A gift of gold..=)

Ya..a gift of gold..bukan senang2 nk dapat emas free ye tak..hihihi..apepon, alhamdulillah..hasil dari 5 tahun kerja di company mama sekarang ni, kami 'dihargai' dgn pemberian loket emas ni..walaupon nilainye hanyelah rm500 tuk khimat 5 tahun yg diberikan..tp still bernilai besar bagi mama..mklumlah..nilai emas kan makin naik..so mama akan simpan loket emas ni baik2 utk kenangan..n jugak utk 'pelaburan'..hehehehehe

Inilah die 'a gift of GOLD'..selamat mama terima pd malam Annual Dinner 2011 arituh

Utk 5 tahun perkhidmatan, mama dapat loket emas ngan ukiran lambang company mama nih...mmg nipis jek loket ni mklumlah emas 1g pon dh mahal kan..tp takpelah, still mama hargai sangat2..=)

Tak clear plak gmbar loket emas tuh..bersinar2 sgt gamaknye..ekekekeke

Ni nama kat meja malam tuh..utk yg dapat long service award ni ada lah disediakan meja special..

Gmbar time amik award 5 tahun

Ni antara penerima2 award yg lain..sume yg bawah ni yg dh keja 5 tahun macam mama


Hehe..itulah alkisahnya..'hasil' yg mama dapat malam tuh..actually selain emas dpt gak sijil penghargaan..tp lupe plak nk snap gmbarnye..company mama ni bg long service award cume utk mereka2 yg dh bekerja selama 5 tahun, 10 tahun, 15 tahun dan 20 tahun..hadiahnye berbeza2lah kan ikut lama mana kerja tuh..

Nway, mcm sekejap jek rasa dah 5 tahun kerja kat cni..means 5 tahun gakla mama bertapak kat Shah Alam ni..company ni first tpt kerja mama after mama abeh blajar dulu..ingat lg mula2 pindah sini mama just menumpang kat umah kazen mama..pastu kawen beberapa bulan, baru duduk menyewa kat umah lain..n alhamdulillah after 4 tahun, berpindah ke umah sndiri plak kat Bandar Puteri..hmmm..byk peristiwa2 penting dlm hidup berlaku dlm tempoh 5 tahun ni..=)
 
Klaa..selain loket emas tuh, dpt gakla mama rezeki lucky draw malam tuh..tapi hadiah kecik jekla..hadiah utama byk gak mcm iphone, ipad, galaxy tab, blackberry, tv led dan lcd..tp tulahh..tuah mama nk dpt hadiah mahal takde..so hadiah kecik pon kecikla..sebelum ni time peknen prnah gk dpt lucky draw set masak visions and microwave..kali ni plg cikai..hhehehehe

Hadiah ke 62..time nombor kena panggil terkial2 cari kad dlm beg..tk target nombor leh naik..hihi

Inilah hadiahnya..radio clock digital..lehla letak kat bilik tetamu kan..

Last but not least, door gift utk tahun ni..sebiji beg laptop dan sepasang pen & mekanikal pencil..oklah..leh guna beg tu sbb beg laptop vaio mama pon dh selamat kena kebas ngan papa sebelum nih..=p

5 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

besnyeee simpan utk kenangan kan..

oo keje situ eh..penah lalu kilang tu..:-)

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye..!
byk gak hadiah lily dpt mlm tu
kirenye ada gak la luck :)

zailamohamad said...

kompeni tempat zaila keje ni pon bagi duit RM500 kalau genap 5 tahun..

herm..baru je nak berenti tp pk2 biar dapat habuan RM500 tulah dulu:P

mama_umar_maryam said...

bestkn klu dihargai mcm nih..blm btol2 merase lg company2 yg zt keje buat dinner free camni kt staff ;(

S.U.R.I.A.T.I said...

bestnya bila dihargai...su kat sini 5thn xdpt ape2 pon, maki hamun mungkin ada(klu xreti2 lg buat keje)haha.
annual dinner pun xde...
(note;ade keje kosong x kak lily? :P (just joking))

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016