Sweet celebration | Kedai makan best di Pt Raja

Weken yang baru lepas arituh papa ajak balik kampung..kali ni cume tido umah nenek n atuk Pt Raja jek, sebab nenek Rengit ada kat KL tolong jaga baby Dhia sementara waktu..then malam Sabtu tuh, smpat ajak family aka MIL, FIL n adik ipar kuar makan2 sempena celebrate birthday MIL yg jatuh pada 26 Sept lepas..Papa pilih makan di MK Cafe&Bistro, kat Pt Raja je tpt ni....actually dah kali kedua makan kat cni..first try dulu kami try western food, n kali ni pon sume order western food jugak..bagi kami, ok dah sangat foods die..portion n side dish pon ok utk restoren area Pt Raja kan..hehehe
 
Selain tu, mama suka kedai nih sbb selain makanan berat2, ada juga desert2 macam kek sume tu kan..so malam tu tak payah susah2 pi carik kek kat kedai lain..sbb kat MK Cafe ni pon ada jual kek..leh  request lilin n tulis2 sume..mama orderkan sebiji American Choc Cake utk bday nenek.n paling sweeeetttttttttt sekali kan..kat cafe ni mmg ada performance live band tau..ada penyanyi n pemuzik jemputan semua..so time diorang antar kek, rupa2nye waiter pass pesanan pada singer tu utk main n nyanyikan lagu happy birthday..suke3x..puas hati layanan kat kedai nih..=p..utk makan2 n lepak2 mmg sesuai sgtlah..smbil makan smbil dgr lagu live..=)
 
Happy brithday nenek..act at first mama tk request lilin pon..tp kek smpai rupe2nye waiter dah siap pasangkan pulak..so nenek pon tiup jela..=p
 
 
Zara n nenek..suka sgt die ngan kek choclate tu..=)
 
 
Papa n family..tak cukup korum sorang sbb adik ipar yg perempuan tu tak balik kampung..=p
 
Mama interframe sama..Zareef wat hal sndiri kat tepi tuh.hehehe
 
 
Mama punye..cappucino ice blended yg sangat sedap!
 
 
Kek dah separa potong
 
 
Nyum3x adik makan..mujur good boy malam tuh tk lari sana sini..hehehee
 
 
Grilled chicken chop + blackpepper sauce..side dish ada wedges, mix vege, baked beans, coleslow n cheese bun..mama, MIL n FIL sue order nih..=p
 
Papa punye lamb chop..side dish sama jek cam kat atas
 
 
MK Cafe n Bistro..kalau dah smpai Pt raja bolehlah korang cuba yek..=)
 
 
Pentas utk live band..malam tu singer tu banyak nyanyi lagu lomantik2..sejuk jek mendengar..nasib suara best..hahahaha
 
 
Mama n anak dara..=)
 
 

10 comments:

Izan Ishak said...

happy besday buat nenek zara~

nampak best aje kek coklat tu lily. izan pun pernah singgah sekali mk bistro tu. tapi kebetulan ajelah ... makanan yg dipilih masa tu kurang menepati seleralah plak...

Lynn Hamzah said...

nampak best jer environment tempat makan nie...nanti leh la gie parit raja try makan kat situ...siang buka x?

Nana said...

adoii lapar plak tgk makanan sedap2 ni

NzA said...

Selamat Ulg Thn aunty...moga sentiasa bahagia........amin..

Menu nampak sedap terutama lamb chop tu...nyum..nyum..
nyum...

zailamohamad said...

terliur dengan lamb chop tu

Dokter faRyn said...

baru lah aku tau gene sape yang kuat dlm family ko. muka hubby ko sebijik ikut mak dia. adik dia pun macam copy-paste je. ehehhhe :)

plus, nampak sedaaaaap mknn tu!

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

meleleh dah air liur ni tengok Grilled chicken chop + blackpepper sauce tu huhuhu ...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy Belated B'day buat nenek zara...

Semua menu menyelerakan.. ^_^

AmInvestment JB said...

pernah try makan lamb chop dia. liat yang amat. mentah pulak tu. tobat tak pegi lagi dah.

jus samboilemon said...

Nampak best jer....hppy blared besday....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016