Hari ponteng kerja

Hmm..citer dah lama sebenarnya nih..Jumaat 2 minggu yang sudah..atas sebab2 yg tk dapat dielakkan, mama terpaksa EL arituh..mmg tak planning pon tp terpaksa 'ponteng' keja jugak wlupon ikutkan kerja banyak jek kt opis..huhuhu..nway, dah alang2 ter'ponteng' kerja..petang tu mama bawaklah anak2 kesayangan mama ni kuar..kitorng gi makan2..pas gi makan smpat masuk kedai perabot kat bandar botanik tuh carik almari hiasan baru and lastly, terus bwk diorang shopping kat Jusco..=p

Kakak Zara yg suka wat gaya mulut muncung skang..bwk makan kat Bangi Kopitiam @ Bandar Botanik



Adik klu gud mood mmg akan dok diam jek dalam baby chair nih..=)



Stawberry shake for kakak



Mamam nasi ayam..



Nyum2x adik pon sibuk makan jugak..




Kat kedai perabot, hati gumbira sbb dpt almari yg diidamkan..almari nk letak harta benda budak2 ni jugakla..banyak sgt barang kan so nk letak extra almari kat living room..at least org datang tkdelah nmpak bersepah sgt..hihihi..gmbar kat kedai tu tk amik sbb sibuk tgk barang smbil memerhatikan dua beradik tuh..=)

And time kat Jusco pon alhamdulillah dua2 behave dok berkongsi troli..yg kelakarnye, sorang2 usung dua budak kecik tp still gatal nk membeli baju..akhirnye, dgn troli2 skali mama bwk masuk dlm fitting room tuh..nasib baik muat fitting room jusco tuh ngan kitorng bertiga...=p


Mama. anak2 and the troli..hahahaa..bersungguh btol nk fitting baju kan..



Adik eksited plak tgk cermin besar tuh yek..hihihi

Sbb anak2 mama behave, mama bagi upah k..kakak dpt sandal baru..



Adik pon dapat satu!! kebetulan kasut adik dh sempit so belikan yg baru..=)

Penat layan mama jalan mintak beli air botol..


Adik jelir nape..terliur tengok air kakak eh..=p




Dekat 4 jam jugak outing ngan anak2 time tuh..release sekejap tension n rasa bersalah sbb terponteng keja arituh..hehehe..dan cam biasa, dh balik tu sesi membongkar hasil2 belianlah..takde banyak sgt pon beli..mane ygg sempat jekla kan..=)

Sandal baru kakak dan adik..sandal Zara tu cam kasut org besar jek kan..tp cantik n sweet sgt kaler die tau..brand kiki lala..adik nye sandal tom n jerry



Blouse maroon utk mama n bantal Princess comel tu utk dihadiahkan pada sesorang sebenarnya..jenuh cakap ngan Zara ni bukan bntal kakak..ni bntal nak kasik orang..=p

Sempat gak beli big apple donut idaman kalbu..tp dh terpenyek2 dh gamaknye tergolek time dlm keta kot..



Last but not least, time ni baru dapat beli screen protector and leather casing utk si putih SII mama..sukeeeeee kaler merahhhhh..hihihi



(gmbar almari baru takde sbb mane leh dapat terus kan..esoknye ari sabtu baru orang kedai antar barang ke umah..=p )



Itu jekla citer tentang hari ponteng kerja mama..tp tak regret pon EL tuh sebab dpt spent time ngan anak2 tersayang + dpt beli barang2 yg diinginkan..=))

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

el ke al
mmg dpt spent masa dgn anak2 aderlah perkara yg pling menggembirakan dlm hidup

shila ariff said...

wah wah..sakan ponteng kerja..sakan ber'shoping' ngn anak-anak...Mr.Papa tak join...Mrs.Mama shopin sakan...hehehehe....

Salina@IbuAqil said...

Oooo ponteng erk..
Kabo boss..
Hik3!!!
Happy weekend dear!! ;)

Sue said...

jeles tgk zara, kemain cantik dia pakai gown. damia tanak gown, da mcm boy je asik pakau suar.. S2 tu da berbaju merah yea. Ari tu tgk kat lowyat harga baju s2 mahalnyeeee dekat 200. telan air liur. hahahahaha tapi kang husbd nk g lowyat rasa nak kirim jugak la. sian je my s2 tadek baju. hehehhe

NzA said...

mmg boleh tenangkn fikiran bila kluar dgn anak2 nie....cantik kasut k.zara.....adik punya pn comel....

littlehumblelynn said...

Lily,

sama mcm kasut k.ain yg utk zara tuh.tp x mo pki sgt ,katanya skt kaki.mmg stok mcm mama yg x bole pki heels.hehehe

sekali sekala mmg kena ponteng jgk.
Br release tension:-D

Dokter faRyn said...

best nye dapat EL and spend masa dengan anak-anak kan.

kite tengah berusaha untuk dah tak perlu EL untuk spend masa dengan anak-anak. hehehhe.

doakan tau :)

mama_umar_maryam said...

clap3! bkn sng ok nk kuar handle 2 kids! honestly zt x brani lagi..klu dgn Umar je zt brani..tp klu bwk si diva kecik sorg tu, dgn apai pon kelam kelibut jadinye,hahaha, kemain sandal kakak mcm org besar!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016