Papa dah balik..(yeay!)

Hee..arini mama gi keja ngan rase gumbira sbb papa zara dh balik!..papa smpai kol 3++ pagi tadi. act sian jugak ngan papa. semalam pagi baru jek bertolak dr pulau kapas balik ke butterworth. then mlm tu dh kena bertolak balik ke shah alam pulak sbb hari ni n esok papa ade kelas kat Mindef.
.
Nway, penat gak mama semalam. selalunye mama mengemas rumah ujung mgu jek. tp disebabkan tetibe papa call inform ade sorang kawan die akan ikut balik umah, maka mama pon pulunla mengemop lantai, bersihkan toilet n kemas bilik bwh tu..hihi..bagus jugak. klu tk papa balik pon semak mata tgk umah dia agaknye..=p. wlupon org kate stdla umah sepah klu ade anak kecik, tp malula jugak ngan org luar kan. yg paling kagum, pagi td mama siap bgn awal sediakan sarapan utk papa n kawan die..klu tk, hari2 pon tapau breakfast jek..hihi..
.
ujung mgu ni lom ade plan jalan mane2. mungkin rehat kat umah jugakla sbb papa mmg totally exhausted. yp penting, mama syukur papa dh selamat pergi n balik dr training kt pulau kapas tu. training diving+musnahkan bom dlm air. huhu..bunyi cam gerun jugak kn..tp papa puas ati sbb dh lulus so die dpt tmbah koleksi sayap kat uniform. hopefully lps ni papa dpt naik pangkat plak. pesanan khas utk papa: sila belajar rajin2+turunkan bmi papa spy dpt naik mejar cpt2..hihi..(part turunkan bmi tu yg paling susah kan yang kan..)


Gmbar sekadar hiasan- kemesraan antara anak n ayah..=)

9 comments:

mizzyN said...

tu gambar iringan tu buka gambar hiasan. anak ko windu glerr kat papa dia tu. hehe, tapi emaknya lagi lebih-lebih rindu dendam kan. wink, wink.

mizzyN said...

tu gambar iringan tu buka gambar hiasan. anak ko windu glerr kat papa dia tu. hehe, tapi emaknya lagi lebih-lebih rindu dendam kan. wink, wink.

lily azliyana @ mama zara said...

act tu gmbar few weeks lps. sbb tu aku kate gmbar hiasan. pagi td mase apaknye smpai zara tgh sedap tido. die tersedar jap, sengih2 jap, nangis2 jap..tros tido balik..hehe..

azzul said...

mesti zara hepi kan papa dia dh blk..respek kt lily coz ble handle zara sorng2 je masa hubby kena outstation..klu sy taktau le ble thn brp lama...

lily azliyana @ mama zara said...

azzul-papa die bukan out station. mmg kami duduk jauh2. only weekend husbnd n wife..huhu..sorang shah alam, sorang kuantan. sejak kawin mmg tk pernah lg duduk sekali

Diamilikku said...

hurmm..alesha plak kena tinggal dengan papanya....dah ler semalam jatuh..lebam pipi...papa dia pun dah tak samapi hati nak tinggalkan..sayu jer tgk duk nangis...tapi nak buat mcm mana..terpaksa jugak tinggalkan

mama idzareef said...

wahh nampak zara ridu sgt ngan papa dia... gmbar mamanya ridu tak attach pun..ke dh sensored..ekekke..joking ok.. ;p

lily azliyana @ mama zara said...

umiAlesha- oh yela..papa Alesha nk gi kuantan yek. ade training ke kat sane. hope alesha n mama sama2 tabah n dpt tahan rindu yek..=)

mama_Idzareef- mane leh tjk gmbar mama lps rindu kat papa..bahaya!! hihihihi..

MaDihays{Ida} said...

ehem ehem, gambar rindu-rinduan bagai. seb baik tunjuk gambar anak rindu jer.

tul la, my asben sampai amik ubat kurus semata2 sbb nak turun BMI. hihi, tp x leh lawan ranking yr asben la..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016