Back from Sarawak

Hye!!! Mama br start kerja harini. act dah balik dr serawak on last tuesday. tp disebabkan flight kena delay (supposed 9.50pm jadi 11.50pm), so kitorang finally smpai shah alam dh dekal kol 3am. Pagi tu mama dh tak larat nak gi kerja. terpaksela amik EL sehari.hehehe..
.
Nway, takdela citer menarik pon dari sane. Disebabkan kali ni mama pergi pon ngan sedara mara so terpaksela follow aktiviti diorng jek. Tak dapat nak berjalan sgt, lagipon tujuan utama diorng nak melawat family yang mmg duduk kat kuching. so most of the time duduk rumah rehat2 jek (huhu..terasa gak mcm membazir cuti tp nak wat mcm mane, dh name pon follow org kan).

Update psl akt kami kat sane mama akan update laterla. kat cni just nk story briefly jek ttg travel kali ni. act mama, zara n nenek pergi ngan satu gp sepupu+makcik. 8 orang semuanye. sepupu mama kat kuching tu kire adik beradik ngn sepupu2 yang nila. papa tak dpt ikut sbb die tgh kursus, susah nak cuti.

Pergi ke sane, kami naik MAS. flight kol 8.50pm. balik plak naik air asia. tu sume kazen mama yg uruskan, mama tgl bayar duit jek. kat sane kami stay kat rumah sepupu mama. suami die ialah setiausaha kerajaan negeri serawak (huhu..sungguh skema ayat nih). so mane tpt kami pergi sume driver die yg tlg hantarkan. kire duit mmg habis kat shoping2 barang jekla. accomodation n transport sume dh beres.

Nway, bile travel w/o papa ni, baru mama realized yg mama mmg sgt2 perlukan papa lebih2 lagi bile travel jauh2 mcm ni. zara kat sane mcm tak selesa sgt. sumtimes die merengek2 jugak. ntahla. mungkin sbb tak sihat (stil selsema n batuk) or mostly sbb rindukan papa die . mklumla, dh terbiase tiap2 mgu jumpe papa kan. lagi satu, mmg sgt2 penat okeh melayan zara sorang2. terpakse mengejar die ke sana sini, dukung die dsb sbb zara mmg tak mau ikut org lain. rase mcm patah bahu pon ade. klu ade papa kan selalunye kitorng bergilir2 melayan zara kn. nway, ptg 2nd day tu baru nampak zara ceria n nak jugak ikut org. zara kan mmg 'warm up ' lame sket.

Klaa..mama letak satu gmbar dulu b4 closing this entry. mane tau tak smpat nak update citer harini kan (mklumla cuti pjg..kerja pon melambak).

(kami kat statue kucing di tgh2 bandar Kuching.yang baju biru tula sepupu mama yg duduk kat serawak. act baru 2 bulan die pindah ke sana..)

p/s: Utk bloggers yg berasal dr serawak (esp kau nonong!!), sile tahan gelak anda dlm hati sbb sememangnye korang msti dh tak heran ngan bndar kuching ni kan. but utk kitonrg yg 1st time jejak kaki ke sane, mmg 'teruja' lebih sket..hehehehe..so harapnye jgnla muntah darah tgk gmbar2 kitorng nanti..=p

5 comments:

ninieZUERYANNIE said...

huyo.. SUK swak ke? kalo la aku tau.. boleh bodek die terima aku kje ngan swak gomen balik.. hikhik..

adoiyai.. klako aa ko.. xpe, amik aa gambo byk2 kat situ.. ko kan pelancong.. hikhik....

Mama Mya said...

bestnye pi jalan2 sarawak.. cam nelaaa agaknye kalau cik mya bergambo kat patung kucing tue huhuhu cik mya penakut ngan kucing

psstt anda telah di tag :)

mama mya
http://www.quefamili.com

lily azliyana @ mama zara said...

nong- yek..sila2 mintak tlg ngan kazen aku. kang taun dpn die naik pangkat ke dah pindah blk semenanjung plak..hehehe..

mama mya- la..cik mya takut kucing ker. zara plak kecik2 dh suka sgt ngan kucing. mcm mama die jugakla..pecinta kucing..(tp kucing kat kg jek ade. kat s alam mls nk bela)

ninieZUERYANNIE said...

lily.. ko jgn aa bagi harapan je kat aku.. huhu... weh sape name laki kazen ko tuh? aku lupe aa..

lily azliyana @ mama zara said...

Nama dia Yahya bin....alamak..tak ingatla..hehe..

Ko nak keja kat serawak ker. carry on jekla keja cni.ok ape. korang dua2 dh masuk gomen..dh stabil..rumah dh ade..anak dh ada..keta dh ade..bla..bla..bla..=p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016