Dari air masin ke air tawar..Langkawi Island Hopping Pt 2..

Ya rabbi...berzamannnnnnn nak abehkan citer Lagkawi ni..baru pegi cuti2 mesia nih..kalau dpt gi oversea mcm mane ntah..kompem tak abeh2 update kat blog..hehehehe..

Klaa..tepek gambar laju2..sambung citer ISLAND HOPPING arituh..pas mandi manda n main pasir kat Beras Basah, kitorng dibawa plak ke Pulau Singa Besar utk tgk burung helang..kat cni duduk dlm boat diam2 jek..pastu ada org yg bagi burung helang ni makan..kite dtg tgk2 jekla kan..=)


Welcome to Pulau Singa Besar

Nampak ke burung helangnye..hehehehe..kamera tak canggih mcm nilah..amik mane yg sempat..=p


Kakak Zara yg sokmo happy..=p..


Dalam 10-15minit mcm tu, bot bergerak ke Pulau Dayang Bunting pulak..kat sini memang kena menapak sketlah ye dari jeti nak ke tasik..Alhamdulillah..mak mama dgn gigihnye berjaya mendaki dan menurun tangga2 tu sume utk sampai ke tasik Dayang Bunting..mula2 risau jugak takut nenek tk larat...tp eksited punye pasal nk jalan2 pulau, mak mama tekadkan jugak nk ikut kitorng..hehehehe..nway, kat Dayang Bunting dpt masa sejam utk beraktiviti..so just layan anak2 mandi kat pool kanak2, n main rendam2 kaki dalam air tasik jek..papa smpat gak terjun berenang dlm tasik tuh..tp mcm seram jek..kompem tasik tu dalam giler kan..huhuhu


Pulau Dayang Bunting dari kejauhan..

Papa berlatarbelakangkan Pulau Dayang Bunting

Nice view

Sampai dah..kami di Jeti pulau






 Ohhh..kat cni pon banyakkkkkkk monyet..so kena careful ngan barang2 yg kite bawa k..

Kat depan tu nenek n papa tgh mendaki tangga..mama siap belikan nenek  set baju ngan seluar tu semata2 utk aktiviti island hopping ni..kalau tak mcm tak selesa jek nenek nk berjalan byk ngan baju kurung..=p

Tak ingat berapa lama perjalanan, tapi takdelah jauh sgt naik turun tangga tu..finally, kami smpai ke tepian tasik ni..subhanallah..pemandangan sangat cantik!!

Zara n nenek @ Tasik Dayang Bunting

 Nenek rendam2 kaki jekla dlm air tasik kan..hehehehe

Mama pose sensorang..papa n anak2 dh selamat mandi manda

Suka suki bebudak mandi air tasik..act ada satu ruang tu diorang dah letakkan pelantar siap2 so budak2 leh mandi kat cni..tp tulah..air die nmpak tk berapa bersih nak dibandingkan  dgn air tasik yg asal..wuwuwuwu


Mama pon amik can berendam sama..nk masuk dlm tasik sebenar tak berani kan..

Budak yg suka maen air

Adik n kakak

Tasik Dayang Bunting yg cantik teramat..=)

Santai dgn anak2..

Papa jek yg berani terjun dlm tasik ni..dahlah tk pakai safety jacket..seriau mama tgk..huhu

Kakak Zara yg happy


Kenangan kami sefamily di Tasik Dayang Bunting..=)

Sapa berminat nk tau lagenda tasik ni leh lah baca yek..mmg dongeng abeh..wuwuwuwu


Cukup sejam, kami pon kembali ke bot..mmg tak salin baju ke apa sbb kat cni susah cari toilet..tp tulah..pas mandi, kena angin n kena panas..baju pon kering sndiri..smpai bilik aprtment baru kitorg mandi bilas sume..kekekekeke


Lagi pemandangan cantek yg sempat dirakam sebelum naik bot utk balik ke pekan Kuah





Kakak Zara yg dah rentung dek sunburn..hihi

Zareef pon sama rentung gak..kelakar tgk gbar ni nmpak muka sebijik dgn kakak kan..=p

Spt biasa...setiap kali naik bot kompem tido..sedap sgt kena angin kuat ye dik..=)

Sampai jeti sudah..



Okeh..abeh dah kisah island hopping..pasni kalau ada rezeki ke Langkawi lagi..ingat nak join MANGROVE TOUR plak..yg ni ada pegi ke gua2, selusur sungai sume tak silap..insyaAllah la kan..hehehehe...=)

 

10 comments:

Adlin Mohamad said...

cute baju mandi zareef hehehe panjang citer bercuti sbb banyak tempat best kan ..bila la nk pi langkawi ni ..

ieda immi said...

bestnyaa
bilelahhh akak nak merasa ke TDB nie .. huhu

Nad MamaZN said...

Cantekkan tasek dayang bunting ni :)
Tp sbb ada monyet tu, alaaaa tak suka! Huhu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

seronoknye..pernah pergi tempat ni dulu...bila lagilah dapat jejak ke sini...

~MommyAida~ said...

hihihi..aida pon suka pg island hoping ni sbb view semua cantik n suci je..tapi kitorang kena serang dengan beruk2 kat TDB tu kak gara2 bawak langsat..smpai luka2 la..sedih betul!!

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mmg best tour ke island di lgkwi ni..sume tmpt cntik..kita pegi dlu xmndi kt tasik dyg buntg ni sbb masa tu kyra baru sethn..nx time plan ke cni tp tu la nk kena tgu dpt 2nd bb..kekeke

NzA said...

persekitaran yg boleh buat jiwa kita tenang.....

nieda said...

Cantik dan tenang tempat ni. Langkawi ni syurga beli belah

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

2 kali mai langkawi 2 kali aim nk gi sini 2 kali gakla tak dpt pegi.. huhuhu
nasib le ikut jabatan punyer kursus..
mane blh melencong tempat lain.. hehehe
HIG aje yg dpt singgah pun.. heheh

~aYu~ said...

walaupun baru gi sana rasa cam nak pegi lagi je...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016