Intai-intai lagi

Sambungan dari citer ke zoo negara. balik tu kitorng nk gi jumpe kawan papa kat ampang sbb ade urusan sket. tp kebetulan kawan die on the way dr seremban lagi, so papa decide nak singgah dinner kat restoren intai-intai dulu. lagipon mmg dh terlanjur lalu kat kawasan tu.
.
Act ni kali keduala kami ke restoren intai2 nih. mungkin akan jadi salah satu restoren fav sbb makanan ok n environment pon cozy. kali ni order makan biase2 jek tak mcm mase dtg 1st time dulu. order banyak tak hengat..hehe..mama oder crab fried rice share ngan zara, papa order mee ratna/ladna then pulut mangga as desert. 1st time mama cuba pulut mangga tu n rasenye mmg boleh tahan. papa kate tu food org thailand.
.
Act tak de gmbar best2 kat sane. kamera tak best+cuaca mendung lps ujan+zara asyik lari2 mama susah nk tngkap gmbar. tp mama letak jugakla few pics yg ade nih..
.
Port kami. sibuk amik gmbar sbb tabir tu mcm cantik..haha..jakun btol..

.
papa n zara sukati duduk2 amik angin kat situ. dh mcm kat umah sndirila plak

.
Crab fried rice mama n zara..saje order yg tak pedas biar zara leh makan sekali

.
Mee ratna/ladna (tak tau name yg betul mane satu)..papa. sedap...

.
Pulut mangga yg besh..=)

.
Selera gak zara makan ptg tu. kelaparan sbb penat berjalan + kesejukan kat zoo kan..

.
Mama n zara dh kekenyangan

.
Zara teruja tgk ikan dalam kolam tuh

.
.
Act kalau nak tau, mama still ade prob mengupload gmbar dlm blogger. mmg tak boleh. die kata ade error tp mama tak tau nk wat cmner. pics kat atas ni diupload guna picasa. mama godek2 n lastly berjaya cari jalan penyelesaian sementara. upload gmbar kat picasa, then baru copy code image tu kat sini.huhu..membuang mase sbnrnye tapi dek nk jugak upload pics kenala kerja lebih sket..sesiapa yg tau care nk setelkan kes takleh upload pics kat blogger ni silela bg nasihat kat mama yek..

3 comments:

shila ariff said...

shila rasa le mee ladna..tu pun masakan thai gak...pasal pulut mangga tu..favourite mak mertua...huhuhu...

mizzyN said...

o, dah ada link "anda juga meminati...". aku tatau bila aku nak letak gak camtu.

mama idzareef said...

woww..pulut mangga tu cam lazattt ajer..mane nk cr kat sini..huhu..

zara seronok tak tgk binatang kat zoo tu? pernah bwk idzareef g zoo taiping..tp time tu dia kecit lagi so tgk binatang2 tu dia cam takde perasaan je..

nk kene pegi lagi nih nmpk gayanya..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016