Under Water World Langkawi | Santai petang

Salam Jumaat semua..msti sume org bergembira hari ni kan sbb esok dah weken..mama jek tak berapa nk gembira sbb wekend ni turn shift mama keja..wuwuwuwu..nway, jgn terkejut ya tgk ada entry Langkawi lagi hari ni..dah dua bulan dah sejak ke Langkawi tp gambar tak abeh2 tepek rupanye..kekekekeke

So takpelah..gmbar basi pon basilah janji ada stori dlm blog..nway, masuk ke Under Water World ni just mama, papa, kakak  adik je..nenek time ni takmau ikut sbb dulu2 dah pernah masuk..ikutkan ni pon dah kali ketiga mama masuk dah..mula2 ingat malas gak nk pegi lagi...tp demi kakak Zara yg sukakan animals, kitorng pegi gak akhirnye..guna ic govt, dptlah tiket adults rm21/person, n kid rm18 tak silap..Zareef FOC lagi sbb lom cukup umur..=p

Klaa..layan gambar jekla ye..gmbar Zara paling byk sbb die yg paling eksited masuk sini..umur 5 tahun kan dah fahamlah tgk ikan sume tuh..


Masuk2 je ke dalam Underwater World ni dah disambut dgn si Araipama yg besar..kat area kaunter tiket lagi masa ni

Lepas pintu masuk ada plak tpt ambil gbar ni..saja snap2 gmbar Zara..pro photog mase tu takde klu tak kompem kitorng kena paksa bergmbar jugak..hehe

Dpd dulu musyil kenapa kat underwaterworld ni ada flamingo segala..(zoon kat belakang papa tuh)..saje nk membanyakkan binatang kot..=p

Muka happy je die

Zareef mula2 jek nmpak ekisted dpt tgk ikan2 tu sume..tp lepas tu die eksited main lari2 jek kat dlm tuh..jenuh mengejar..haha

Anak2 with mama plak..baju2 mama antar dobi time tuh terpaksa pau baju papa..=p

Burung kuning yg antek n comel

Papa + adik

Kakak tgk tortoise besar

Burung kakak tua pon ada dah mcm dlm zoo ye tak..hihihi

Teruja tgk anjing laut ni..pantas sgt die bergerak smpai tak dan nk snap gmbar die bebetul

Zara dpn tpt penguin

Comel kan penguin2 ni..


Love this pic..mcm real jek..hehehehe

Zara n the beautiful fishes n unique creatures






Gigih tgh batu karang n hidupan laut yg cantek..kalerful sgt2..=)


Antara2 hidupoan2 laut yg smpat mama snap2 arituh..


Tapak sulaiman

Ni tak sure nama apa

Landak laut

Ikan pari

Jerung

Ikan apa ni eh..tak ingat nama tp size besarrrr

Colorful fishes

Cute jek ikan ni polkadot itam putih..=p


Yg ni unik bentuk die mcm berudu pon ada

Terumbu karang n ikan yg berwarna warni..tenang jek tgk section ni




Obor-obor

Kuda laut yg sgt comel saiznye

Ni belut kot


Sejam jugak kot kitorng dlm tuh..pas kuar dari Underwater world, saja round area  pantai cenang jap..sbb malam sebelum tu datang cenang ari hujan..nway, kat cenang tu pantai penuh ngan orang asing jek..berbikini segala..dah macam kat pantai miami pon ada papa kata..kekekekeke


Zara nak masuk pantai

Ni plak mama saje2 round kat kedai2 area situ..takde shopping ape pon tgk2 aje

Ternampak org tgk naik payung terjun ni..klau mama kompem penakut nk buat aksi2 mcm ni..huhu

Senarai harga utk water sport..leh tahan mahal gak kan

 Lpas lepak2 sekejap area Cenang, papa saja2 meronda plak ke area Porto Malai tuh..takdemalh masuk kawasan resort just amik angin kat luar2 tu jek..menikmati pemandangan senja di Langkawi..sempatlah Zara posing2 sekejap.. =p


Zara yg good mood..layan jek mama nk snap2 kan..nway, pemandangan mmg cantek kat cni..tenang jek rasa melayan mata..=)



Belakang sana tu resort Awana Porto Malai..



Haihhh..rindunya nak bercuti2 mcm ni lagi..hehehehehe

 

5 comments:

jaja_NorLiza said...

siyes comel si zara nih...mmg fotogenik la! cute jer gayanya...
suke jejak bw kat sini nak tgk gaya zara! :-)

mama lieyna said...

Kenangan harus diabadikan :g tmpt ikan2 or apa2 animals, anak2lah plg excited kan...:-)

Amboii pandai kakak posing..:-)

wanie amerie said...

salam kenal tuan rumah..
amboi,comelnya si kakak posing,al retis gitu..
rindunya langkawi,aritu pergi x sempat nk ke underwaterworld, ramai sgt org..
follow tuan rumah, sudi2 follow kita yer..tqvm

NzA said...

anak2 mmg leka kalau bwk ke situ.....

~MommyAida~ said...

alahai kakak zara..comelnya posing!!ayu sangat..bagus masuk underwater world ni kan..esp tuk anak2 yg dlm learning process..gud exposure for them..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016