Double Bash Zara Zareef: Birthday Theme

Salam semua..hari ni nak sambung citer ttg bday celebration Zara Zareef minggu lepas..Disebabkan lom smpat resize banyak2 gambar, maka arini just nak story ttg bday theme jek..=p..actually, bday theme wat simple2 je pon..just melibatkan family, decorations and goodies bags..yekla..first time wat majlis tema2 bagai..kat tpt baru plak tu kan so segan nak over2..hahahahaha

Nway, first idea nak buat bday tema merah hitam..sebab utamanya?? birthday girl ada dress merah hitam yg dah ready dari last year lagi..kekekekeke..alkisahnya raya tahun lepas ada belikan die dress online..tup2x bila sampai nmpak cam meriah sgt plak dress tu mcm tak sesuai nk wat beraya kat kampung..so mama siap2 ckp kat Zara baju tu mama nak simpan..leh buat baju bday party kakak nanti..mujurlah, lepas dekat 8 bulan simpan, si anak dara masih muat lagi nk pakai..just nmpak senteng sikit sbb anak dara dah meninggi dgn jayanye kan..kuikuikui..


Inilah die dress merah hitam yg diperam dlm almari semata2 nk tgu 5th bday kakak Zara..gigih mama nk jimat duit beli baju baru utk bday celebration die kan..^_^


 
Settle bab baju, sibuk plak nak wat deco2 bagai yg setema..so tgh survey2 online mane nk tempah apa yg patut (ye..mama adalah sgt sibuk + sgt pemalas + kurang kreatif nk wat sndiri..so mcm biasa gunakan kemudahan di hujung jari..=p)..tetiba terfikir nk kaitkan merah hitam dengan Mickey Mouse n Minnie Mouse plak..nmpak sesuai jek utk bday boy n bday gurl kan..lagipon bila ada watak kartun ni macam lebih cute utk budak2..hehehhee..Zara pon eksited je bila mama cadangkan tema nih..yekla..selalu kan die suka pinky2, barbie2, princess2..risau gak die tak mau kan..tapi kakak so sporting..die kata Mickey tu utk adik..Minnie tu utk kakak..ok..gud girl..=p


Birthday cake..main item utk bday celebration..tapi utk kek ni mama just request nak tema Mickey n Minnie jek..tempah online di FadRizals Cakes, area Beserah..kek adalah rainbow wth buttercream deco..sgt sedap..mama puas ati..=p


Item2 yg kat bawah plak sume tempah di Gifts Comel 4 U..rambang mata ok tgk website die..macam2 spesis party pack dgn macam2 tema ada..rasa nk tempah sume..hehehehe..tp sbb mama wat majlis kecik2 aje..n nak bajet gila2 plak tu..maka kite order ape yg patut jekla..=p..sapa2 yg kurang rajin or kurang kreatif mcm mama, mama cadangkan jenguk website ni..harga die pon kira puas atilah..tak mahal sgt utk setiap item..boleh request macam2 personalized item..=)


Wording banner..sebab mmg cadang nk wat potong kek kat beranda umah, maka banner tu sangkut kat meja ajelah..backdrop bagi die kosong nmpak rumput jek..hehe

Stand-in board..saja wat hiasan atas meja..tp suka sbb comel sgt..lagi2 gmbar anak2 time kecik2 kan..

Beg ni kecik comei jek dah siap ngan reben, beli kat GM Klang arituh..just tempah sticker utk ditampal kat luar beg..=)

Hahah..yg ni 1st time tempah..mineral water bottle wrapper..ni pon saja nak gedik2 bagi majlis nmpak meriah..kata nk bertema sgt kan..kekekekeke

Last but not least..cupcake toppers Mickey n Minnie Mouse..tp mama tak order cupcakes..tukar dgn mini pavlova..

Bila dah disusun2 beginilah rupanya..mama namakan die dessert n gift table..actually sket jek dessert n jajan2 tuh..takde idea dah nk letak ape..kata tak kreatif kan..huhu..nway, tq papa tlg mama settingkan alas meja n banner tuh..=p

Ohh..yg ni hiasan tambahan..takde tempah mana2 yek..beli siap sajork...=p

Birthday girl n brthday boy..berbaju merah hitam ikut tema

Nak bagi jugak bday boy boy n girl ada tema Mickey Minnie mouse, maka tempah button badge ni jek..tempah from regular designer, Dida Zenal..tp sekejap jek anak2 nk pakai..pastu dah bersepah sana sini..nway, button badge ni material die magnet tau..so lepas pakai leh tepek kat peti ais..suka2x..=)

Another item tempah dari Dida Zenal..personalized fridge magnet ni..tahun lepas time bday Zareef pon ada tempah ngan die tp size kecik..kali ni size besar sket..yg ni mama letak sebiji2 dlm goodies bag tuh..


Nway, FM ni mmg mama tempah lebih sket aritu..ingat nak bagi2 kat atuk nenek ngan pakcik makcik budak2 ni..agak2 kalau nak bagi kat korang, korang jugak..sudi tak korang nak terima?? hhehehehehe..


 

15 comments:

mummy_ayu said...

wah..memang menariks..ema yg sgt comel..of coz la kids suka..
and....semua deco...chumels sgt!!
FM..nak satu..!!!

mama tisya said...

meriahnye...kawasan umh beso best wat majlis busday...deco2 pn menarik

jaja_NorLiza said...

wah meriah!!!! suke..suke..suke...
zara kiut! zariief hensome! pandai bergaya kan..

nak FM gak! -tak malu-

Nana said...

wah besnye tingin nak wat beday party camni kt umah
nak fm tu hhehe klw org sudi bg kita sudi terima haha

Nad MamaZN said...

Menarik la lily!
Simple ke sempoi ke tetap bertema
Pastu cantik plak tu :)

Kite nak fm tu klu ada lebih hihihi
Klu yg thn lepas punya ada lg pun kite nak jugk haha

LYAfrina said...

wow.. terpukau.. nanti leh ceduk ideal ni gak untuk birth asya.. sgt comel birth boy& girl ni...

majlis nampak sgt2 meriah & tersusun ja....

happy belated birth buat zara & zareff . moga mbesar bagaikan juara serta bjaya di dunia n akhirat

Adlin Mohamad said...

nak la weiiiii kekekkekek mak sudi depa tangan terima je kekekke
suka la red black ni thn lepas dah tema merah ingat taun ni tema kuning itam like bee berangan je ni tgk buget hehehe

Izan Ishak said...

suka sangat birthday bash pasty siap tema bagai... nampak sangat happening. mesti zara n zareef teruja masa tu kan... izan paling suka tgk kek tu!

ehhh... ada fm lebih ke... nak jugak!

Zana Nordin said...

wah...meriah ler ngn tema merah hitam....minnie and mickey.

suka tengok dress kak zara..hari tu Batu Pahat Mall ada jumpa dress ala2 kak zara..kaler pink....tp size Batrice xde ler plak...kalau tak boleh ala2 sedondon gitewww

~MommyAida~ said...

Nak!!nak jugak kak Lily FM..hihihi..sebab sangat chomelss...semua gambar2 kat atas tu terserlah kemeriahannya..mcm perfecto birthday bash for double Z..congrats kak Lily..tak sabar nk tunggu next update plk..

Salina@IbuAqil said...

Amboi meriahnya..
Comel puteri putra berdua ni..
Sis!!! Nak FM jgk!!!!!!
Hik3!!

mama lieyna said...

Cantikkkkkk sgt! Boleh tiru idea ni... hehe... mana tau nnti nk wat majlis lg kan... hehe.. comel!

naney said...

cantik la lily..rugi x g ari tu..sbb keja kan kt sini..next time buat ari sabtu ye..hahaha sukati je..

nk fm tu wt kenangan hahaha

nieda said...

Cantik meja. .comel fm..kalau ada extra fm nak boleh??hehe

mama lieyna said...

Eheh..lupa plknk komen psl fm tu.. nk jugakkkk :-)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016