BBQ malam raya..

Cerita sambutan raya korban yang simple..Mcm mama inform kat entry sebelum ni, tgh hari raya baru kami bergerak balik ke kampung..raya korban ni memang selalunye kami takde pon tempah2 baju raya..amik gmbar raya sefamily pon sangatlahhhhhhh jarang time nih..hehehehe..klu ikutkan pengalaman2 lepas pagi raya kat kampung pon..selalunye pas semayang raya papa akan terus tukar uniform, pi tolong orang sembelih lembu..mama n anak2 dok melepak kat umah jek..=p..

So kali ni papa semayang raya sorang2lah kat Bdr Puteri tu kan..pas papa balik, barulah hegeh2 nak sarapan..sarapan pon sarapan hari biasa jek sbb mama mmg takde masak2 raya sndiri..hihi..then br sibuk nk kemas bajulah, basuh bajulah..tu yg lewat gerak ke kampung..petang baru smpai umah PIL kat Pt Raja..malam tu pulak, pakcik papa ada invite untuk datang berbbq raya..hoho..seronoknye..dpt jugak can makan2 best sempena raya ni kan..

Layan je lah gmbar yg ada..tk banyak snap2 pon..gmbar bebudak jelah yg lebih..=p


Anak bujang mama

Dua pupu Zareef..Ishki

Zara dengan Ishki..yg blur2 kat depan tu adik Ishki, Imani

Kanak2 ribena yg ada malam tu...sume pangkat dua pupu except yg depan kecik tu pangkat pakcik..hehehe

Keja diorang berebut2 mainan jekla malam tuh..=p

Mama n anak2..

Tambah ngan anak2 sedara plak..=)

Antara menu yg dibbqkab malam tuh..ayam, kerang, ikan caru..selain tu ada jugak ikan pari n otak2


Sume menjamu selera kat luar jek..fresh air la konon kan..hehehe

Org lain sibuk makan bakar2, tapi mama terjah ni dulu..nasiblah ada makcik yg masakkan menu raya ni..ada ketupat, rendang daging, ayam masak merah n kuah kacang..nyum2x!!! ^__^

Antara kazen2 n sepupu2 papa yg ada..sorilah sorang tu tercekci plak malam2 raya kan..=p


Esoknya sabtu baru kami gerak balik umah mama kat Rengit..meriah suasana sbb sume adik beradik n anak2 buah ada..tp takde snap2 gmbar sngat pon kat umah mama..apasal ntah..leh terlupa nk snap gmbar Zara n kazen2 die tuh..huhuhu

 

2 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Samalah kita lily..takde pun amik gambar pagi raya..mood takde..lagipun bertiga jer kat sini...masak pun yg simple² jer...

Nad @ MamaZN said...

Kitorg pun xde amik2 gmbr raya aji.baru ni =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016