Tutu untuk Zara

Mama tlh dipelawa oleh MommyLyna dari http://mysuperkids.net/ utk menjoin Picture Contest nih. hadiahnye merupakan sepasang tutu yg sgt comei untuk anak dara masing2. erk..tutu? sume org tau ke apa tutu tuh. tu be honest, mama pon mula2 tak tau tutu tu ape..rupenye skirt kembang2 yg ade bulu2 tuh..hehe..hadiah tutu ni pulak ditaja oleh http://tutuworkshop.blogspot.com/.

Cth hadiah utk girls..

Cth hadiah utk babies



Dan...stlh membelek sume gmbar2 Zara, akhirnye mama pilih gmbar di bwh ni utk contest...

My Sweet Darling Zara
Kenapa Zara patut dapat tutu?
hee..sbbnye mama teringin sangat nak tengok Zara bergaya ngan tutu barula. rasenye dalam gmbar di atas tu pon Zara pakai set tutu jugak, tp tak cukup fluffy mcm tutuworkshop buat. mklumla, tu tutu pinjam jek. Bayar, ambil gambar then kena pulang semula kat studio..hehe. Untuk pengetahuan, mama addicted mengambil gmbar2 Zara. klu boleh mama nk scrap book kan semua gambar-gambar tu untuk tatapan Zara satu hari nnti. dan alangkah berserinya scrapbook mama klu ade gmbar Zara berposing ngan tutu baru yg comei tu nanti ye tak..mesti Zara akan nampak cam princess. PRINCESS ZARA..yeah!!hehe..


Selain tu, Zara jugak seorng yg aktif dan lincah. Dia suka joget2, berlari, lompat2..so mesti bertambah terserlah Zara kalau pakai tutu nanti. lebih-lebih lagi kalau dipakai untuk majlis-majlis tertentu. kalaula mama tau pasal tutu ni awal2, mungkin mama akan tempah sepasang untuk birthday Zara haritu..=p.Takpa, kalau takde rezeki menang kali ni, bolehla tempah sendiri sebab dah tau kedainya kan..


Jadi, untuk sesiapa yang berminat menjoin contest nih, rujukla blog MommyLyna di http://mysuperkids.net/win-a-tutu/. Nway, mama sertakan jugakla secara ringkas cara2 nak menjoin contest nih..




- Subscribe to MySuperKids and Tutu Workshop.(Every contestant must be a part of MySuperKids member and as a tutuworkshop fans - by dropping your email in the box @tutuworkshop website )
- Make an entry titled : A Tutu For OR Tutu Untuk . e.g. A Tutu For Dania; OR; Tutu Untuk Tisya
- Put your daughter’s cutest picture.
- Write about – why your daughter/niece/cousin/lil sister should get a tutu / kenapa anak/anak buah/sepupu/adik saya patut dapat tutu – in your very own, creative ways.
- Describe about the contest with link back to
http://mysuperkids.net/ and http://tutuworkshop.blogspot.com/.
- Inform me (MommyLyna) when you’re done!
- Entry should be written in English & Bahasa Malaysia only.
- The winner will be featured in My Super Kids and Tutu Workshop.


Hadiah2 yang ditawarkan pulak:

~ First Prize : A Custom-Made Princess tutu 14″ length, extra puffy + accesories worth RM120.00
~ Second Prize : A Custom-Made Classic 10″ length, double puffy + t-shirt worth RM100.00
~ Third Prize : Custom-Made Poffy Classic 8 ” length, double puffy.worth RM80.00
~ 5 Consolation Prizes : 15% discount voucher for any purchase at TutuWorkshop.

*This contest started on 7th June and will be closed on 25th June.

So kawan2, sape2 yg ada anak dara tu bolehla mencuba nasib juga yek..hehe..

6 comments:

Putra Mama said...

ku pikirkan tutu tu train yg bunyik toot..toooot... hehe .. saper la yg bg namer tutu tu? nway, gud luck..

Diamilikku said...

alesha tak cukup girlish untuk contest mcm nih...heheheheh

lily azliyana @ mama zara said...

putramama- hahahaha..mcm maner leh terbayangkan train tu. sy pon mula2 tk tahu, tp terbygkan tutu tu spesis pakaian jugakla..kot2 stokin ker, spender ke..hehe..

UmiAlesha- alesha girlishh ape. klu dpt pakai tutu tu mesti tmbh lagi ke'girlish'an alesha..hehe..jomla join umi Alesha..

mama auni firdina said...

comeyy je zara pki tutu mase photoshot..at least die nk le pki..sya tgh dok pk gak klu2 auni pki tutu tu..nk ker?pki topi kt kepala pon xnk..teringin gak nk tgk anak dara tu bergaye mane2 baju cm tutu ni..

pe pon,auntie doakn zara menang contest ni k..klu menang kene banje auni n auntie tau nnt..hehehhe

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAuni- hee..zara pon tak suka pakai benda2 atas kepala. ms photoshoot tu patutnye ade skarf bunga2 yg comei sgt. tp zara pakai skjap tros cmpak balik. tu yg last2 pgrapher pakaikan sepit rmbut jek..hehe..

jomla join contest nih mama Auni. saje suka2x..=)

p/s: hosp private tpt zara checkup tkde suruh dth checkup 14 bulan pon. die suruh dtg inject 18bulan jek. aritu papa zara pon de tanye bile nk bg makan ubat cacing. nmpaknye kena gi bwk zara jugakla ni mintak ubat cacing..=p

kakyong said...

ade juga foto zara yg pose ala2 tutu... heheh, kalo dipakaikan tutu yng betui mesti lagi cutey..
tu masa umur dah cukup setahun ker?

sweet jer, zara kan muka dia boyish..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016