Sesekali makan kat kedai time raya best juga..=p

Itu antara ayat2 yg kuar dr mulut kakak n mak mama mase kitorang dinner kat luar last week...mklumlah, sejak berapa hari raya kerja asyik dok memerap kat dapur masak juadah utk tetamu kan, so sekali layan diri kat kedai kire nikmatlah..dapat makan smbil rehat2..kat umah kdg tak kira siang malam ade tetamu dtg beraya ye tak..hihi

So, saje nak letak gmbar2 kitorng kat kedai makan ni..dinner kat restoren Serambi Rasa kat parit raja..selalu mama yg makan kat cni sbb owner restoren tu pakcik pada papa..kali ni saje bwk mak n kakak try test makanan kat sane..kebetulan balik dari kluang kan ari tu..so singgah makan kat cni before balik umah..


Set chicken chop utk kanak2 ribena..rm5 jek satu pinggan..puas hati bebudak ni makan..hehe


Mak budak pon sibuk makan jugak sbnrnya..punyelah nikmat kakak mama menyuap diri sndiri kan..=p


Nenek n kakak Pia..kitorng order siakap 3 rasa n tomyam campur malam tuh..gamaknye makan pedas2 + masam2 nilah buat mama bleeding arituh..huhu


Sirap bandung soda mama punye..kailan tu pon mma order kongsi ngan nenek


Zara makan nasi kosong jek..comot2 die makan sbb nak suap sndiri


Kakak mama ngan anak2 daranye..

Mama n anak dara mama plak..

Again..nenek n kakak Pia


Hmmm..klu nak tau, skang mama nye selera makan menjadi2 tau..contoh wktu raya aritulah..gi mane2 umah pon, leh jek menyumbat ape yg diorang hidangkan..kadang tu konon kate dh kenyang..tp bile dh jamah sket, tros rase nak makan..besar btol ruang dlm perut ni nk menyumbat..hehe..skang dh naik keja plak, mama nye jadual makan kol 10am, 3pm, 7pm n kadang2 klu lapar ade plak sesi menyumbat sblh malam..dasat kan??huhu..jgn obesiti sudah mama zara oiiiii..=p

11 comments:

Sha@Mama Tina said...

uiyoh.. sessi menggemukkan badan nih..hihihi..

lily azliyana @ mama zara said...

Sha- hehe..best gak menggemukkan diri sama2 ngan family..meriah gitu..kekekeke

e.l.i.z.@ said...

betul betul..asyik tetamu dtg je, tuan umah kena masak..time utk tukang masak relax la pulak hehhe

selamat hari raya lily!

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

Hahahhaa best tu sesekali merehatkan diri dgn menjamu selera kat kedai makan hihihi nampak sedap set kanak2 rebena tu yea hihihi..careful liliy time cam ni kena jaga2..pantang sikit makan sib baik belleding ari tu tkde apa2 terjadi..take care yea..

Nowwa Fitri said...

Selamat Hari Raya...hugs utk Zara ok..

[-suziey-] said...

btl btl btl..hehe saje jadikan alasan..klu xraay pn suka gk mkn luar..ekkeke;P
lazat jgk nampk chicken chop tu:D

Dilla Ady said...

dilla pun same mase preggy dulu..

selera menjadi2..padahal bukan lapar sgt pun, cume mulut tu nk mengunyah jek keje..

last2 kena num air gula sebab kg naik byk sgt...huhu

wawa:mama faheem said...

kedai serambi rasa ni area pt raja ek, kt mane? bg direction sket :) leh bwk makbpk aku mkn sane plak pasnih

ibuafiqahhuzaifah said...

selera org mengandung nie lain lily..haha..apapun janji happy kan...

shila ariff said...

tgh peknen tu mmg le selera makan tinggi..huhuhu....segala macam terasa nak makan n nampak sedap je..huhuhu..

kakyong said...

lily bleeding ?
teruk ke?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016