11/04/13- Simple celebration for birthday gurl..=)

Semalam ada bgtau kan nk bwk Zara kuar jalan2 utk celebrate bday dia..walaupon nk wat bday party Ahad ni, tp simple celebration on the exact day kenalah ada jugak..hehehehe..so pas papa balik keja semalam, bergerakla kitorng kuar umah..ajak papa n anak2 makan kat Secret Recipe Bdr Indera Mahkota..order kek satu slice jek n tulis nama ZARA..nasib Zara ok takde demand2 kek besar, tiup lilin dsb..sbb dh bgtau kek besar tgu dua hari lg baru dapat..=p


Bday girl yg agak over..baju n skarf tu die yg pilih nak pakai..bedak n lipice kat bibir pon tenyeh sndiri..feeling2x princess la tuh..skali time mama amik gmbar ni baru perasan die pakai selipar jepun..kekekeke..

 Zara @ Secret Recipe..mood happy sbb birthday yg dinanti smpai jugak..hihi

 Adik mcm biasa ada jek ragamnye..tak reti duduk diam

Birthday gurl with papa n adik

 Yeayyy..kek dh smpai..papa pilih kek choc fudge..

Posing ngan bday kek seslice..hehehehe

Ngan mama..=)

Nyum2x..masa utk mamam kek


Edisi suap menyuap dgn papa..sorry papa, mama tepek gmbar papa yg tak berapa semenggah ni..=p

 Banana split..kongsi makan ramai2 gak..hehe

Mama ngan Zara lg

 Main dish just order spagetti bolognaise sepinggan..mama kongsi ngan kakak n adik..papa tak mau makan sbb kenyang lg katanye..

Order fries gak..tp tak tau apsal diorang letak kat pinggan besar mcm ni..yekla..wlupon fries, letaklah elok sikit kan..presentation kena menarik nk bagi budak2 makan...hoho

 Si kecik mama..mcm2 jadi kat die dlm SR ni...kerusi jatuhlah..terantuk bucu mejalah..haihhh..mmg tak reti duduk diam punye bdk


Lepas siap makan, baru kitorng gerak ke EC Mall..as requested by bday girl, die nak main2 kat playland EC Mall tu..sejam gak melayan anak2 dok dalam tuh..smpatlah mama n papa gilir2 semayang Maghrib..then ingatkan nk bwk kakak tgk movie The Croods..sekali tuh, leh plak dah takde tayangan kat wayang tuh..keciwa!!!!! huhuhu..rasenya baru jek movie tu kan..tk tau kenapa dah tak available kat Kuantan..T_T..kena carik CD jekla jawabnye..


Mula2 main binatang goyang2 ni

Ajak kakak main bendalah ni..tk tak apa nama tp first time Zara main..selalu mama lawan ngan papa..kalini ajar Zara plak..bukan main suka die..hehehehe

Gmbar anak2 dlm playland..takde org time tu so diorang melenjan sepuas hati..=p







So..disebabkan tak dpt tgk movie..pas jalan2 sekejap kitrng pon terus balik..ehhh..sempat mama singgah Kamdar sekejap cari baju baru..time tu bday girl dah tido dlm keta pon..hehehe..sian penat sgt kot dpd balik sekolah tk tido lagi..apepon, harap kakak happy n puas hatilah dgn simple celebration ni yek..besar dah anak mama 5 tahun..tahun dpn dah 6 tahun..mama pon dah makin tua nampaknya..>_<

 

7 comments:

Nad MamaZN said...

Yang penting zara hepi kan?
Zara dpt adiah apa apa x? :)

Sidratul Muntaha said...

seronok betul besday girl tu

~MommyAida~ said...

wahh seronoknya kakak Zara..Happy Birthday Sayang..Jadi anak yang solehah ye..Kek tu boleh request tulis nama ye kak..wah nak buat lah jugak nanti..walaupun bli satu slice je..hikhikhik...

mama lieyna said...

Sure zara sangaaaat happy :-)

Amboi melaram besday girl..canteek :-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

betul2 mcm princess..pandai zara bergaya..sonok betul besday girl =D =)

NzA said...

mesti zara seronok krn dikelilingi insan yg mnyayangi dia.....

mama_umar_maryam said...

wahh zara,2x clbrt nih,hehehe.nnt update citer bday party k ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016