Dah ada helmet sendiri..

Baru2 ni papa belikan helmet motor yg comel utk Zareef..yeayyy..adik dah ada helmet die sendiri..ikutkan takdelah selalu sgt Zareef ni naik motor..klu time hari mama keja, papa akan hantar budak2 naik keta sbb beg banyak kan..then klu kebetulan mama off day, Zareef akan dok kat umah jek n Zara papa akan hantar naik motor..sbb tu awal2 kitorng dah belikan Zara helmet sbb tau kekerapan die naik motor ngan papa agak tinggi..utk adik, setakat kuar petang2 gi taman or ronda2 dlm base jekla..klu kat luar base mmg papa tk berani lg bawak anak2..nway, sungguh pon cume jalan2 dlm base, helmet tetap penting ok..utk keselamatan..lagipon kat dalam ni pon strict gak undang2 kena ikut..kekekekekeke


Sebelum ni lom jumpe helmet kecik saiz Zareef kat kedai..so bila naik motor terpaksalah pinjam helmet basikal kakak ni jek..hahaha..sian dak kecik ni kena pakai helmet pink princess..=p


 Now dah ada helmet motor yg proper...lebih sesuai n selamat insyaAllah..=)..helmet Zareef siap ada penutup muka smpai kakak pon jeles sbb die punye takde..=p


Suka sgt si kecik ni bila dapat helmet dia sndiri..kdg2 bila nmpak papa antar kakak sekolah die dah sibuk nangis2 smbil pegang helmet sibuk nk ikut..hehehehe


p/s: Nampaknye mama jek lah yg takde helmet sendiri..sbb mama pon dah lameeeeee sgt tak naik motor ok even jadik penumpang..wuwuwuwu..entahlah..terasa badan besar sgt kot tak sesuai nk menenggek atas motor tuh..naik keta jugakla yg selesa..T_T






3 comments:

Nad MamaZN said...

Comey zara zareef ber helmet :)
Safety 1st :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Comel je zareef pakai helmet..zareef nk buat peace tp x jadik eh..xpe pelan2 belajar =D Rasa mcm sama je helmet zara n kyra..yela dah kyra pun suka pink..kekeke

NzA said...

lepas ni bolehlah pusing2 keliling naik moto dgn papa.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016