Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Zareef's First Bash & Akikah - Part 1

Salam ari Rabu..arini nak start bercerita ttg majlis kesyukuran yg dh selamat berlangsung hari Ahad lepas..Actually, majlis ni lebih dari stakat smbutan 1st birthday dan akikah kedua buat Zareef..kire housewarming sekali pon yela kot sebab semenjak pindah umah, mmg lom pernah ajak kawan2 dtg lagi..hihi..Selain tuh, majlis kesyukuran buat mak mama yg dh meningkat usia ke 65 tahun, dan juga sempena papa Zara Zareef dapat naik pangkat baru2 ni..Alhamdulillah, tercapai jugak cita2 papa nak pakai 'Mejar' sebelum mencecah usia 30 tahun..^__^

Majlis start kol 12.30pm ngan tahlil ringkas n bacaan doa selamat daripada ayah mertua..mase ni just keluarga terdekat jek yg ada..dlm kol 1pm lebih mcm tuh, tetamu2 lain pon beransur2 datang..gmbar tetamu2 yg ada nnti mama wat part lainlah ye..gmbar ada banyak..hehehe..utk kali ni, just nk letak antara preparation mama utk majlis nih..takde tema2 khusus pon sbb takde idea ape yg sesuai utk  bday + akikah..so time nk order barang2, mama just cakap nk 'colorful macam Rainbow'..sesuailah kot utk 1st bday kan..=)


Banner n meja potong kek..banner order dari BZ design..suke sbb ada gmbar Zareef dari newborn smpai 11 mth..=p

Meja potong kek + manisan2..=)

Rainbow cake order dari Rizq Cake..comel sbb colourful..hihi

Kek pulut kuning..simbolik utk majlis kesyukuran..order online gak tp takde website kakak tuh..mama dpt kontek number dari Mudah.com..=p..

Balang2 colourful kat belakang tu mama isi dengan coklat, sweets dan puding jelly..

Apam polkadot..kakak mama yg tolong buat

Choc moist cupcakes order dari office mate..ni utk letak dlm goodies bag sebenarnye tp sebab order lebih, letak atas meja sekali

Fancy cookies yang sedapppp n comel..dulu pernah order sekali time bday Zara yg kedua..kakak yg buat ni dok kat Ampang..

Goodies bag design by Zaza LensaMama..sekali ngan klip tag tuh..dalam simple jek mama isi ada air kotak, jajan Corntoz, cupcake coklat, sweets, fancy brooch n fridge magnet

Magnet comel order dari Syuda Zainal..sebelum ni slalu order custom t-shirt dari die kali ni 1st time order FM..=)..Magnet ni utk letak dlm goodies bag as sevenier

Simple guestbook..hehehe..mama print sendiri kat opis..=p..jadilah utk org coret2 sepatah dua kata wish buat Zareef kan..

Kambing akikah pon mama servey online jek..hoho..order dari Umm Baraqah Resources..tak smpat amik gmbar kambing yg full..time kawan mama si kamerawoman smpai, kambing ni dh selamat dipotong2..hihi

Menu of the day..order dari mak jiran sebelah jek..nasi jagung + ayam masak merah + acar + papadom dan laksa penang. Coleslow n mashed potato + blackpepper sos pon ada satu set ngan kambing golek. Last but not least, kuih muih, buah tembikai n air oren sejuk..


Heee...nmpak sume mama main order jek..tak dan buat ape2 ngan air tangan sendiri..huk2..sekadar organize majlis jekla..=p..takpelah, yg penting majlis dpt berjalan ngan sempurna..meh layan gmbar time Zareef potong kek plak yek..timing majlis silap sket sbb sebelah tgh hari mmg anak bujang ni nye waktu tido..so tak lama pas potong2 kek tuh, terusssss lena si kecik ni diulit mimpi..=p


Birthday boy..muka masam jek tak puas ati sbb kena dukung..klu ikutkan satu umah die nk tawaf tuh..=p

Ni plak kakak bday boy..ramai kate nmpak cam bday Zara plak arituh..mklumlah, dressing die over dari adik..hehehe

Papa pasangkan lilin..

Mama n kakak yg over meniup..adik tak paham ape2 lagi kan.hihi


Tak puas Zara tiup lilin..papa pasangkan lagi skali..=p

Yeayyyy..adik potong kek bday..^__^

Mama baru perasan mama n Zareef guna tangan kiri time potong kek nih..huhu

Suka plak si kecik ni main pisau kek..

Nmpak meriah n kalerful jek meja ni kan..hihi

Seee..akibat mama lepaskan pisau dari tangan die..dan2 tu menangis tak puas hati!!

Terpaksa bagi balik pisau..kasi can adik smbung potong kek

Adik potong kek ker, 'tikam' kek dik..huhu

Time ni sume dah menjerit tgk Zareef 'mengerjakan' kek tuh..hehehehe

Gmbar sefamily yg smpat disnap..adik tak memberikan kerjasama yg baikla..sibuk mamam papadom plak..=p

Adik mamam lagi??

Ok..masa utk potong pulut kuning plak..mak mama insist tak mau potong so bagi tuan Mejar jekla potong yek..hihi..sblh kiri papa tu mak mertua mama

Mama jek yg sibuk tgk kamera kan..=p

Ok..time ni mmg si Zareef dh mengantuk sangat2 dah..tengok mata pon dah separa tertutup dah tuh..^__^

Akhirnyaaaa...ZZZZZZZzzzzzzzz...sian ramai tk berkesempatan jumpe bday boy arituh..

Kesayangan mama..happy birthday sayang..tak sangka sekejap jek anak mama dh setahun kan..=)

Last but not least, inilah rupe raibow kek setelah dipotong..ramai komen kata kek ni sedappp..=)



Ok..cukuplah dulu utk entry kali nih..nnti smbung citer kat entry lain..minggu ni mmg manjang citer pasal bday Zareef jekla nmpaknye..mklumlah, setahun sekali jek kan celebrate bday..heheheh..by the way, sume gmbar credit to my skoolmate Nadhrah Mohamad n kawan die Ida Yunus..kalau diorang ni takde, mmg tak dapatlah gmbar2 yg banyak n precious nih..mklumlah, mama n papa kan tuan umah..sibuk layan tetamu mmg takde masa nk layan kamera..=p



p/s: Bday boy kurang encem arituh sbb benjol di dahi masih nmpak jelas..pastu baju dh ketat so seksi nmpak pusat..baru jek beli bulan lepas tapi dh tk muat tang perut dh baju tu..semangat tol anak mama yek..heeee










Happy 1st Birthday..my PRINCE..

28 Februari 2012..Happy 1st Birthday Riza Ammar Zareef!!

Tak sangka dan setahun hero kecik mama nih..rasa macam baruuuuuuu sgt mama bersalinkan die..sekarang macam2 dh pandai..makin bijak..dan makin lasak..bukti kelasakan, smbut 1st birthday ngan dahi lebam n benjol..huk3x..apepon, mama sentiasa doakan Zareef terus membesar dengan sihat, bijak, cergas dan cerdas serba serbi..tak lupe semoga jadi anak yg soleh..patuh pada Allah dan keluarga k..MAMA, PAPA dan kakak ZARA sayang Zareef sangat2!!


Putera kecik mama..genap 1 tahun hari ini..=)

Special rainbow cake utk ulangtahun yang pertama..^__^


Alhamdulillah..majlis sambutan untuk 1st birthday Zareef (bersekali dgn akikahnya yg kedua) dahpon selamat berlangsung pada hari Ahad lepas..awal 2 hari dari tarikh lahir yg sebenar..terima kasih pada kawan2 blog yang sudi datang pada hari tu..ramai tak dapat jumpe birthday boy sbb majlis wat tgh hari..baru potong kek birthday boy dah mengantuk..terus ketiduran smpai kol 3pm..hihihi..

Apepon, stori pasal majlis Zareef tu mama upkan kemudian yek..lom ada mase nk edit n resize gmbar..untuk entry special arini, mama just nk upload gmbar2 Zareef dari umur sehari smpailah ke hari ini..nk lepas rindu ngan zaman Zareef kecik2 dulu..=p


Zareef - day 1

Zareef 1 mth old

Zareef 2 mth old

Zareef 3 mth old

Zareef 4 mth old

Zareef 5 mth old

Zareef 6 mth old

Zareef 7 mth old

Zareef 8 mth old

Zareef 9 mth old

Zareef 10 mth old

Zareef 11 mth old

Zareef 12 mth old!!


Ohhh Zareef..pantasnye kamu membesar..dari berbedung, meniarap, merangkak, duduk, berdiri, berjalan dan kini pndai berlari..cepat betul sumenye berlalu..skjap lagi mesti mama rasa rinduuuuuuu sgt2 ngan Zareef time kecik2 kan..^__^