Hari rajin melayan tag

Tag dari umi Alesha. Act umi Alesha bagi satu jek, tp sbb mama rajin, mama layan dua tag sekali..heheheh..


Tag Pertama

1. Bekas kekasih saya adalah.....

suami saye sekarang nih (sape lg klu bkn en hubby)

2. Saya sedang mendengar.....

suara zara sdg mengomel2 smbil main ngan kamera saya

3. Mungkin saya patut....
tidurkan zara lebih dulu br smbung main tenet..=p


4. Saya suka.....
shopping baju utk zara. selain tu, suka jugak klu dpt jalan2 dan gi bercuti2 bersama zara n hubby


5. Sahabat-sahabat baik saya......
masih menjadi yg terbaik hingga saat ni
6. Saya tak faham .....
kenapa tiap2 bulan saya rase gaji asyik tak cukup aje..hehe

7. Saya kehilangan......
ayah ketika berusia 14 tahun

8. Ramai yang berkata .....
saya sudah semakin gemuk skang nih..huhu (mmg betul pon)

9. Makna nama saya .....
azliyana- liyana maknanye lemah lembut. tp az..takde maknela..

10. Cinta itu adalah .....
sgt indah jika dibajai dgn kasih sayang n kejujuran

11. Di suatu tempat, seseorang sedang ......
diving n belajar cara nk musnahkan bom (mr hubby la tuh)

12. Saya akan cuba......
menjadi isteri, ibu n anak yg terbaik

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud ......
hingga ke akhirnya

14. Telefon bimbit saya ......
samsung slide yg dah berusia hmpir 2 tahun

15. Bila saya terjaga dari tidur ......
saya akan rase sgt malas n nak smbung tidur lagi

16. Saya paling meluat apabila ......
ada orang yang tak mengaku kekurangan mereka, malah nak mengata pasal kebahagiaan orang lain pulak

17. Pesta / Parti adalah ......
sambutan utk sesuatu perkara yang penting n seharusnye masa utk bergembira!

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui adalah ......
saya sgt suka kucing!

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah .....
15-17 tahun. sy adalah seorng prefect yg plg tak perfect di sekolah. menggunakan kemudahan di bilik khas sy untuk bergumbira bersama kwn2..hahaha

20. Hari ini ......
saya bawak zara makan n shopping di giant.

21. Petang ini ......
saya malas masak sbb lauk utk zara pon dh ade

22. Malam ini ......
En hubby kena berlatih night diving di pulau kapas
23. Esok pula saya akan .....
bekerja spt biasa

24. Saya betul-betul inginkan ......
en hubby dapat balik tetiap mgu. rase tak lengkap hujung minggu bile en hubby takde..huhu

25. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini .....
saya rase bertambah lesu hari demi hari. kenapa agaknye ye?

26. Pusat membeli-belah atau arked permainan .....
dua2 skali. lps shopping/window shopping kami pasti akan singgah ke tpt permainan utk release tension..=p

27. Makanan Barat atau Jepun .....
mestila barat

28. Bilik yang terang atau gelap ....
sejak pregnant sy suka tidur dlm bilik yg terang. zara pon nmpaknye ikut perangai sy

29. Makanan segera adalah .....
tidak berkhasiat tetapi sgt NIKMAT..=p

30. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? ......
zara..jomla tido..


Tag Kedua

1. Apakah perasaan anda sekarang?
Biasa2 jek. agak tenang dan damai sbb hari tak bekerja n dpt habiskan mase ngan zara

2. Saya nak makan?
Nasi ayam di chicken rice shop. lame giler tak makan kat sane

3. Saya tak suka?
Kawan yg tak menghargai kawan2 yg lain. lagi teruk klu mereka tak paham perasaan kawan2 mereka tuh
4. Impian saya?
Hidup senang suatu hari nnti. rumah besar, keta besar, jalan2 ke luar negara. but, semestinya kena dinikmati bersama anak n suami terchentala..hik..hik..

5. haiwan yg saya tak suka?
Cacing, ulat, lintah n segala benda yg sewaktu dgnnye. eii..br pikir pon dh naik geli dh nih..huhu..

6. Saya harapkan?
Dapat bonus byk bulan 6 nih then bulan 7 nnti dpt naik gaji..hehe

7. Jika boleh putarkan masa?
Erm..saye rs dh ckup bahagia sekarang

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
Mungkin dh bertukar kerjaya, n dpt duduk sekali ngan hubby. mase tu anak mungkin dh cukup 3 orang..hehe

9. Handphone saya adalah sebuah?
Handphone yg same sejak 2 tahun yg lalu

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
Bercinta secara serius, hanya sekali jek iaitu dgn en hubby. sebelum2 tu just cinta monyet yg tak prnah dideclare..hihi

11. Kawan-kawan saya?
Berjaya dlm hidup masing2

12. Pernah dikhianati?
Erm..tak ingatla plak

13. Apa yang hendak anda lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
Entahla..mls nak pk benda2 yg tak best

14. Senaraikan 8 orang untuk di tag?

Mama Auni
Putramama
Azzul
Kak Radiah
Dyla
Mama Zahra
Nadhrah
Zetty84
.
Ok..selesai sudaa..pasni nak tepek some awards plak..=p

8 comments:

DYLA said...

wuhuuu, byk juga soalannya ye

azzul said...

rajin betui le mama zara jwb tag ari ni...daku pun kena jwb gak ke huhuhu

mizzyN said...

rajin plak layan tag ko nie. aku layan tag no 1 tu kat facebook, aku rasa aku tag ko sekali.

ninieZUERYANNIE said...

lily aku paling suke jwpn utk soalan "peringkat umur yang menyeronokkan".. hahahhaha..

Diamilikku said...

ehhh sape kata saya bagi satu..saya bagi dua2 la..heheheheh..thanx sebab melayan jawab tag yerrr

Zetty84 said...

Mak aii...manyak nyer nk jwb...hush...penat jugak tu... ;p

mizzyN said...

nanti aku cut n paste tag daripada fb ke blog aku, owhh ada satu lagi kena jawab. baiklah nanti saya jawab puan.

kakyong said...

ALhamdulillah, tak kena... :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016