Kami yang 'lappy'holic

Zara wat pe tu??


Hehe..kali ni nak bercerita ttg kami anak beranak yg sudah menjadi 'lappy'holic. maksudnye, nak kena ngadap laptop sepanjang masela. dulu kalau zara lom tido, mama mmg malas nk bukak2 laptop nih sbb die suka dok kcu2 mama. dok tolak2 skrin la, cabut2 button keyboard la smpai naik hancur dikerjakan. tp semenjak 2 menjak ade modem celcom broadbnd baru nih, semakin galak plak mama bukak lappy n mengonlinekan diri. tgk tv pon dh jarang2 skang nih (except hari mebasuh baju. tgu mesin habis smbil tgk tv)

Pas maghrib skang mama selalunye tros bwk zara naik bilik. smentara mama mandi semayang sume, zara main2 ape yg patut dulu. then pas bersiap mama selalunye akan pastikan zara bukak buku ABC die dulu (huhu..wlupon zara tknak ikut ape mama ajar, asal die belek2 buku tu jadila wat syarat..). pastu..barula mama bg can die layan laptop plak..=)





Hee..bersungguh2 tak Zara menghadap laptop. selalunye mama akan bukakkan ini utk die
.
~ koleksi gmbar2 zara yg ade dlm lappy
~ you tube ABC song
~ you tube barney
~ you tube mickey mouse
.
Mama nih takde koleksi cd lagu2 utk zara lg, so nk cari lagu pon kena online..hehe.act yang kat atas td sebahagian jek gaya zara, ikutkan mcm2 gaya die buat. lom part joget dgr lagu. tp mase tu mama tkde kamera so tk dptla nk snap pics bebanyak..nway, selalunye mama bg can zara layan lagu max smpai kol9.30pm jek. then main cak2 n geletek2 jap, buat susu, tidokan die, barula smpai turn mama plak layan tenet..hihi..

Act nk letak few you tube vid kat entry nih tp you tube kena blocked kat opis. so tak taula leh kuar ke tak video tu nanti. klu tkleh, korang you tube kan diri sndirila yek..=p







Nway, mama tau bukan zara jek wat perangai cenggini..mesti anak2 korang pon same cam zara kan..tk boleh tgk mama die sng nak hadap laptop sorang2.btol tak..=p

8 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Adeh..tk kuarla plak video youtube nih..(dh tentu2 kena blocked kat opis mane nak kuarnya..huhu)

DYLA said...

fuyooo zara,
ada style la main lappy tu...

Zetty84 said...

pandai yer zara ngadap laptop...
sewius jer muka itew...
;p comel...!!!

mizzyN said...

kawanaku suka panggil lappy. Huih macam bunyi nappy plak aka lampin. Aku panggil aku nye Leno sempena Lenovo.

lily azliyana @ mama zara said...

mizzyN- panggil lappy mcm lebih manja n comel sket..hehehe..

mama mya said...

waa pandai dia ngadap lappy yer... berapa sebulan guna celcom broadband yer mama zara saya pun agak2 nak tukar gak bila abis kontrak ngan maxis broadband nie..

cuba masuk http://www.iqbasic.com kalau x salah saya laa tempat belajar abc gak

lily azliyana @ mama zara said...

mamaMya- sy amik pakej rm68 jek. kire okla laju jugak as long dpt upload gmbar sume kan..hehe.

nwa, thanks for the info. mlm ni try bukak website iqbasic tu plak utk zara..=)

kakyong said...

mama zara,

youtube video tu boleh ke lappy, guna youtube downloader..

kakyong dl sikit2 abc song & kartun2 disney utk anak2 tgk.. heheh.. tak mampu nak beli kan.. so guna lah apa jua source yg ade... ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016