Aktiviti yang dinanti2 di Langkawi..Island Hopping Pt 1..=)

Ok..nak citer ttg aktivti island hopping kat Langkawi arini..seriusly, kali ni punye trip mainly mmg nak merasa aktiviti pusing pulau ni..sebab sebelum ni mmg tak pernah try..hehehe..so benda baru..eksited lebih la kan..nyay, banyakkkkkk sgt travel agent yg menawarkan pakej ni kat Langkawi..harga pon berbagai2 lah kan..Dia akan bawak  pusing 3 buah pulau- Pulau Beras Basah, Pulau Singa Besar n Pulau Dayang Bunting..kitorng arituh naik dari Kuah..so harga mahal sket berbanding naik kat Cenang..tp sbb kebetulan ada anak buah kerja kat Kuah tuh..so saje amik pakej ngan die..tolong biz sedara sndiri kan..heheheh..total kitorng bayar utk 3 adults + 2 kids = rm100...dpt murah jugak sket sbb kira harga sedara mara kan..=p..act kalau dikira harga asal dari Kuah..dewasa rm30, kanak2 atas 3 tahun rm15..

By the way..trip utk islang hopping ni ada 2 waktu..satu kol 9.30 am satu lagi kol 2.30pm..kami amik yg belah pagi tuh..utk Pulau Beras Basah n Dayang Bunting , die bagi dlm 1 hr utk kite beraktivti sndiri..disebabkan dah tau mmg aktiviti mandi manda jek kan bile pusing2 pulau ni..maka budak2 + diri sndiri sume mmg dah pakai baju mandi siap2..kat luar sarung tshirt jek senang..=p


Kakak Zara yg eksited nak naik bot..=)

Mama pon eksited sama nak bawak anak2 pusing pulau..=)

Peace from kakak!! =D

My heroes..

Chenta hati..


Sebelum naik bot..amik gmbar ramai2 dulu..yg kiri ngan kanan tulah anak buah mama..diorang baru kawen n mmg stay kat Langkawi
 
Budak ni kena alert lebih sket..tkt nak lepaskan die sorang2..dahla tepi laut kan..hahahaha

Ok..pegang tangan die ketat2...jangan bagi lepas..kekekekke


 Ni time atas bot..sukenye kakak Zara ek naik bot laju


Mama n adik..adik layu2 jek tu sbnrnya sbb kesedapan naik bot kot..haha

 Antara pemandangan cantek yg dpt dilayan on the way naik bot



Haaaa..kan dah kata adik kesedapan naik bot..tak lama bot jalan die leh lelap plak..kekekekeke

Mama amik gmbar ngan kakak plak..smbil tu meriba adik yg ketiduran..
 
Yeayyyyy..dah nak sampai...desitnasi pertama aritu ialah Pulau Beras Basah..dlm 15-20 minit gak kot dari Kuah tak silap

 Sebelum naik ke jeti..amik gmbar bot yg kitorng naik td..saje kot2 terlupa bot mane satu kan..bnyakkkkk lagi bot lain time ni..hehehehe

Zara suke hati dh smpai

Papa n adik...adik lom bangun2 lg time ni

Ngan nenek..nenek pon 1st time join aktiviti pusing2 pulau ni..=)

Jernih gak air kat sni..leh nmpak ikan tgh main2 kat dlm laut tu..hihi

Batu karang ke ni eh..

Ohhhh..cantek kan view kat pulau ni..nmpak bersih jek



 Yeay..adik dah bangun..posing ngan mama n kakak dulu jap

Masa utk main pasir n mandi laut..!! seronok tgk 2 beradik beraktiviti..=)





Hasil dari kakak Zara..si adik bukan main oasir sgt pon..die dok sibuk main lori die tu jek..heheh


Bwk adik rendam dlm air laut

Posing ayu ke kakak..=p
 

Papa gedik..hahaha..sibuk sewa peralatan snorkling ni..tp kat cni tk nmpak ikan sgt pon..klu nak snorkeling or diving kat Langkawi..port die kat Pulau Payar

Mama yg dipaksa pakai bendalah ni jugak..papa soh training sbb mama sibuk ajak holiday kat Tioman pasi..tapi kan..mama FAILLLLL...huhu..tk tau apasal tk reti pakai alat pernafasan tu..asyik tertelan air masin jek..wuwu

Malas nk belajar snorkeling dah..layan adik main air lagi bagus...kekekekke


Budak2 ni tak puas mandi sebenarnya..time nak balik tu masing2 wat muka mencebik dah..

 Tapi nk wat macam mane kan..kite ikut naik bot orang..pas satu jam..kenalah berangkat pulang..bye2 pulau beras basah..=)

Rest minum air..nenek mmg tunggu kat area meja kerusi ni jek..taknak turun tepi pantai..gigih nenek tgu anak cucu menantu bersuka ria kan...wuwu

Sebelum terlupa..nk pesan kat sini mmg banyalkkkkkkkk sgt monyet yek..so kalau nk bwk makanan air ke apa sile sorok dlm beg..kalau nmpak kite jinjing beg plastik kompem kena kejar..mama n Zara hampir jadik mangsa padahal mama dok jinjit plastik bekas mainan pasir budak2 ni aje..diorang ingat gula2 kot..huhuhuhu..serammmm..Zara pon hampir nanges dah...=p


Abeh dah gmbar kat Pulau Beras Basah..smpai skang teringat2 lagi muka happy anak2 time kat sane..hmmmm...gmbar2 lain smbung kendian lah yek..hehe



8 comments:

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!
Main pasir!!!
Bilalah kami lak nak sampai ke Langkawi.. ;)

Nad MamaZN said...

Nenek pun hepi asek jalan2 je..
Masa ni la dpr berjalan pun kan..

~MommyAida~ said...

hihihi..gambar suma ank2 excited..mesti double Z rasa best kan dpt round pulau2..aida pn suka pg Island hoping ni.best!!cuma kat Tasik Dayang bunting tu banyak sangat beruk n kami diseranggg...hahah..so agk tak bets kat situ..huhuhu

NzA said...

bestkan tgk org2 trsayang gembira....

~aYu~ said...

bestkan jenjalan camni.. naik bot.. anak2 pun suka.. kiter pun suka.. hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnya...nyenyaknya tengok Zareef tido atas bot..hehe...enjoy Zara & Zareef main pasir.. :)

mamalieyna said...

Best..... menariklah... ntah bila nak smpai snani... :-)

Happy sungguh la anak2 tu, dpt main pasir..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestkan kt cni..dlu pun bks food kyra kena rampad dgn monyet2 tuh...cian kyra baru nk suapkn dia bubur nasi :D.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016