Double Bash Zara Zareef : Celebrations!

Nk sambung story birthday budak berdua nih..citer ttg potong kek plak lah kan..masa yg most budak tunggu2..hehehhee..tepek gmbar jekla ye..nk stori pjg pon tak tau nk tulis ape..nway, majlis ni start lebey kurang kol 2pm..pagi tuh sbnrnya dah hujan lebat mujurlah menjelang tgh hari ujan dah berhenti..kalau tk mmg kena kansel potong kek kat beranda umah ni sbb takut tempias hujan kan..=p


Proses mengeluarkan kek oleh papa..kali ni syukurrrrr sgt kek tiada kecacatan..ikut pengalaman bday zareef tahun lepas abih rainbow cake terslide keluar waktu dlm perjalanan..kekekeke

Mama sibuk menyusun pavlova..pavlova ni kena kuarkan lambat2 sket sbb takut cair kan krim die tuh..

Menu of the day..sempoi2 aje utk minum ptg

Dessert table yg sempoi gak..pavlova order + adik ipar tlg buat..apam polkadot order..then ada marsmello choc order dr member blogger Adlin mama 3K..lain2 just letak jelly, fingger stick choc, + layer cake jek..



Sbelum tu, smpat posing sefamily..ingat nk posing byk2 arituh tp tk berkesempatan..ini jekla yg smpat diabadikan..hehehehe

Zareef wat gaya apa ntah..=p



Mama, zara n zareef posing ngan kek sekejap

Kek dah siap bubuh lilin..actually lilin mama beli awal lilin tulisan HAPPY BIRTHDAY yg kalerful tu kan..tgk2 kek tu mcm dah sarat jek atas die..so decide amik utk H ngan B jekla..nk letak semua tak muat dah..hehehehe

Baju putih tu adik ipar mama dtg jauh dr kl

My princess..=)


Ok..tiup lilin n potong kek time!!

Papa pasang lilin

Actually ada jek budak2 lain kat depan meja masa nyanyi lagu bday ni..tp masing2 malu nak dok depan bergmbar..mklumlah, masing2 baru kenal kan..so sume segan2 silu nk ke depan..hehe

Zara tiup lilin ngan kawan baru..adik org soh tiup die pandang muka abg sebelah plak..=p

Mesti budak ni tk puas tiup sbnrnya tp malas dah nk layan pasang lilin byk2 kali

Potong kek..Zara ngan papa..Zareef ngan mama


Stop posing jap tp gmbar cam tak berapa jadik sbb muka mama n adik tk ready..frust betul..hihi

Yang ni mcm ok sket, tp papa plak tk pandang kamera...=p

Sambung lg potong kek..sayang tukang amik gmbar lupa nk amik gmbar kek yg dah berpotong tu so tk dptlah korang tgh kaler rainbow warna warni tuh..huhuhu

Budak ni dah curi2 jilat krim kek..

Yang ni plak gigih menunggu kek dipotong..hehehe

Antara tetamu yg hadir..mostly jiran2 n kawan papa



Mama n Zara dgn bbsitter Zara, acik Ina..serius baik kakak ni memahami sgt tugas mama yg kerja shift n papa yg selalu outstation..die jaga budak2 pon nmpak ok, alhamdulillah




Baby2 yg cumellll sgt...hihihi



Ok..itu jekla kot gmbar2 sekitar majlis yg ada..tk bergmbr sgt pon kali ni, tak mcm bday Zareef tahun lepas..gile bergmbar time tuh sbb tetamu semua adik beradik, member2 rapat n sepupu sepapat..kali ni ngan jiran2 kan so mcm segan2 sket ...hahahahaha..lagipon jemput tak ramai so nmpak cam kurang meriah dgn tetamu jek kan.. >_<..apepon syukur sgt2 majlis dah selamat berlangsung..yg kroniknye, baru celebrate bday tahun ni, mama dh berangan nk celebrate bday tahun dpn plak..teringin nk buat majlis kat kampung umah mak..hahahaha..berangan..lama lagi mama oiiiiiii....=p

 

9 comments:

zailamohamad said...

meriahnya dengan makanan..kalau dekat dah lama zaila buat-buat muka tak malu p terjah jugaa..hihihi

zailamohamad said...

btw Happy birthday for both of Zara & Zareef:)

Sidratul Muntaha said...

meriahnya..
weih
lenkali ko jemput ye..
klu aku terlepas ke temerloh..
insyaa Allah boleh singgah ke kuantan

mummy_ayu said...

memang meriah!!

Lynn Hamzah said...

happy birthday...
moga jadi anak-anak yang berjaya dunia dan akhirat...

Nad MamaZN said...

Bestnye!
Lily kalu wat besday party mesti nampak best n meriah ! :)

Adlin Mohamad said...

kreatip lily ..buget gak nk order benda2 tuk cantikkan meja kek tu kan kita teringgin tp adehhh kena tgk buget ..

mama lieyna said...

Meriah je haa... syok tgk...

Klau ada kemampuan dn kelapngan, nak jgk buat mjlis cenggini.. :-)

Menarik!

~MommyAida~ said...

Hahaha..berangan itu penting Kak Lily..takpe,boleh plan dari sekarang...kek tu suka lah tengok sbb nampak cantik n kemas...pandai kak Lily pilih baker?rasa sedap x?meriah jugakla..mesti double Z happy kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016