Cerita HAPPY hari ini

Hehe..dh few times asyik post cerita sadis kan..so arini mama post cerita happy plak..Ade 2 berita gembira utk mama..

1) Mama dapat E-gift vaucer dr Air Asia sebanyak rm200. Vaucher ni mama dpt disebabkan flight delay mase mama gi Kuching mac lps (Ade story sket dlm link nih). Mama pon tak tau yang Air Asia ade OnTime Guarantee nih. yg mama dgr dr orang lain, mmg flight AA selalu delay kan. Nway, sume 8 org yg pergi Kuching tu dpt vaucher tu. Vaucher tu pulak tak boleh ditukar nilai ngan duit. hanye leh digunakan utk membooking tiket kapal terbang saje. Kebetulan, sorang sepupu mama taknak guna vaucher tu and bagi kat mama. so dptla rm400.


So lps berbincang ngan papa sume..kami amik keputusan guna vaucher tu ke SANDAKAN!! hee..mesti pelik nape Sandakan kan. baik gi KK lagi ade byk tpt menarik. Act, niat di hati mmg nak ke KK. dh ade plan nak pi pon awal tahun dpn. tp buat mase ni bajet lom mencukupi..tgh isi duit dlm 'Tabung Bercuti' kami..hehe. Meanwhile kat Sandakan, ade kakak n anak2 buah mama utk dilawati..! Yes..anak2 buah kesayangan mama yg dh lame tk jumpe sjak raya tahun lps..Anis Sofiyah, Anis Zafirah n Anis Syuhadah. So lehla ilangkan rindu smbil jalan2 keliling Sandakan..duit penginapan n kereta tentu2 dah save..FOC.. Kakak mama ni duduk kat kuarters TLDM kat sane. suami die CO kat kapal..ntah ape name dah lupe..=)

Nenek ma Zara pon akan ikut sekali sbb die pon dpt vaucher yg sama. kirenye kami gunakan vaucher rm600 utk perjalanan balik sandakan-kl. perginye kami akan naik MAS dgn menggunakan bajet sendiri. MAS tgh promo skang. tiket harga murah sgt, separuh harga dr AA..tiket sume mama dh booking tghari tadi.=)


2) Berita happy yg kedua ialah OLYMPUS mama dh kembali sihat! Hee..tak sangka cpt gak kamera tu siap. aritu cik kedai tu kate 4-5 bulan jugak kamera boleh siap klu antar centre kan. Tp tadi org kedai tepon kate dh leh amik kamera tu. Nasib baik leh tuntut waranti. Yg bestnye, lehla guna kamera tu wat gi Sabah nanti..kamera 2nd hand yg mama beli aritu nmpaknye buat pekasam jekla. nsb baik beli murah2 jek aritu..=p


Kesimpulannye, mama dah rase tk sabar nak bercuti n kumpul ngan family. dpt rilek2 dr bebanan kerja skjap. oh ye.. kami akan bertolak ke Sandakan 4-7 july nih. tk sbr nak jumpe ngan my sis n the 3 ANIS..!!hopefully percutian kali ni akan dipermudahkan..amin..

7 comments:

:iBuAfiQah: said...

bestnya dapat bercuti sambil merehatkan diri dr bebanan keje..jelesnya la mama zara...

mama idzareef said...

wahh dapat durian runtuh mama zara yekk..bestnya blh bercuti relaxkan diri.. senang kan pegi tempat yg ade sedara ni..dh sah2 tmpat tggl n transport foc.. jimat.. ;p

~mamazahra~ said...

wah sonoknye dapat bercuti...
ni yg nak jeles neh...
untunglah dpt durian runtuh cenggini...
syok la kalo dpt slalu..ekeke :D

lily azliyana @ mama zara said...

ibuAfiqah- hee..ape kate irnie pon bwkla afiqah jalan2 juga.sekali skala berehat ye tak..=)

mamaidzareef- tula.alhmadulillah ade rezki vaucher free. klu tak, ntah bilela nk smpai sandakan tu. agaknye kakak dh balik semenanjung pon tk pegi2 gak..hehe

mamaZahra- hu..mmg seronok dpt durian runtuh. wlupon ckp utk belanja stgh perjalanan jek, tp kire okla kan dr tkde langsung..=p

shila ariff said...

wah..bestnya..dpt2 jln ke sandakan..dengki plus jeles ni..nak ikut gak...huhuhuhu...

MaDihays{Ida} said...

bestnye bercuti, x kira la bercuti dimana pun, tapi yang paling penting dapat bersama keluarga.

lily azliyana @ mama zara said...

shila- hee..takpe. lenkali turn shila, ku n hazim bercuti plak..=)

ida- ye..betul tu. yg penting ialah CUTI and FAMILY..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016