Aktiviti di suatu petang

Backdated entry sebenarnya nih..gara2 malas nk bukak laptop n transfer gmbar..sejak due menjak ni manjang update blog guna cik putih mama jek..gmbar dlm kamera dh banyak terabai..huhu..

Nway, ni aktiviti 3 minggu lepas kot..weken tuh takde pi berjalan mana so papa n mama bawak anak2 pi taman..walaupon taman permainan tu sekangkang kera jek dari umah..tapiiiiiii..jarang sangat2 dpt spent mase satu family kat sane..slalunye ujung minggu ade jek benda lain nak buat..takpon petang2 ari ujan..so mmg lama dah tak sama2 gi taman tuh..

Kali nih..pergi taman siap berbasikal ok..since kakak Zara dh pndai kayuh basikal, first time soh die kayuh jauh sket dari kawasan umah..hehehe..adik plak time tuh nak lagi ditolak guna basikal lama kakak Zara..klu sekarang nih..harammmmm die tk mau ditolak lagi..die plak yg sibuk2 nk tolak basikal pink purple tuh..huhuhu..tak padan kecikkkkk..


Mama n anak2..baru nk gerak dari umah 

Hiii..macam sonok jek menemankan anak2 berbasikal kan...=)

Kakak Zara yg baru rancak berbasikal..next time mintak papa belikan topi keledar comel utk kakak ye..baru secure sket nk main basikal tuh..=)

First time mengayuh di taman..sonok sgt Zara!!

Adiknye plak..tak berperasaan sgt nk berbasikal..tapiiii..tang dpt jejak rumput ni mmg die sukaaaaaa..

Ha kannnnnn..eksitednye muka die..=D

Gelak2 sonok dpt lari2 kat padang..=)

Siap duduk2 lagi haa..sekali skala mama layankan aje..balik nnti basuh tangan bersih2 k..=p

Kakak Zara berbaju merah..hmmm..seriusly mmg tak berapa suka pakaikan Zara t-shirt ngan short mcm nih..dan2 tu nmpak serabai semacam..klu pakai dress tuh otomatik nmpak mcm ayu sket..hehehehe

Ok..Zareef main slide plak..still papa kena tolong pegang..=)

Minah ni konon dah expert main slidelah..siap nk menggelungsur smbil berbaring lagi tuh..huhu

Layan adik main lagi..


Kakak wat akiviti memanjat

Percubaan mengambil gmbar 2 beradik..heheheh..tak berjaya..Zareef muka takde perasaan jek..=p

Ok..sebelum balik..naik basikal lagi seround

Ini budak dok diam jek time nih..klu ikutkan skang, mmg habis dah ditolaknye basikal satu taman agaknye..hihihi


Balik dari taman tuh..tgk budak2 dah comot semacam..terusssss pi sambar pool kecik n tadahkan air..dan2 tu gak papa rendamkan dua beradik ni dalam pool..opssss..bukan budak2 je k tapi bapak budak pon terjun pool sekaki..=p


My sweethearts..mama tukang tgk jek tak kose nk tumpang rendam badan yg gebu dalam tuh..hehe

Sonoknye kakak Zara dpt mandi dlm pool kecik ni


Adik pon tak kurang seronoknye..cam biasa suke tol aktiviti menepuk2 air smpai lencun muka..=p



Moment sweet dua beradik main air sesama..^__^




Haihhhh..tgk gambar2 ni buat mama rindu plak pada kesayangan2 mama nih..cepatlah ujung minggu so  kite berempat dpt kumpul sama2 lagi k..=)



p/s: Harini 16 Feb 2012, hari ulang tahun kelahiran ke-65 buat mak mama aka nenek kesayangan Zara n Zareef..semoga beliau sntiasa dikurniakan kesihatan yg baik dan dipanjangkan usia untuk terus sama2 melihat cucu2nye membesar dan berjaya...insyaAllah..kami sayang nenek ketat2x!!!


5 comments:

Salina@IbuAqil said...

Amboi!!
Seronoknya adik dapat lepas..
Suka tgk pic yg dia duduk kat rumput tu..
Sweet!! ;)
Kakak jgn ckp ler..
Bab2 posing kasi kat dia..
Mabeles!! ;)

QUEEN of Heart said...

bestnyee bila anak dah pandai berjalan, leh bawak main2 kat taman..x sabar tunggu danish pandai jalan.hehe

Alin's In D House said...

Seronoknyer menghabiskan masa yang berkualiti dengan anak-anak. Anak-anak nak membesar memang perlukan perhatian dari ibu bapa...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, papa pun join skali.. =)
kalo mamanyer join, papa kena beii pool lenla.. heheheh

sy suke tolak + lyn anak men beskal ptg2..
sambil tu, leh exercise.. heheheh
kl kwsn umah lily tu ok la, kureng mat rempit, kl sini.. mak aihhh, mcm kt litar lumba ptg!

zailamohamad said...

moment with family..priceless!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016