Perpisahan

Erm..spt minggu2 yang lalu..malam ahad semestinya malam perpisahan antara papa dgn mama n zara. selalunye waktu papa balik zara dh tido..tp malam ni zara masih segar bugar n tgh main2 ngan papa wktu kwn papa smpai (mgu ni papa blk buterworth naik keta kawan die). so bile papa tinggalkan zara atas katil, trosla zara menjerit2 n menangis nk ikut. huhu..rs sadis jugak tgk anak beranak berdua tu tp nk wt mcm mane. dh mmg duduk berjauhan, mcm ni la gayenya.

Gud bye papa..




smpai kt bwh td zara menangis bile papa lepaskan dukungan. then mama mintak cik anim bwk zara smpai dpn pintu pagar tgk papa naik keta. sedih kan. lps papa bertolak, mama pon bwk naik zara n bg susu. sekejap jek zara nangis. pas minum susu tros bangun balik n ajak mama borak3. even smpai skang pon mulut die tgh pot pet pot pet lg. bagus anak mama ni kan. pndai berdikari. zara kuat kan wlu tk dpt tinggal ngn papa. dr baby lagi zara dh kena tinggal tetiap mgu, agaknye zara dh biasa. luv u baby!!

Selalu pas nangis2 minum susu tros tido..

Tapi ni leh bangun siap ajak mama layan borak lagi..gud girl..=p



Aritu ade sorang kawan mama tanya (bukan die yg pertama tp dah ramai tanye sbnrnya), kenapa salah sorang dari kami taknak mengalah n tukar keja spy dpt duduk same2. erm..ntahla. mungkin dh rezki kami duduk berjauhan mcm ni kot. mama dh selesa kerja n duduk di shah alam. papa plak susah sgt nk posting sbb eng officer mcm die sgt bz n banyak kerja so tentu2 peg atasan tk bg transfer. then papa pon bukan tetap kat kuantan tu. satu hari nnti msti kena posting jugak ke tpt2 lain. so buat mase ni lps berbincng same2, mama akan tetap duduk di shah alam selagi papa kerja di semenanjung. kecuali papa dipindahkan ke sabah or serawak, barula mama akan ikut pindah (hopefuly lmbt lagila, mama lom sedia tinggalkan semenanjung..huhu)


takpela. mama stop sini dulu. kang bercerita psl pengalaman duduk jauh suami isteri ni berjela-jela pulak panjangnye..=p. maybe lenkalila mama share perasaan n pengalaman mama as weekend husbnd n wife. apepon utk papa..we will miss u papa as always..n belum terlambat gak utk wish papa a very2 HAPPY FATHER's DAY!!!!! we LOVE u..!!

6 comments:

mizzyN said...

happy father's day to both of u, eh lupa, utk encik bapak zara jugak.

Diamilikku said...

hurmm..bagus zara kan...
aelsha hari tu kena tinggal masa sy nak gi keje..
abah bgtau nangis sampai dekat dua jam...kesian dia..tak biasa ditinggalkan...tapi nak sangat alesha jadi insan yang berdikirai..harap2 satu hari nanti

mama idzareef said...

mama zara kuat ekk blh long distance.. kalo saya mmg takboleh.. sy ni manja mengada2 sket..skt sket2 pn mesti nak hubby..hatta skt kepala pn cr hubby suh suapkan ubat..mangada kan..huhu..

respek la psgn2 yg blh long distance nie.. kuatt!! congrats mama zara... :D

MaDihays{Ida} said...

alahai sedeynya, tengok anak nangis mesti mama dia pun nangis sama kan?

lily azliyana @ mama zara said...

mizzyN- thanx for the wish nadh

umieAlesha- InsyaAllah, alesah boleh. zara ni sbb dh biasa dr kecik..=p

mamaIdzareef- hmm..susah gk sbnrnye long distance. tp nk wat cmner. buat mase ni, itu jekla yg terbaik..byk benda nk pk klu nk pindah sekali..hehe..

Ida-hehe..biasela..kdg2 sayu gak bile dgr si anak menangis nk kena tinggal. tp sedih2 kite, si papanye lagila sedih kot sbb die yg nak pergi kan

~mamazahra~ said...

xpe lah, dok jauh2, leh layan windu...mcm zmn cintan-cintun..huhu
kalo da ari2 ngadap...xsempat nk layan windu, da jupe..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016