Wednesday blues??

Huhuh..slalu dgr term 'Monday blues' jek kan tp arini mama dh dilanda wednesday blues plak..mklumlah, selepas berhari2 cuti panjang n dpt dok dengan papa, maka hari ini dilanda kemalasan utk bekerja..tapiiii..arini act papa ade lagi kat cni coz die ada meeting kat KL..so arini dptlah can berbuka sama2 lagi..malam nnti baru papa balik semula ke Kuantan..

Nway, nk banding mama..anak dara kesayangan tu lagilah teruk dilanda blues hari ini..dok meragam tknak bangun pagi smpai mama lewat gi kerja..lewat 10minit plak tu..masukkan dlm keta jek tros mengaruk mcm nak gile..2 kali bwk die naik bilik semula..1st die dok menangis mintak ditukarkan baju..okehla..mama layan..pastu dh elok2 nk kuar umah die menangis mintak bantal pulak..kali ni bukan nak bntal busuk die yg kecik cinonet tu k, tp nk bantal besar yg die buat tdo hari2...adoiiii..smpai ke taska die nak usung bantal tuh..malas nk dgr dia nangis mama biar jekla die bwk bntal besar tu masuk taska..pengasuh pon dok sengih2 jek tgk ragam budak bertuah tu tadi..huhuhu

Klaa..wlu malas, keja ttp kena buat. nanti2 mama update citer lagi..apepon, dlm mase cuti panjang ni smpat gakla serba sket beli brg2 utk raya..antara checklist yg dh setel ialah:

utk Zara..

Selipar basahan for raya- act selipar ni dh slamat dilenjan pon ngan Zara..disebabkan die suka sgt ngan selipar baru tuh, menyebabkan mama susah nak belikan die kasut raya yg lain sbb die tk mau nk cube kasut lain dah..punye banyak kedai pegi n banyak kasut cantik2 yg mama berkenan, sume die tk layan..papa kate klu smpai raya die tkmau cube kasut baru, mmg kena beraya ngan selipar tu ajelah..nasib baik belikan selipar jenis bubblegummers tuh..so tkdelah buruk sgt klu terpaksa wat raya kan..kekekeke

utk mama..

Tudung raya- setel
Sandal raya-setel
Gelang emas- berjaya tukar bangle lame yg dh bengkang bengkok ke bangle baru. konon nk tmbah sket jek tp udah terlebih bajet..ini menyebabkan kemungkinan besar mama terpaksa melupakan hasrat nk cari handbeg carlo rino baru sbb bajet utk handbeg dh terguna pakai..huhu (kecualilah klu papa baik hati nk tolong sponsor kan..hihi)

utk papa..

t-shirt- baru setel sehelai..nxt time ade mase cari lagi


hmmm..sket jek yg setelnye..sbb skang susah btol nk shopping ngan Zara ni..mmg tak sporting..nak belek barang lame2 pon tk boleh..sadis kan..

13 comments:

Ummi Eisya said...

tak habis lagi ke shopping raya...keje jap je,lepas tu cuti..tak sabar nak cutikan..

Dilla Ady said...

ala..jeles222..dapat gelang raye baru..hihihi..

sabarnye lily ngan ragam zara ye..org kate sbb die tau pasni die nk dapat adik..die cam nk perhatian lebih sbb pasni die da nk independent..da tak leh slalu berkepit ngan lily..

Singgah Ke
LIFE JOURNEY DILLA-ADY
Kurang Hasam Boi Sungguh La!

Yan said...

aik igt orang bekerja je ade blues... budak kecik zara pun ade

lily azliyana @ mama zara said...

ummiEisya- huhu..susah nk shopping skang..Zara asyik wat perangai aje

Dilla- tulaa dilla..tk tau smpai bile die nk wat perangai nih..jangan adik dh kuar pon perangai still sama sudah..mmg haru nak uruskan dua2 sendiri nanti..=p

Yan- ehehehe..tau takpe..minah tu mmg susah bangun pagi skang

YatieJay said...

Pergghhh..bagi akak shopping raya tahun ni yg paling mencabar! Anak kita ni tengah "bnyk ragam"...memang susah nak shopping dengan aman.

Weekend hari tu memang spoil betul mood nak shopping. Asyik merengek aje nak itu..nak ini...yg sebetulnya dah 'terlanggar' timing tido dia. Tu yg meragam...pastu dia muntah lak tu...adeh!!!!

Hmmm..oklah tu. Checklist lily dah settle. Akak baru nak bermula. Entah2 dah sampai penang nanti baru beli mana yg tak sempat (raya eve)

Nana said...

hehe rabu pon ada blues gak ek
kita tinggal bj amrul je lom soping lg ni..tgu dia blk jumaat ni last g soping..tp xbez la..kita xdpt raya sama2 lst mnt cuti dia kena reject huwa...

Ain said...

zara rimas agaknya bersesak kat shopping kompleks, tu yang dia meragam....

shopping time bulan puasa camni memang penat....

huhuhu...

Putra Mama said...

zara pun blues ikut mama.. dah b'hari2 dok umah tetibe kene gi taska, mulela.. wahh beraya ngan bangle baru ler tahun ni.. ;p

mizzyN said...

waaaa baju raya x sempat nak cari lagi.

Sha@Mama Tina said...

Alamak gelang raya ek...mananya..tak nampak pon.. :)

maya amir said...

heheh..mmg mencabar kan bile anak meragam time mood shopping..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

igt orang bekerja jer ada ragam n blues..rupa2nya zara pun ada jg ner..hihi..

nway, bestnya lily..dpt gelang raya baru..syok syok syok..hihi..:D

nza said...

kalu cuti lama2 gitulh lily....gitu la akak rasa setiap abis brcuti pjg...ha, raya ni hmpir 2 minggu cuti...1 week b4 raya n 1 week after raya...hu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016