Port lepak terbaru

Hasil kerja papa minggu lepas..Susunatur hall tengah kg tingkat atas jd tempat melepak n bermain anak2..klu nk tau, semenjak pindah umah ni tahun lepas, hall tu mmg tk digunakan sepenuhnya pon..jd tpt letak kotak2 yg masih tak bersusun barangnya..then mana buat tok sidai baju je..hall ni agak luas n pencahayaan pon baik so ok jela utk jemur bj..mklumlah..mama selalu basuh bj malam2..so tkt gak nk pi sidai bj kat luar kn pastu..:-P

Nway,jgn gelak eh tgk port diorng nih.tkde letak perabot ke apa lg..papa just letak tv lama yg adik ipar bg kt kitorang..bentang carpet n letak segala kerusi malas, kuda tunggangan n bantal bebudak ni..taraaaaaa..dh jd tpt lepak..hehe..ampai baju kitorang alihkn ke sudut lain sblh tangga then kotak2 isi brg tu pi alih susun kt tepi jek..:-P


Ruang baru uk kakak n adik..tv tu wat tgk video jek skang ni..selamat dh tak pyh kongsi laptop ngn kakak lg..hihi


Dua beradik tgh bermain


My lil hero


Kakak yg gumbira terlebey sbb bertambah dh tpt die nk sepahkan brg selain playroom dia n bilik mama..o_O




Adik lagi..:-)


Salah satu sebab leh buat tpt lepak ni..sebab kami dh pasang satu lg pagar tangga!! klu tkde pagar ni tk berani weh lepaskn adik beraktiviti kt hall tgh..tkt tergolek kat tangga jek..huhu..nmpak tak sipi2 ampai baju tuh. mujur muat nk selit kt situ..hihi




Harap in future ada rezeki nk cantikkan lagi ruang rehat kt atas ni..teringin nak susun potret2 sefamily + berangan nk letak sofabed or L-shape sofa sebijik..insyaAllah..:-)

7 comments:

Izan Ishak said...

wahhh...syoknya tempat lepak zara n zarif tu. ada kerusi malas kecik tu.. comel je!

shila ariff said...

kalo dah tinggal kat umah sendiri..memacam idea terlintas difikiran nak deco umah..kami ni duk kuarters ala kadar je le deco nya..senang nak pindah randah nanti...huhuhu...

zailamohamad said...

takpe slow-slow..

rumah zaila tak pasang lagi tangga..Ashraf nampaknya dah mkan lasak ni..herm, kena fikirkan solutions ni..

kakyong said...

elok juga ada byk ruang rehat.. sepah2 kat atas, at least hall bawah menten terjaga..

Mama Adam said...

seronoknya! dulu rumah kami pun mcm tu. atas sepah! tapi, kat bawah, kemas je....

sekarang ni, dok rumah yang xde atas bawah... sepah la memanjang

NzA said...

gud idea la papa z n z nie..akak anak branak pn ada 1 pot lepak2..kami suka lepak2 smpil layan tv kt ruang blakang brhmpiran tv..so ruang tamu dh selamat..xdelh lagi xtvt sepah2 bantal.....

Syima ~Mama Kyra~ said...

sonoknya dua badik nie dah ada port lepak sendiri..klu ada rmh sendiri mmg mcm2 idea dtg nak deco itu ini..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016