BBQ Dinner | Palm Garden Hotel Putrajaya

Ok..sambung citer family gathering cum short vacation kat Palm Garden Hotel ni ya..malam tu aktviti makan malam beramai2 jekla..actually, gathering malam tu mostly melibatkan TIGA keluarga besar jek..terdiri daripada sepupu2 n anak2 sedara dari 3 orang makcik..actually adik beradik mak mama ada 8 orng..tp malam tu kami tiga keluarga jek yg berkumpul sbb di kalangan sume sedara mara, kitorng dari 3 family ni mmg rapat sikit..=)..adalah dlm 50-60 org yg dpt berkumpul malam tu..anak2 sedara yg ramainye..hehehe..daripada family mama, mama jekla wakil yg datang. kakak n abang mama masing2 dok jauh kan so susahlah nk menjoinkan diri..

Nway, dinner malam tu actually fully sponsored by kazen mama yg datang dari jauh dari Sarawak..SUK Sarawak kazen mama tuh..thanx banyak2 to Datuk Y n Datin R (hahahaha..mcm skandal plak tulis2 huruf mcm ni kan) atas kesudian menganjurkan makan malam ni..seronok dapat kumpul ramai2..BBQ dinner ni dibuat kat salah satu cafe dlm hotel tuh..kazen mama siap booking set karaoke lagi..so bukan main ligat lagi masing2 berkaraoke..papa pon join samalah sbb die mmg suka menyanyi..kekekekeke


Gedik2 laki bini sblum kuar dinner..tgklah belum apa2 bilik dh mcam apa dikerjakan dua beradik kecik tu..hehehehe
 
 
Jemput makcik2 dari bilik..mak mama n makcik mama bertiga ni kongsi bilik besar..so kami klu nk borak2 ke apa dtglah kumpul kat bilik ni..hihi
 
 
 Kakak Zara yg happy jek malam tuh..=)
 
 
On the way ke cafe..
 
  Majlis bermula..siap ada pengacara majlis..kazen mama yg jadi pengerusi ni.. 

Mak mama jadik wakil makcik2 utk memberi ucapan jugak..=p


Antara gbar2 sepupu n pasangan masing2 yg smpat disnap..gmbar kazen n anak2 buah yg bujang mama tak dan nk amik dah..hehe






Posing gedik lagi..kkekeke..
 

Budak ni super aktif malam tuh..ramai yg melayan die so die bukan main suka..kadang2 jek die balik meja papa mama

Adik??? baru smpai terus mintak susu n tidooooo..penat sangat pas mandi kolam petang tadinye kot..wuwuwu

Ok..layan plak foods yg ada..utk bbq ni ada ayam, daging, kambing, udang, sotong, baked potatoes..nasi goreng n spageti pon ada jugak

Ohhh..bakes tomato n corn pon ada..

Ada 3 pilihan kuah..blackpepper, mushroom n bbq..semua pon sedap2..=)

Dessert table

Salad table plak

Pinggan pertama mama..tamak nmpak kan..hahaha

Nampak menyelerakan ye tak..tp tak semua sedap..huhu..sotong tu liat sgt dah..daging plak mcm hangus sket..lain2 ok rasenye..=)

Kakak Zara cuma nak layan sate ayam..banyak cucuk gak die makan malam tuh

Yg lelaki kat meja nilah Datuk Y yg sponsor makan malam kami..tq banyak2 abg Yahya..semoga terus dimurahkan rezeki lagi lps ni ya..=)
 
Karaoke time..ramai yg 'nmenyumbangkan' suara sbnrnya malam tu tp mama malas nk tepek gmbar sume..kekekekke

Haaa..dua org ni boleh tahan suaranya..papa n kawan baik pada kazen mama..hihi

Antara yg hadir malam tu

Lucky draw pon ada k malam tuh..saje wat suke..sume org pon ada dpt hadiah. sbnrnya...hehehhee..ni hadiah mama tp bagi kakak yg amik..eksited die..

Majlis habis dlm kol 11 lebih kot..pas abeh tu smbung kumpul ramai2 kat bilik makcik..tak lama pastu baru balik bilik masing2 rehat2 n beraktiviti sendiri..hehehehe

Kakak n hadiahnya..dpt bekas makanan cumel ni


Klaa..alang2 tepek gmbar smbungan lagi sket yek..pagi esoknye kitorng berkumpul breakfast ramai2 plak..awal2 pagi kol 8am dah turun..kalau holiday sndiri2 slalunye dekat kol 10am baru hegeh2 nak sarapan..kekekekke..pas breakfast, jalan2 jap kat halaman hotel..then papa layan kakak mandi kolam, mama plak layan adik dlm bath tub..kol 12pm, kami semua pon check out fr hotel tuh..sdeynye nak berpisah lagi2 ngan mak mama kan..mak mama balik kampung petang tu jugak2 saing2 ngan makcik mama..huhuhu


View dati tingkat atas hotel

Breakfast yg sederhana..biasa2 jek foods kat cni rasanye tp alhamdulillah, kenyang jugak..=p

Mama n adik..dua2 muka sememeh..heheheh

Sesi jalan2 kat kawasan hotel


Ok..last but not least, gmbar sebelum berpisah..kitorng balik tu sempat singgah Klang sekejap..pas maghrib baru gerak ke Kuantan
 
 
 
Klaaa..habis sudah story family gathering n short vacation ni..pasni bulan 5 cadang nak gi beroliday pendek lagi sempena 6th Anniversary..tp lom ada idea nak gi mana..any idea?? dapat jalan dekat2 pon jadddiiiiilahhhhhh...hehehehe

3 comments:

Nad MamaZN said...

Pi la belah2 pantai timur :)
Cherating ke, heheee

~MommyAida~ said...

Wahh happeningnya..ramai jugak yang datang kan..50-60 org..hotel ni nampak best n makanan pon nmpak sedap..hihihi..akak n abang, romantik nyaa..hihihi

Nana said...

Mak aii meriahnye familt gathering
Dh mcm gatherng office sebab ramai n mcm2 aktiviti

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016