Adik baby Zara..(^_^)

Time tulis tajuk kat atas ni mama dok tersenyum2 sndiri jek..sebabnye...sebelum ni kalau tulis tajuk pasal adik baby Zara, mesti dok citer psl koleksi bebear Zara kat umah tu jek..mklumlah, mase tuh Zara takde adik lagi..tapi kali ni, nak kenalkan..'the real' adik baby Zara..=p


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
.
*
.
*

Adik baby Zara @ 13 weeks of mama's pregnancy..=)


Nmpak jelas sangat kan bentuk kepala, badan n tangan die tuh..mase scan tadi tak tau apsal mama rase sebak semacam..mungkin lebih pada rase syukur sbnrnya bile tgk keadaan baby ok dalam tuh..mklumlah, after 1st check up aritu mama mmg tkde jumpe dokter langsung..dhlah perut pon tk nmpak besar mane..so slalu terpikir ok ker baby mama kat dalam. n suprisingly, perasaan tgk baby wktu scan tuh sama sebijik cam mase preknenkan anak yg pertama dulu..die punye rase teruja, berdebar2, seronok sume...(org yg dh ade anak 2 n lebih tu abaikan jekla psaan mama nih..mama kan baru 1st time nk menambah anak kan..ekekekeke)

Nway, mama dh terus buat kad kuning kat klinik tadi..lagi sebulan kena dtg lagi utk buat detail scan plak. act ni klinik yg same mama checkup mase preknenkan Zara dl..Pusat Perubatan Islam Noor Hajar kat seksyen 18..act aritu terasa mcm nak tukar tpt check up..tp smpai ke sudah tk dpt decide nk pi klinik mane..last2 ke sane jugak sbb kebetulan mmg sepatutnye ade appointment ngan dokter arini..so smpai ke sudah kot mama akn check up kat situ..tgk klinik tu pon dah ade ultrasound 4D skang...senangla mama nk wat 4D scan pasnih, tk payah gi tpt lain..=p


Kad kuning mama..dulu time Zara kad kuning ni laku kat hosp kjaan (mama bersalin kat hosp batu pahat). hopefully this time pon lakulah klu mama nk bersalin kat gomen or kat mane2 hosp pon..senang kan, tk pyh gi wat kad merah lagi kat poliklinik kjaan..=)



p/s: Setel psl tpt checkup..lagi berapa bulan mesti dok pening pikir nk cari tpt bersalin pulak..soklan pertama mcm biaselah..nak bersalin kat selangor ke kat johor????hehehe

12 comments:

Sidratul Muntaha said...

rasanya ok jer klu ade kad dari klinik2 selain kerajaan lily.
time ayu dulu,bile dah kena gi pakar kat gomen,baru tukar merah tpi still refer buku biru or kuning yg ade dlm simpanan tu.
mudahan sumenya selamat nnti.
ehehee..
kenapa daku rasa daku takde feeling gitu2 masa ank 1st n anak 2nd?
dasar ati bonzer!
ahahahha..
nnti amik kad raya kat blog daku lily.
selamat ari raya!

lily azliyana @ mama zara said...

ayu- ehhh...ke ayu yg normal tp mama Zara ni yg over feeling..ekekeke..nway, klu kad kuning tu laku senanglah sket kan..bukan ape, tk de mase nak pi check up kat poliklinik gomen sbnrnya..kompem kena amik cuti klu nk checkup kat sane..klu gi swasta ni senang..tk smpai sejam dh setel..=p

nway, samat ari raya utk ayu jugak k..=D

kakyong said...

x kesah kad warna apa.. janji ade butiran check up utk rujukan doktor...

semoga sihat & bb berkembang pesat... ;)

kakyong anak ke2 & 3, memang check up di klinik swasta.. kdg2 1/2 jam dah settle.. kalo klinik gomen.. pergi awal pagi, pkl 12 juga selesai... dah nak kena amik halfday.. kalo klinik swasta, lps kerja pun bleh pergi... x yah nak susah hati pasal nak amik cuti bagai..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

lin dulu kad biru ..daftar HUKM ok je sib baik tk banyak tanya hehehe
syahdunya tgk bby scan tu huhuhu...
kehilangan terasa lagi ni...
xde rezeki anak kita utk sebaya lagi hehehe

mummy_ayu said...

dah nampak dah bentuk baby..harap semuanya selamat....
ayu dulu tiap kali scan mesti sebak..macam terharu jer...ayu nie sensitif...he he he

Sue said...

first time pulak dengar pasal kad kuning. heheheh... sbb kwn2 sue yg check up kat private clinic pun buat kadmerah mcm gomen. insyaallah boleh je sbb tak silap polisi hosp gomen skang : jangan tolak patient tak kira lah dia dari daerah mana sekalipun. sbb penah baca masa nak bersalinkan khalish dulu.


edd bile ni lily? bulan 3 kan...?

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

dah nampak dah bentuk baby..hehe..harap semuanya selamat..

ibu WaWa said...

Tahniah Lily. Bestnye bila tahu kawan2 dah ramai yang mengandung semula.

Tak pe, lagipun Zara dah besar. Lagipun kak Wa lihat dia memang nampak matang. Esok, bolehlah jaga adiknye.

Take care yourself Lily... dan Salam Aidilfitri daripada kak wa sekeluarga.

Naddiea said...

Lily,alhamdulillah...congrats dik!!!Dh 3 bulan yer.Jaga diri baik2 yer..zara dh buleh praktis panggil kakak ni.hope for baby boy plak kali ni kan lily.Take Care and selamat Hari raya!!

Dilla Ady said...

waaa...seronoknye tgk adik baby zara nih...dilla pun excited gak..walaupun bukan adik baby acha...hihihi..

bersalin kat johor la kot senang...takkan nak pantang ngn zara kot..

Nana said...

alahai..beznye tgk kawan2 seme pakat dah peknen..ramai kwn2 yg saing2 ngan kita anak baya2 damia seme pakat dah mengandung no 2...

Diamilikku said...

akak tiap2 kali scan nangis...hehehehhe..emo terlebih pulak...btw klinik hajar tu bagus..dulu masa kat shah alam akak selalu gi situ je...n early pregnancy pun di situ jugak..tambah2 bila mizan dah pindah duk perlis masa tu..akak duk shah alam ngan family abang..sakit demam gi kat noor hajar je lah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016