Sayang anak tinggal2 kan..

Hihi..tak tinggal jauh pon..tinggal pi sahur aje..=p

Act ni citer last week..ari khamis pagi..1st time dlm tahun ni gi sahur kat luar..sebabnye pagi2 khamis tu papa baru smpai dari kuantan naik bas..bajetnye mama yg nak pi amik die kat bas stand seskyen 17..tp time smpai tu papa tros amik teksi sbb risau mama nk drive sndiri pagi2 buta kan..nway, sbb dh janji nak sahur luar, mmg tk prepare masak ape2..so kuar jugaklah lah kitorng ke kedai mamak yg dekat2 umah tu jek utk bersahur kol 4.45am..Zara mmg tk plan nk bawak sbb sian plak nk angkut die time tdo nyenyak..kang tk pasal2 ngamuk pulak..so just pesan kat adik ipar kalau terdengar Zara nangis cpt2 call kitorng

Bile sesekali sahur kat luar teringat plak time bercinta zaman UTM dl..slalu gak sahur same2..kadang kat kedai mamak, kadang kat warung2, n kadang2 gak papa just tapau nasik dari mes die..biasalah, time bercinta klu boleh sume nak sama2..kekekeke


Pagi tu mama order sup ayam + nasik putih..air plak teh tarik..

Gile membukit mamak ni bubuh nasik..share ngan papa pon takleh habis..hehe

Menu simple papa, capati. air papa order barli suam

Muka serius jek papa ni makan kan..=p



Pas siap sahur, borak2 jap pastu tros balik..tkdelah rush sgt sbb tau Zara still tdo kan..hehe..nasiblah budak tu tak terjaga..nway, siang tu awal2 mama dh kering tekak dah..agaknye sbb dok minum teh tarik kot pagi2 buta..mmg teh n kafein tak elok kan diamalkan wktu bersahur nih..gatal pi minum sape suruh..=p



p/s: skang mama tgh ada kat kuantan sbnrnya..smalam ptg kol 6.30pm dh smpai cni. arini papa kerja so mama just duduk bilik ngan Zara aje..ingat nk upload citer kat kampung tp tgh malas nk edit gmbar..tu yg kuar citer pendek pasal sahur luar ni..hihi

9 comments:

Dilla Ady said...

eh..ingat lily cuti takde entri tadi..hihihi..

hmmm...cam sedap jek tgk capati papa zara tuh..btul2 ye die berdiet!

gud luck ye tuk contest zara berbaju pepel tu..comelnyeeee...geram!

Diamilikku said...

sedap menu capati tuh..ishhh tak penah sahur luar lagi..nak kena jugak nih..hehehehhe

mizzyN said...

huhuhu teringat zaman nak posa time kapel kena keluar rumah pagi buta nak makan mamak. seakrang tidak lagi (semestinya la hahhaa)

ibu WaWa said...

bestnya boleh sahur kat luar...

apa salahnya sesekali keluar berdua kan??? bila lagi nak mengimbau kenangan masa teruna dan dara!!!

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- hehe..arini kebosanan sbb tu leh tulis blog..tkde aktiviti nk buat kan..=p

Kak Su- akak pon minat capati gak ek..hubby sejak diet nih sukelah die order capati..kurang minyak katenye nk banding roti canai biasa..haha

mizzyN- tau takpe..std kapel2 mmg suke sahur kedai mamak kan..itu jekla tpt paling senang carik utk bersahur..hehehe

kak wa- sesekali bolehlah kak wa..itupon dok risau anak dara terjaga tiba2..mau tinggal nasik tros balik klu adik ipar call kate Zara nanes2..hihi

Sha@Mama Tina said...

capati ek pepagi sahur utk papa zara.. kalau sha memang kompem nasi ke yg leh tahan smpi ke petang..

oh ye..sha selalu amalkan..kalau dah dekat nak imsak..minum air suam segelas dua..baru bangun esoknya tekak okeh.. agaknya la.. selalu mmg wat camtu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah....sahur di luar yerk lily....zana tak pernah lagi sahur kat luar....sahur kat rumah pun dah makin missed dah nie....mentang2 ler dah dekat habis ramadhan..awal2 jer semangat nak bersahur..last2 bangun minum air & makan kurma jer...

tp pepagi kalau dpt sahur ngan sup2 panas nie mmg syok kan......

YatieJay said...

Owhhh...masa bercinta dulu akak tak pernah sahur dgn bf (skrg laki akak lerrr) sebab bf akak dulu dok dgn mak dia. Takkan nak keluar sahur lak kan? Nak kena pelempang kot....heheee....

p/s : dah kurus papa zara ye? Memang masih on diet ke?

nza said...

mcm org tgh couple lak...hi...kak nza xmerasa la nk wat gitu lg...nk wat camne rakyat jelata keliling pinggang...hi...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016