Papa cuti panjang dan mama penganggur terhormat

Salam Isnin kawan2..dengan rasminya..hari ni mama dah bergelar penganggur terhormat..wuwuwu..25 Oct lepas mama dah last day kerja dah..so harini terasa semacam jugak sbb tak payah sibuk2 bangun pagi antar anak ke taska n pi office kan..=p

Nway, mama and family masih berada di batu pahat..act rabu ni papa ada meeting kat melaka..so arini Isnin papa amik cuti..selasa esok baru gerak ke sana..dapatlah mama n anak2 stay lama sket kat kampung kan..=)..dengarnye ahad semalam mmg hway jammed gile ye tak..kakak mama kol 2pm gerak balik kl..malam kol 10 baru smpai umah..huhuhu..

 Klaaa..nanti2 mama smbung berblog k..nway, aktiviti utama setelah bergelar penganggur ni selain dari menguruskan rumahtangga dan anak2..semestinya misi mencari kerja baru adalah perkara terpenting sekali..hehehe..mcm yg mama pernah beritahu sebelum ni, mama belum boleh kot nak jadi surirumah sepenuh masa..kalau boleh, segala 'tanggungan' mama, mama nak settlekan sndiri tak mau susahkan papa..except kalau mmg takde rezeki mama nk kerja kat kuantan, mmg kenalah papa usaha lebih nk support 'tanggungan2' mama tu kan..=p..wish mama luck k!!

 Last but not least, meh cuci mata dgn gmbar hotel kat bawah..Nanti kat Melaka papa dapat sponsor dok kat Hotel Casa del Rio nih..2 tahun lepas masa mama jalan melaka hotel ni dlm pembinaan lagi..now baru siap gamaknye..nmpak unik sbb die hotel tepi sungai..=)





 


10 comments:

Sidratul Muntaha said...

bestnya jalan - jalan...
bestnya dah dpt lesen jaga ank2..
huhu..
kami tak thu bila lagi..
lily..
confused la..
la ni
betul ke klu askar nak kuar jenjalan..
kena buat surat rasmi
cuti bape ari
budget dapat dari mana
confused la sbb ade meber adik keje navy
kena mcm tu
tpi dia ranking bese2 je

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wish u luck lily..
Cantiknye hotel ni..lagi² view waktu malam..

ieda said...

waa cantiknyaa otel di melaka nie dikk .. seyesss puas hati macam nie .. nak2 free ;)

Deq's Qienz said...

pernah smpy dah sini..cantek kan?? take care..besttnya jadi pnganggur terhormat. dapat duduk umahh..sy pon nak..hihii

Norf @ Effa said...

good luck mama....

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

wish u luck lily!
percaya la rezeki ada di mana2 ..
bila la dapat jumpa lagi kan huhu

etiey.com said...

Teringin sgt nk jd housewife n jaga anak sendiri hehheeh. Penganggur tehormatdemi kebaikan keluarga besar ganjarannya

nieda said...

Wish u luck.. Sekamat memulakan hidup baru

NzA said...

selamat memulakan alam baru dan semoga hidup lily skluarga brtambah ceria n bahagia...InsyaAllah akn ada rezeki anak2 ditmpt baru....

mamalieyna said...

hope ada rezki kerja kt kuantan tu ok.. Amin..

*waa cantiknye hotel tu...bestnye dapat merasa dok situ.. ^_^

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016