Budak demam pi beraya, beli barang n makan roti nan

Hahah..tajuk punye pnjang sbb tk tau nk letak tajuk ape dah..mcm ni punye tajuk tk yah tulis isi entry pon tkpe kan..trossss dh tau ape aktiviti kitorng ari ahad arituh..=p

Okla..oklaa..mama elaborate jugaklah citer ahad kitorng..gmbar pon ade mane leh tak letak kan..act pagi Ahad tu tibe2 Zara kedemaman..perasan kol 6am sbb Zara tetibe muntah ngan banyaknye atas katil..habis hanyir bau bilik..lame dh die tk demam smpai muntah camni..mama suspect sbb mase gi beraya sabtu tu kan die kena tempias2 hujan.tu yg smpai demam kot..

So siang tu dok berehat kat umah jek melayan Zara..pagi kol 8am mcm tu die muntah sekali lagi..tp alhamdulillah, still aktif main n bergelak ketawa..tkdelah risau sgt..ingat nk kuar beraya aritu tp sbb Zara demam tunda sekejaplah program. mama smpatlah wat breakfast jemput2 ikan bilis pastu masakkan bubur utk Zara..mama n papanye pon dok layan bubur jek arituh so mama tmbah wat lauk sambal telur pecah n ikan bilis goreng...

Tgh hari tuh, kawan papa call ajak dtg umah die kat Ampang..ade masak2 sket katenya..ingat nak kuar pas Zuhur tp Zara tidur plak..so tgu Zara bangun tido baru kitorng gerak ke Ampang..dh lepas Asar jugak mase tuh..sblum tu, just masukkan ubat demam thru bawah kat Zara..kebetulan stok ubat tu ade lagi kat umah..klu gi klinik pon Zara bukan nak makan ubat2 demam tu sume kan..nway, smpai ampang dh petang giler dah kol 5.30pm. jalan jem giler kat area mrr2 tuh..huhu



Zara b4 kuar umah..tk nmpak cam budak demam pon kan..=p


Papa n kawannye..diorang ni sama2 bertugas kat based kuantan nun..kire senasiblah kitorng laki bini pjj..heheh


Balik dr umah kawan papa, singgah Petronas sbb nak masuk maghrib dah..tetibe budak demam nmpak McD ni plak..tros mintak kentang goreng..layan jekla..=p .

Perjalanan balik dari Ampang ke Shah Alam terasa lama sgt2..konon nak elak jem papa ikut Duke..tp mcm jauhhhhhhh sgt rasenye..last2 kol 8.30pm++ br smpai shah alam..pastu tros terasa nak singgah ke umah ex-bbysitter Zara..teringat yg sejak die bersalinkan anak die no-3, mama lom berkesempatan melawat lagi..nasib baik malam tu mama Ina Zara ade kat umah..tp yg tk bestnye Zara cam blur jek kat umah mama Ina..die mcm segan nk kawan2 ngan anak2 bbysitter tu walhal satu mase dulu bukan main rapat lagi diorang bertiga..=)


Baby Hazriq yg dah umur 6 bulan..suka mama pegang die tp tk dpt pegang lame2 sbb Zara dh meraung merajuk tgk mama pegang budak lain..=p


Smpat bergmbar sama2 sebelum balik..pas nih ntah biler nk melawat mama Ina lagi padahal umah bukan jauh mane pon..heheh

Balik dr umah mama Ina, gi beli barang2 keperluan Zara n dapur plak..gi beli kat Speedy Mart jek. Pas beli2 barang tu mama leh rase lapar...stdlah mama time malam mmg kena makan dulu sebelum tdo..klu tak perut rase perit jek..so papa bwkla makan kat kedai mamak dekat2 ngan speedy mart..tgk2 menu, tetibe terasa nk makan roti nan..maka makanlah kami roti nan + ayam tandoori malam tuh..=p


Kat kedai makan pon sibuk usung buku kaler n pen nih..aktiviti waktu senggang


Zara + air vitagennya + three layer tea mama..air wajib order klu singgah kat kedai nih


Roti nan + tandoori ayam kongsi makan 3 orang..kenyang perut..=)


Budak bucuk..heheh


Balik tuh ingat nak masukkan sebijik lagi ubat kat Zara b4 die tidur..tp rase2 badan die mcm dh nak kebah..so mama tk masukkan ubat pon. alhamdulillah, bangun pagi esoknye die dh tak demam dah..syukur sgt2 demam Zara tak melarat..=)




p/s: Weken lepas rasenye last episod raya kitorng..maka ari Isnin berikutnye mama dh simpan sume duit raya Zara dlm akaun Yippie die..rezeki Zara murah jugaklah tahun ni..dalam RM400++ masuk akaun semalam..tahun depan dh ade adik mesti terbahagi dua hasil duit raya die..kekekekeke

8 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amboi zara jalan sakan yea..demam pun happy gud girl..
tu la duit raya kyra pun selamat dah simpan dlm akaun nuri thn depan ugt2lah duit sure bg 2 org...hehehhe

lily azliyana @ mama zara said...

Adlin- hahaha..tulah..bile dh anak 2 mesti org pon bagi sorang sket kan..skang Zara baru sorang..duit raya dari makcik2 n atuk nenek die sebelh papa jek dh banyak..=p

mama_umar_maryam said...

wahh,air 3 layer tu pon zt suke betul! rezeki anak2 duit raye tukan..taun ni mmg Umar n Maryam bahagi 2 dah ;)

Diamilikku said...

takdenye terbahagi dua ...rezeki masing2...hehehehhe...alesha dengan aisy pun sama balance je duit raya macam zaman alesha sorang2 dulu...:)..insya allah minggu nih nak masukkan duit diorang jugak..tapi kak su pilih masukkan dalam SSPN..senang nanti nak sambung belajar

Dilla Ady said...

nmpak cam sedap jek ayam tandoori tu lily..hihihi..

eh, ye la..perut papa zara...wow..hihihi..dilla pun da naik berkilo2 pas raye nih..nk kurus berbulan2 amik mase..nak gemuk kejap jek..bencik..

suke gambar zara yg last tu..chumel!

Ummi Eisya said...

zara,tak macam demam pun..suka je muka dia..zara,jealous ke mama pegang adik lain..kena train ni..nanti ada adik mcm ni ni..

nza said...

moga zara cpt smbuh...demam2 pn kalu slera mkn oklh...cpt baik nnti....

kakyong said...

comel pose yg last tu.. pose budak baik yg cheeky....

kakyong baca pun letih... seharian mcm2 xtvt & singgahan..

kakyong dulu masa pregnant pun mesti makan sebelum tidur... bb kecik jer.. tp ibunya cam belon hihiii...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016