Takde feel beli kain baju raya..:'(

Opps..puasa x abes ganti dah nak stori pasal bj raya kan..wuwuwu..nway, takpela kot. Saja coret2 kosong dlm blog ni..hehe..lagipon memang dah x lame lg kan nak raya semula. Bulan July ni puasa, then August dah raya..sekejap je rasa kan


Tahun ni memang mama xde feel nk tempah bj raya. Ikutkn tahun sebelum2 ni,bj raya wajib tempah. Lagi2 bj utk raya pertama. Sibuk nk sedondon setema bagai kan, so kalau tempah memang lebih puas hati. Nway, disebabkn tahun ni mama dah bertkr kerjaya..maka xde harapan nak beraya sakan k. Kalau kt comp lama, kompem2 at least cuti raya seminggu..tp kat tpt baru ni x tau lg. Kalau ikut jadual kerja asal, mama cuma dpt cuti raya pertama n kedua je. Cuti sblm n slps raya memang kena pandai2 arrange sesama team member sbb comp ni 24hrs operation..means x blh sume org cuti serentak..wuwuwu


so tulah..cuti raya pon x kompem lg, maka mama pon malas nak beria planing utk raya kali ni. Tp rasanye, tahun ni nak pecah rekod beli bj siap jelah..hehehe..nk tempah pon x tau tkg jahit mane nak antar, tempahan bukak lg ke tak sume kan..


oh..lupa. Ada sehelai je kain mama dah ada ni. Kain sari papa beli kat India aritu..lebar kain ni 6m ke 7m leh wat bj Zara skali..tp tulah,x tau nk tempah wt raya ke x..malasnye nk survey tailor kt kuantan..>_<..




hehe..ok ke papa pilih tu. Dia sempat beli sari 6 pasang utk mama, mak 2 org n adik beradik pempuan 3 org. Tp mama punye paling meriah..penuh corak kat kain..hehe..tp org dah belikan, kite terima dgn gembira jelah kan..:-P

p/s: so kawan2 plak mcm mane. Ada yg dah start planing apa2 ke utk raya tahun ni..:-)

4 comments:

Nana said...

kita lagi la tak fikir apa pasal raya haha
sebab raya dalam pantang memang tak de la baju raya
amrul plak raya tahun ni turn dia keje dah thn lepas dpt cuti raya
bli baju raya mia je la

zailamohamad said...

zaila dah siap tempah dah haritu..selama ni beli siap shj xpernah tempah tp tahun ni dah en suami beli kain ms dia g dubai hrtu, merasalah sedondon ank berank tahun ni..hehe

NzA said...

cantik!!!!pandai papa 2Z pilih...akak ada 2 psg kain sari yg adik beli di india ttp bila buat baju xselesa lak pakai cz panaz n gatal2..mayb byk sgt benang tenun kt kain...hehehe...'

akak awal2 dh beli yg ready made kt vietnam utk 4Farah n akak- 3 psg sorg..lega rasanya cz dh xfikir pasal baju raya....hehehe....

~aYu~ said...

wah.. raya sakan la.. okla tu dah ada kain tinggal wat baju je. yg ayu ni lagi la raya pun dalam pantang lagi.. hihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016