Bila si kakak 'lupakan' mama..huk3x...

Huhuhu..minggu ini mama bakal rindukan si kakak lagi..Mak mama aka nenek kesayangan Zara dtg KL weken yg baru nih..utk seminggu ni die akan stay kat umah kakak mama kat MINDEF tu sbb nk tolong jagakan anak2 buah coz kakak mama kena attend kursus BAKAT..so semalam saje berjalan ke sana bwk Zara n Zareef jumpe nenek..punyelah sebelum tuh dh janji nk tido semalam jek kat umah kazen die tuh..tup2 pagi td time mama nk pi kerja, meraung takmau balik..seboleh2 nk stay ngan nenek..nasib ade bwk baju spare so tinggalkn jugak dlm keterpaksaan..klu tk cukup baju pinjam jekla baju2 kakak2 sepupu die nnti..huhu

Nway, seminggu gakla Zara bakal stay kat KL tuh..sabtu nnti baru kakak mama akan hantar nenek n Zara sekali balik umah mama..ish3x kamu Zara..dh jumpe nenek, mama dilupakan yek..=(

Budak bertuah kesayangan mama..ni dh dok umah kazen die kompemmmm tk ingat kat mama..sat lg nk cakap dlm tepon pon susah..haihhhhh..



Ni gmbar sebelum gerak umah kakak mama semalam..konon janji tido semalam jek ngan nenek pastu ikut mama balik..



Bakal rindu pada kakak!!




Utk adik, minggu ni kite berdua jekla nmpaknye dik..sian adik takde kawan nk main nnti..slalu kakaknye mmg suke menyakat die nih..tkpelah, nnti mama jeklah layan adik main yek..


Zareef ada can over2 manja ngan mama minggu ni..kite golek2 berdua jekla nnti k..=p




p/s: Dok memujuk kakak balik sekali ngan mama tadi menyebabkan mama lewat smpai opis!!! adeh..pening memikirkan nk menjawab ngan bos ujung bulan nnti..dua kali dah lewat bulan nih..=((

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

ksian mama
rindu kat zara ek... ;)

Zana Nordin said...

he he he...gitew ler kan lily
bila dia ada....buat teman gaduh kita
bila takde...terindu2

he he eh....batrice pun kalau kena sepupu2 dia balik rumah nenek dia..
mmg berperang ler nak ajak dia balik
sanggup dia menangis, lari masuk bilik bila di ajak balik

Salina@IbuAqil said...

confirm sunyi nanti..
;)

mariaariffbaby.com said...

ecah dulu pun macam ni..masa balik kg tak mau ikut balik..

last2 mmg kena tinggal nearly a month

mak dia la yang meroyan kat umah :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

sian mama rindu kat kakak, kalo kita tak leh pisah dialah racun dialah penawar

Diamilikku said...

kak su pulak...alesha susah nak tinggal umah tokwan nya..kalau adik senang je..rumah sape pun okay..so skrg duk merindu adik la..tiap2 malam nak tido rumah bby sitter...

Sue said...

sure zara happy coz ada kwn2... cam damia jugak, kat rumah cuma ada adik2 ngan dia je. so bila opah nye nak balik rumah, mesti dia nak ikut balik sama walo takde sape kt rumah tu. kazen yg ade pun da nk kawen. tp dia rasa seronok sbb dpt stay kt rmh lain dr rumah dia...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016