Alkisah 1 Syawal kami..

Salam bersiaran kembali..hehehe..bukan main lame lagi puan punye blog cuti berblogging..mklumlah, dh name cuti panjang kat kampung kan..mmg tkde kesempatan nak online sume nih. so hari ni mama dh start balik bekerja..bolehlah nk update sket2 citer pasal raya...=). nway, cerita raya tahun ni rasenye lebih simple berbanding tahun lepas..nk upload gmbar raya bebanyak pon tk daya sebabnye mmg tk amik banyak gmbar. tahun ni malas nk layan kamera sgt plus Zara pon bukannye suke berposing..kite update serba sedikit jekla k..

Berbalik pada citer 1 Syawal, mcm yg mama bagitau sebelum ni..hari raya pertama kami beraya kat kampung mama di Rengit, Batu Pahat. Tahun ni giliran mama n kakak mama beraya sama2 ngan mak..nway, pagi raya tu sebenarnya hujan lebat sangat2. niat nak ziarah kubur arwah ayah mama pon tergendala gara2 hujan tu. After papa n abg ipar mama balik semayang raya, kitorang pon mulakan sesi bermaaf2an..lepas tu, tunggu hujan reda sebab perancangannya nak beraya ke rumah makcik2 terdekat. so sebelum smpai waktu semayang jumaat, smpatlah kami beraya ke 2 buah rumah. petangnye pulak, tak kuar mana2. kebetulan rumah mak mama terima ramai tetamu, jadinye kitorng sibuk melayan tetamu jekla..=)

Gmbar2 pagi raya 1 Syawal..mcm biasa, Zara mesti buat muka monyok pagi raya sbb bad mood kena kejut awal pagi. pastu time org nak amik gbar raya, time tu lah die sibuk nk berkepit ngan bantal busuk n botol susunye..mmg spoil sungguh..hihi


Zara in action. act baru pas nangis nih sbb kena paksa pakai baju raya pagi2..


Kami bertiga + si kecik dlm perut mama..=p. insyaAllah, tahun depan time gmbar dh berempat plak...






Gmbar sefamily..mcm biasa, tak lengkap. tahun ni, abg mama nye turn beraya kat umah mentua


Mama, papa, nenek n Zara


Family kakak mama


Sesi bermaafan ngan mak mama..


Punye syok mama n papa nak kiss2x, si Zara tersepit kat tengah..kekekeke



Time nak kuar beraya, Zara still 'ngempeng' ngan botol susunye..


Mama n Zara yg tak habis2 'ngempeng'..hehehe


Kat umah makcik mama..Zara selera sungguh makan mee hoon sup di pagi raya..mklumlah, die mmg suka sup2 nih..mana layan ketupat rendang sume tu kan..=p


Zara n cousins


Baru nmpak muka ceria sket mase nih..=p


Gambar ngan sedara mara sebelah mama




Mama n kakak




Sebelah malam raya pertama tu pulak, smbung beraya kat umah makcik mama kat Benut, Pontian. tapi malam tu Zara mcm bad mood sket..muka pon dh sememeh semacam jek..Balik dari umah makcik, terus gerak ke Parit Raja umah papa plak..smpat beraya kat Parit Raja smpai raya ketiga...citer2 raya lain mama smbung nanti2 k..itupon klu ade mood kerajinan nak berceritalah..hehe


Mama n Zara kat umah makcik..dua2 pon mata dh kuyu semacam kan..baru raya pertama nmpak cm dah penat sangat..hehe


With kakak Fira plak


Budak sememeh..mase ni dah nak gerak balik ke Pt raja




Ok..stop sini dulu ye..=)

11 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam aidilfitri mama zara...
waa, raya sakan ekk..
lily, zara cam Alya la..
salu ngempeng botol + bear busyuk die! bkn isap pun, nk ada kt mulut aje.. huhuh, sabau ajela..

Sha@Mama Tina said...

hehehe...zara ngempeng ek..hihihi...anyway suka kaler baju lily & zara tahun ni..cantik. Wah nampaknya tahun depan dah nak raya berempat nih..mesti lagi meriah kan..

lily azliyana @ mama zara said...

Leily- hehe..yeker..tula..habit baru die skang..klu mintak susu bukan nak tros minum..dok ngempeng jek dulu botol tu..bile dh penat or btol2 nak tidur baru die perabih susu tuh..mcm2 perangai..=p..

Sha- sha suke kaler oren ek..ni pon tema recycle jek nih sbb papa Zara tk mau beli baju baru..so mama n Zara ikut jekla..yg penting, baju kitorng yg baru kan..hihi

Mawar Merah said...

Wah, berape psg baju raye Zara thn ni? Baju Mama Zara plak? hihi.. Suke tgk kids and bb in baju raye. Very cute.

Dilla Ady said...

salam aidilfitri lily..

cantik baju raye...

chumel cik zara kite berbaju raye..

[-suziey-] said...

dlm layan xlayan kamera..byk gk gbr2 disnap..hiks:p

kita pn kureng la bershooting2 ths year..nk raya je lebih dr nk posing:p

nicetheme..peach yek..

Diamilikku said...

cantek la baju yang last tu..yang muka penat tu...tuan dia pun cantik....sweeeeet ja gambar tu..walaupun nampak penat tapi cantik

shila ariff said...

lily..selamat hari raya!!!...nak komen skit ni, byk gak gambar yg tertera...huhuhu...anyway..sakan gak ko berjalan2 ke umah makcik2..tahun depan..blh collect byk skit duit raya pasal dah tmbh sorg lagi kan??...

Ain said...

lily satu kampung dengan blogger sis linda rupanya...

cute jer zara, botol susu tak lepas tue....

hehehe...

salam aidilfitri lily...

Ummi Eisya said...

cute zara berbaju kurung..tapi ada botol susu la..hihi..tahun depan mesti lagi meriahkan..dah ber4..

Nana said...

alamak..baru pasan cite raya ni
beznye ada gmbr kiss2 ari raya hahaha
jeles i

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016