Teaser

Sekadar pencuci mata mama di tengahari Isnin ini..


 
 
 
Mood agak ke laut mengenangkan kesihatan anak2 yang tak berapa mengizinkan..Jumaat lepas Zareef warded di HTAR Klang..diagnosis as Pneumonia sebab demam+semput+sedikit jangkitan di paru2..alhamdulillah..warded untuk 2hari1malam jek..and now continue with antibiotik kat rumah..nway, lega pasal Zareef, pagi tadi si Zara plak menunjukkan simptom2 yg sama mcm adik..demam n ada semput sket..pagi ni still hantar ke taska dgn special request minta teachers close monitor die..petang ni mama akn bwk ke klinik/hospital..moga tak teruk n warded cam adik arituh..doakan kesihatan anak2 mama yek..(citer pasal Zareef warded later mama up ye)
 
"Sesungguhnye..mama sentiasa menerima dugaan tentang kesihatan anak2 mama dgn hati terbuka..lebih2 lagi Zareef yg kesihatan agak up and down few mth nih..hikmah di sebalik ujian kesihatannya..mama dibuka hati dan perasaan untuk 'bersatu' dengan papa..mama sangat2 yakin itu petunjuk yg Allah beri pada kami..semoga kami lebih kuat untuk menghadapi segala ujian dan dugaan dari-Nya selepas ini..InsyaAllah.."
 
 
 
p/s: Ohhh..teaser di atas ialah sesi photoshoot di Taman Tasik Shah Alam last week..Photog by MyKhalish.saje2 minta amik gmbar Zara n Zareef sebelum kami pindah ke Kuantan next mth..^__^
 
 

9 comments:

Izan Ishak said...

setiap dugaan yg dtg pasti ada hikmahnya. bila tiba anak2 tak sihat ni mmg kita sbg ibu adakalanya rasa down sgt2. bykkan doa n sabar ye lily.

izan doakan kakak zara pun cepat2 sembuh kay~

nieda said...

get well soon.bila anak sakit dah tentu sgt susah hati

Nad @ MamaZN said...

Insya-Allah moga itu keputusan yg terbaek...moga cepat sembuh zara!

NzA said...

setiap kejadian ada rahmat disebaliknya lily....

MyraQhairel said...

kesian zareef kene warded..now kakak zara plak tak sehat, anak2 tak sehat memang susah hati yg amat sgt...tak tenang hidup..mcm mira sabtu tu si kecik demam..so sepanjang hari sampai ahad dok pulun letak asam jawa kat kepala dia plus kasi makan ubt selang 4 jam..arini pagi rasa lega cikit nak g keje bila amek suhu dia dah turun..tapi nak kene pantau jgk..skrg musim panas kejap pastu ujan..bebudak tak tahan...
semoga zareef n zara sehat yer..mama be strong k !. ..:)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

anak sakit ..mak yg susah hati kan ..
Insyallah kalau dah duduk sama2 nnt xde la kelam kabut sangat sebab ketua umah ada bersama ..

gambar yg sungguh cute .. asik ps je kan hehehhe

etiey.com said...

Moga adik sentiasa sihat amin. Gitulah kita sbg mak kan.. Anak tak sihat je, mood trs hilang. Makan pun tak lu kan. Moga pengorbanan kita mendapat rahmat dariNya...

..::..aRe-Na..::.. said...

semoga zareef cpt sembuh yer...klu anak2 sakit mmg susah ati sgt2 kan...dugaan sume tuh,mungkin ada hikmah disebaliknya...sabar yer...

zety said...

btol lily..anak2 saket..kite mmg rs down ..demam pon xjadik dtg dek pikir kesihatan anak lg penting,heheh,
btw gambar anak2 tu comel & ceria sgt2!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016