Short gateaway @ Cherating

Backdated entry lagi..kalau 15 Sept sempat bershort trip ke Genting..so esoknye 16 Sept kami smpat bermalam kat Cherating pulak..buat julung2 kalinye, mama tak booked awal pon mane2 resort..not so me lah sebenarnya sbb mama ikutkan jenis suke plan dan booked awal2..suma gara2 papa yang asyik tk konfirm nk stay kat area Beserah ke Cherating sebelum ni kan..so gamble2 n redah2..ke Suria Cherating Beach Resortlah kami semua..


Masa ni 3pm..bilik masih lom ready..so kitorng pon jalan2 pusing2 resort smbil amik2 gmbar je
Zareef yg happy sokmo..^__^



Try test pasir pantai.=p



After bilik siap..sempatlah naik rehat2 dan bergolek2 dulu..tp mama rase terkilan sket pasal bilik..sebabnye, kami bayar lebih sket smata2 nak dapatkan bilik deluxe sea view.tup2x..bilik yg diorang bagi nun kat hujunggggg blok..sea viewnye cume sipi2 aje..huhuhu..rasa tertipu pon ye jugak.soh papa tanye nk mintak tukar bilik lain kalau ada, papa malas pulak..so redha jela..cume petang tu pas layan anak2 mandi kolam..sempat ajak Zara dok tepi pntai sekali lagi sbb nak feeling2 hadap sea view puas2 dulu..=p
Deluxe room di SCBR..bilik simple jek..
Kali ni punye gateaway, mama tk dapat beristirehat sepenuhnye ok..sbb time tuh mama tgk bizi gile kena buat presentation slide..maka kat sinilah port mama dok bergigihan buat keja malam tuh.huk3x...

Ready nak mandi kolam..tp smpat main tepon dulu..=p

Kakak Zara yg palingggggg happy..smpailah hajat die nak mandi kolam kat hotel..huhuhu..budak2 skang mmg dh pndai demand







Kakak Zara peneman setia mama di tepian pantai..^__^





Ok..senja sudah..jom balik bilik
Malam tu, operasi jalan2 cari makanlah yek..kat area Cherating ni memang banyakkkkk kedai2 makan kat tepi2 jalan..kena pndai2 pilih jek mane yg sedap ke tak sedap..malam tu tk ingat nama kedai mane yg kitorng pegi..order makan mihun sup, nasi goreng ayam n nasi goreng USA,  sume sedap!!! satu jek yg kureng kedai makan tu sbb toilet die menyeramkan..Zara nk terkencing masa tu tup2 tanye toilet rupenyer nunnnnn kata area belakang kedai..mcm kat dalam tv tu kan citer2 seram tu..kuar kedai, nk pi toilet kena seberang lagi kawasan laman belakang kedai br nmpak toilet..Zara smpai jadik takut last2 papa bwk kencing kat toilet Shell jek..hahahahaha
Zareef
Zara
The foods


Mama n anak bujang
Pas makan2, si kecik ni sibuk maen kucing plak..mmg pencinta kucing sunguh (ke pengacau kucing??? hehehe)

Esoknye Isnin 17 Sept, mcm biasa breakfast kat hotella kan.tp kan, sangat2 mengecewakan servis bfast kat resort ni..kami turun kol 9 lebih, foods dah ala2 nak habis dah..servis lembab sgt2..pinggan mangkuk sudu bersih pon lmbat ganti..ganti foods baru pon lmbat..meja lmbat bersihkan..choices of menu dahlah tk banyak..hmmmm..papa dah komen2 dah ..yekla..die letak surcharge utk public holiday punyelah mahal kan..so sepatutnye kenalah mantapkan servis jugak..haihhhh..nasib baik stay 1 malam jek..
Ok..time to check-out..bye3x Cherating..nnti bile2 kami dtg lagi k ..=)


2 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..Happy kak Zara dapat mandi kolam..
Budak2 memang pecinta kucingkan..sama macam Qis pantang jumpa kucing mulalah dia nak belai2 tu..

mamalieyna said...

bestnye bercuti2 macam ni..plg happy anak2 la kan.. main pool...mandi laut. ^_^

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016