Mini Zoo Kuantan (rugi ke mama tak masuk??)

Heee..tau ke kat Kuantan ada mini zoo? Mama sblum ni kalau berjalan ke Teluk Chempedak mmgla pernah nmpak signboard die..tp tk pernah terpikir pon nk ajak papa pegi..nway, last time ke Kuantan arituh papa bwk anak2 melawat mini zoo ni..after check-out dari Suria Cherating Beach Resort tu kan..jalan2 ke Kuantan pulak skjap..
 
Nway, time papa bwk anak2 masuk sini, mama tak ikut pon. sebab utama, masa tu mood mcm kureng..malas sbb ngantuk giler..pastu tgh susah hati pk pasal kerja tk siap, n lagi satu mama bajet mesti takde ape kat mini zoo tu..hehehehe..tp still papa kata rugi mama tak masuk..sebabnye?? bukanla mini zoo tu best sgt...binatang tk banyak pon yang ada antaranye rusa, burung unta, buaya, monyet, ular, burung2 n bear kot..tp papa kata rugi mama tk masuk tu sbb mama tak dapat saksikan reaksi anak2 yg ceriaaaaa sgt masa kat sana..mklumlah, anak2 kami ni dua2 mmg suka animals..teruja lah diorang dpt tgk binatang2 tu wlupon tk banyak mana..so bile papa send gmbar2 kat bwh ni thru whatssapp..mama pon rasa ruginya mama..tp dpt layan kerenah anak sama2 dgn papa time tuh..T__T
 
Nilah die gmbar2 yg papa whatssapp kat mama..nnti bile2 mama teman Zara n Zareef pergi plak k..masuk ni tk payar bayar pon rasanye kot kecuali klu nk bagi makan kat animals je..
 
 
Our princess
 
Our hero
 
Sibilings..ala comei2 anak mama..^__^
 
Bersungguh2 tgk bird besar..
 
kakak Zara yg happy..=)

 
First time kot die try feeding rusa nih..^__^
 
Sweet!!
 
Ni binatang ape ek kat dalam..monyet kot..
 
Gigih Zareef nk tgk..hehehe
 
 
 
Hmmmm..kesimpulannye, mmg rugi kan mama tk dpt tgk aksi anak2 mama yg ceria ni..tkpelah sesekali outing ngan papa bertiga.slalu bertiga dgn mama je kan..=p
 
 

9 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

suka tengok baju adik beradik ni comel!

ieda said...

ok lah mini zoo nie dikk
oleh kerana free ia boleh dianggap bagus ... bersih dan binatang pun ok .. walau x banyak ;)

bukan main suke zara dan zareef uu ye ;)

nieda said...

bdk2 mmg suka dgn animals..nnti blh repeat lagi

Lynn Hamzah said...

mini zoo nie free ek...bestnyer...budak2 boleh tgk animals walaupun x banyak...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happynye diorang..
Baguslah masuk pun free..

Nana said...

hahah..
tu la skali skala kasi anak je outing ngan bapaknye

mamalieyna said...

memang rugi laaa mama...hehe~

eina pun teruja nak bwk anak2x ke zoo, sbb sblm ni pergi anak sulong tu mcm takut2 lg, skrg dh besar sket sure teruja.. mmg seronok tgk anak2 teruja sesuatu..^_^

Izan Ishak said...

kalau masuk zoo ni byk kali pun, anak2 mmg tak jemu sbbnya dpt tgk animals secara live kan. kalau kitorg suka pi zoo melaka... jalan2 sampai lenguh kaki~

Myra Jay said...

Budak2 mesti happy dapat nengok binatang2 kat situ, okla mini zoo pun at least merasa gak diorang :D

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016