket badan tak stabil. gelungsur tu jekla satu2 nye mainan yg die dh pndai main sndiri..soo..layan piccas yek..=D

Tiga budak yg HAPPY..
Zara tak sabar2 nak turun. Ni acara bergelungsur secara duet yek..hehe
See..muka eksited kan..Happy tgk Zara seronok mcm neh
Sian anak mama lepas gian nak main kat luar yek..=p
Dh pndai nak panjat tangga gelungsur ni sendiri
Huu..yg ni part paling melemahkan jiwa mama. Zara ngamuk guling2 tak mau balik plak sbb dh syok sgt main..


Takpela Zara, nnti next time kite gi main lagi yek..skang ni nak bwk Zara keluar jalan2 pon mama risau..
.
Oh..sebelum mengakhirkan entry ni, mama nak share satu lagi video aksi Zara bermain gelungsur. Act gmbar ni dh 3 minggu lebih mase kitorng balik kg aritu. lokasi kejadian di perhentian PLUS area Pagoh. Wktu ni 1st time Zara berjaya main gelungsur ni sndiri. slalu mama or papa yg akan pegang die n letak kat atas gelungsur tu. tp kali ni die bersungguh2 nk memanjat tangga tu n gelungsur ke bawah sdn bhd..abehla..lps ni mesti die dh ikut perangai kaka n abg die tuh mintak bwk pi tpt mainan..hehe..

video



Oklaa..tu jek utk kali nih. Esok jumaat mama sibuk sket. tengahari kena jalan satu machine sndiri sbb operator sume lelaki n diorng pi semayang jumaat kan. maka esok tkdela entry sbb lunch hr kena kerja..=p

Bunga dr mummy Seri; award dr ibu amy,afy&aqy..=p

Salam..hari ni just nak tayang gift2 yg diberi oleh rakan2 blogger..

Yg pertama, bunga dari mummy Seri berserta salam Ramadhannye kpd sume kengkawan. jadi, di kesempatan ini, mama pon tak lupe nak ucapkan salam Ramadhan juga kpd semua pembaca2 n kawan2 blog mama ni. Semoga puasa kite diterima n kite sentiasa diberi kekuatan utk beribadah kepada-Nya..amin..






Hadiah kedua pula ialah award penghargaan dari ibu amy, afy dan aqy sempena mama menjadi followers di blog tersebut. Salam kenal ye kak..smoga persahabatan yg terjalin di alam blog ni berkekalan..=)


Thanx for 2 org kawan mama ni yek sbb ingat kat mama..=)

Utk kawan baru mama~ Ummi Kaisah Zahra

Act arini mama takde idea nak stori ape. So mama nak amik kesempatan tulis entry khas utk sorang kawan baru mama nih. Act ummi Kaisah Zahra ni dah jadi follower mama, tp takde link pulak ditunjukkan. tp sbb ikhlas nk berkawan ngan dia, mama pon sanggup google semata2 nk cari n baca blog ummi Zahra..hehe..Nway, yg peliknye, mama tak boleh nak post komen kat entry blog tulaa..

So, untuk ummi Zahra.. sebenrnye lame nak ucapkan salam kenal kat awak. tp tulaa..mama nak post komen tak bolehla kat entry ummi zahra. kebetulan blog tu pon takde chat box, so mama langsung tak boleh tinggalkan jejak. so harapnye dptla ummi Zahra revise balik setting komen tu, or tmbah jek widget chatbox. tak seronok la bace blog tp takleh post komen..=p

Dan untuk ummi Zahra juga, trime kasih bg penghargaan kat mama sbb jadi follower aritu. act byk jugak persamaan kite. same2 org johor, sama2 mama pd si Zahra n jugak bersuamikan tentera..hehe. hope dptla kite bina persahabatan di alam blog ni yek..=p
.
Ni ummi Zahra letak dlm blog die sbb mama jadi follower die haritu..=)
p/s: Act ade few blog lagi yg jadi follower mama tp mama tak dpt trace balik link diorng. ade yg mama berjaya google, n ade yg tidak. So kepada sesiapa yg jadi follower mama, harapnye sile2la jugak tinggalkan jejak di chatbox or komen entri yek spy mama dpt pulak buat kunjungan balas ke blog masing2..=D

Bila Zara jumpe bedak..

Hee..mama tgh smangat upload citer psl Zara jek. mklumla, 3 hari duduk berdua ngan Zara, mcm2 aksila yg mama smpat rakamkan..=)

Kali ni nak tunjuk aksi anak mama bile dapat compact powder. Zara skang pantang tgk mama berbedak, mesti die pon sibuk 'nak..nak..nak..'. So kdg2 nk elak die menangis mama akan bg bekas bedak yg ala2 nak habis dah. mane leh bg bedak yg penuh, karang dibantingnye bekas bedak tu tak pasal2 mama kena beli bedak baru..hehe..
.
Dpt2 bedak selalu die akan mintak mama tlg bukak kan dulu..
Then dpt sponge tu tros tepek kat muka sndiri..
Haa..semangat tak Zara berbedak..=p

Alaa..sia2 jek berbedak pon. dpt yogurt tros makan + sememehkan muka..hehe

.

p/s: jgn risau yer kawan2. bekas bedak tu dh hampir nak habis dh pon. die tepek sponge kosong jek tuh. kot2 la ade yg concerm tkt muka Zara berjerawat sbb kecik2 dh pakai bedak org besar..hihi..

Alahai anak mama..!

Masih berkisar gambar2 Zara pd hari ahad. Time Zara main2 smbil tgu mama bersiap nak kuar, smpat lagi die melaram ngan kasut kerja mama. Mama tak perasan mula2, tp dr dlm rumah terdengar bunyi 'ketak..ketuk..ketak..ketuk..'..jenguk2 keluar rupenye kasut kerja mama dh selamat disarung kat kaki die. mama biar jekla sbb Zara mmg dh pndai kawal kaki berjalan even pakai selipar besar..hehe..

Layan pic Zara ber'kasut besar' yek..

Sempat gak mama snap video Zara berjalan ngan kasut besar ni. Bukan main sibuk nk berjalan ngan kasut mama..=p

video

Selain kasut, beg mama pon selamat disarungnye. Zara mmg suka bergaya ngan beg tangan. tapi mama jek tk smpat nk compile sume gmbar Zara ngan beg2 tangan tu masuk dlm blog. next time kot mama masukkan entry pasal tuh..

Beg mama nih act dh jadi barang mainan Zara dh pon. kalau tak bagi beg ksong, handbeg yg penuh n berat tu pon sanggup dipikulnye..=p

He..bile tgk aksi2 anak dara ni, terubatla rase bosan n sedih hati mama ni. Ade anak ni mmg membahagiakan betul kan..=D

Sabtu n Ahad yg bosan

Hee..update citer ttg kami yg kebosanan pd ujung minggu yang lalu. Act mama sedih n frust sebenarnya papa tak balik sbb die dh janji nak balik minggu tu. Then jumaat ade meeting tetibe baru tau yg die kena duty hari Ahad so tak dptla balik kan. tp biasela, mama bile dh berharapkan sumthing, mesti frust kalau tak jadi. bukanla mama tak paham keja papa, tp mmg dah jadi adat bile tau papa takleh balik mesti mama akan bersedih hati.. tapi kalau mmg dh tau awal2 yg papa tak boleh balik, biasenya mama tak sedih mcm nih..=)
.
So hari Sabtu tu mama mmg down sgt2. layan Zara mcm biasala. layan die mandi, makan, main sume. tp kerja2 rumah yg lain tak terbuatla. tgk tv pon hati bersedih jugak. utk merawat hati yg luka (ceh..mcmla luka sgt kan) mama pon menghabiskn mase cara dress utk zara kat online boutique. erm..terubat sket hati bile berjaya menghabiskan duit utk zara..hehe..
.
Antara aksi2 Zara kat rumah..
Ahad plak, mama dh ok sikit. kalau hari sabtu tu mama merajuk smpai tak angkat call papa, hari ni mama baik hati sikit. video call papa sbb nak tunjukkan aksi2 zara kat die biar ilang rindu di hati. Hari ahad tu, mama terpaksa keluar rumah jugak sbb nak beli brg2 dapur sket ngan nak kuarkan duit. si Zara pon nmpaknye dh panas muntot dok terperap kat rumah jek. mama lom siap lagi die dah nangis2 pegang pintu gril mintak kuar. huu..sian anak mama. bosan ek tak gi mane2..
.
Zara suka hati dpt kuar main.main dpn rumah pon jadilaa kan..
Mama kuar skjap jek pi amik duit kat ATM + pi kedai runcit. balik masak yg simple2 jek utk kami berdua. nak kuar tu ngengada jugakla mama pakai mask padahal bukan nk pi tpt sesak pon kan. sajela precaution kononnye. tp nmpak mcm pentingkan diri sndiri plak sbb mama sorang yg pakai.hehe..yekla, manela zara tu nk pakai mask kan. br letak kat mulut dh dicampaknye benda tu. oh ya..mama ade byk stok mask kat rumah sbb kebak dr opis..hehehe..
.
Selalu pakai mask dlm lab jek, so rase lain mcm pon ye jugak pakai mask nak kuar rumah ni..=p

Suka gmbar nih. Zara buat muka pelik agaknye tgk mama pakai mask..hehe..

Hari ni, Isnin mama cuti lagi sbbnye bby sitter zara nk gi check up kat klinik. Pagi2 tadi bangun mama rajin siap dh basuh baju, mop rumah n cuci toilet. then zara bangun, mama suap makan, layan main jap, la ni tgh tidur balik dh budak tu..esok start keja, mesti mama serabut semula sbb baaaaanyaaaaakkkkk sgt kerja tgh menunggu..huhu..

******************************************************************

Ni tambahan kat sini

1) Nenek zara br lps tepon. rupenye die tepon bbysitter saje2 tanye psl check up hosp tu. sgt mengejutkan rupe2nye bbysitter tak jadi pon pi check up tu. die kate suami die ade hal.huhu..nape die tak ckp kat mama. klu tak kan mama leh cancel cuti n antar zara kat die. dhla cuti mama tinggal sket ni..geramnyer..

2) geram kat adik ipar mama jugak. aritu mama dh bgtau die yg mama kena amik cuti ari isnin kan sbb nak jaga zara. tup2 mama tgk harini pon die cuti rupenye. smpai hati die tak offer diri nak jaga zara. mama rase tak patut btol. dulu mama mase time belajar pon mama leh diharap nak babysit anak buah mama 2 org tau..

TENSIONnyer....!!!!!