Jalan2 ke Zoo Negara

~Gambar intro di Zoo Negara~
.
Yeyey..berjaya gak mama nk mengupload pics nih. inipon guna internet kat umah. tak tau apsal kat opis tadi tkleh nk letak gmbar. saje nak suruh mama fokus buat kerja kot..=p.
.

Klaa..berbalik pd cerita asal..kali ni nk update kisah jalan2 kami ke Zoo Negara ari ahad lepas. Saje jek nk bwk zara tgk binatang. sbnrnye mama lagi berminat nk bwk zara gi zoo melaka .kebetulan sabtu sblum tu mmg ade ke melaka sbb gi kenduri kahwin aunty lini (cerita di melaka akan diupdate kendian..hehe). tp atas sbb yg tak dpt dielakkan, tk smpat nk jalan2 kat melaka so mama bwk zara kat zoo kl jekla..
.
Sblum ni baru sekali mama pernah gi zoo negara ni itupon mase umur 10 tahun. rase tiket mcm mahal plak searang rm15 sorang. kami tk naik trem pon. konon lagi best jalan2 amik angin smbit tgk animals. tp penatnye mak aiiii.mcm nk putus urat kaki. so layan dlu gmbar2 ni k..
.
Aksi Zara sebelum bertolak. iye2 jek pakai spek ingat panas sgt kat luar. tp bertolak pon dh 3pm so mmg tgh redupla ms smpai zoo tu..=)

.
Gaya zara dlm keta. selepas begitu eksited dpt berjalan utk bbrapa minit, zara tros terlentok tido (die tertido smbil pegang kentang goreng kat tgn.punyela ngantuk kan)..hehe..

.
Baru smpai zoo. muka still blur2 lagi mungkin tgh pk kat mane die

.
Spt biase, mama mmg suka posing ngan zara..=)

.
kat belakang tu ada badak air yg sgt besar sbnrnye. mama pon tk sangka badak tu leh sebesar mcm tu. syg kepala die tertunduk plak (tgk badak air ni tringat 'moto-moto dlm citer madagascar..hehe)

.
Antara animals yg dilawat hari tu. banyak lagi sbnrnye tp gmbar tk berape jelasla..=(
.
Zirafah kat savannah walk
.
Aksi zara yang sgt eksited menengok binatang. 1st time dlm hidup tgk binatang banyak mcm ni lah katekan..
.
Lagi aksi zara. mcm2 rupe eksited die buat. siap nganga mulut, biji mata terbeliak, jengket2 kaki..hehe.tp mama seronok bile tgk zara pon seronok cenggitu
.
Nak amik gmbar lion susah sgt.amik jekla kat statue nih
.
Tasik kat zoo
.
Alkisahnye lebih kurang sejam lebey sket berjalan2, tetiba hujan leh turun selebat2nye. kebetulan mase tu kitorang ade kat kaw sangkar burung. so just lepak jekla kat pondok kat kawasan tuh. lebih stgah jam ujan still lebat lagi. kaw sangkar burung tu mmg solok sikit. then papa bg cadangan kitorng meredah ujan utk cari pondok yg kat main road. kot2 la ade bantuan dtg. mama gelak jek dgr. tp tak sangka plak smpai2 jek kitorang kat main road tuh, mmg btol2 ade trem zoo negara tgh round cari org2 yg ter'perangkap' dlm ujan. nasib baek ikut cakap papa. klu tak smpai kol bp la stuck kat sangkar burung tuh..hehe..rupe2 mmg ramai jadi 'mangsa hujan' aritu. nasib baik pihak zoo ade hati nak tolong angkut kitorng keluar kn.
.
Aksi2 bosan sementara menunggu ujan berhenti
.
Zara atas trem. sian zara kesejukan. tk sangka nak ujan ptg tuh sbb mase kuar rumah tadi mmg hari cerah
.
Smpat posing ngan papa sebelum balik
.
Hihi..dh nak balik br smpat amik gmbar kat pintu dpn nih. tp tak best sbb ujan renyai2 lagi so amik gmbar dr jauh jekla
.
Smpat zara buat 'muka comel' dlm keta..geram mama tau..geget kang br tau..=p
.
So, itu jekla ceritanye. act tak berapa nak puas jugakla sbb hujan tu kan. kitong baru smpat round 3/4 kawasan jek. nk tunjuk elephant kat zara pon tk smpat..huhu..takpela..next time kite gi zoo melaka plak ek. lagi best kot kat melaka..hehe..(pendapat org yg dh dkt 10 kali gi zoo melaka tuh..=p)
.
.
p/s: Spt yg diketahui umum, kamera mama dh rosak so sume gmbar just diamik ngan nset N70 papa. wlupon lembab tp agak membantula dibandingkan ngan nset mama kan..hehe..mcm nak beli kamera murah2 dulu smentara tgu olympus mama kuar centre. tp masih kena dipikirkan lagi..sayang duit la katekan..=)


7 comments:

azzul said...

begitu gumbira zara dpt gi zoo ye...senyum smp ke telinga ni heheheh

mama auni firdina said...

g zoo?beshnyer..lbh2 lg bwk zara kn..lg le zara sonok..sure terpegun nengok binatang2 kt citu..auni lom smp lg ke zoo..akan dibawa suatu ari nnt..cewahh,skema je ayat kn..auni pnh tgk ikan je kt underwater world..mase tu pon teruja je tgkk..

mama zara,nsb bek ade N70 papa zara..leh bergmbr sakan..heheheh

shila ariff said...

bestnya dapat abiskan wkeend bersama kluarga..InsyaAllah..hjg mggu ni kami pun nak turun kuantan..heeee...

Diamilikku said...

wahhh bestnya gi zooo..
bilalah alesha nak dapat gi ehkkkk

eyza said...

huhu..besh nye dah tenit tomei nie kat zoo..kite yang dah tuer melendut nie pun tak jejak lagi kaki sampai sana..hubby janji jer nak bawak tapi dari start berchenta sampai nak ada anak dua dah tak bawak2 gak..huh..jelezzz nieee....:(

mizzyN said...

kamera murah tu berapa? aku ingat nak jual kamera aku la. dalam 0.45k harga dia aku jual, baru sebulan aku guna.

mama mya said...

fuyooo bestnye jenjalan zoo negara.. cik mya pernah pi last year.. nie mak yg hepi ke anak yg hepi nie hahahaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016