Sepetang di McD..

Sebelum memulakan cerita ttg aktiviti weken yg leh tahan padat..mama nk tepek dulu gmbar2 mama n Zara makan2 di McD ni petang jumaat lepas..act lame gak dh tk dine-in kat mcD mcm ni..selalu order drive thru jek..senang n cepat..heheh..tp aritu ntah mcm mane terasa malas nak balik umah awal..so saje lah bwk Zara makan sane..klu ikutkan, bukan stakat mcD, tp tpt lain pon dh lame sgt mama tk bwk Zara makan petang2..mklumlah, sejak bberapa bulan ni Zara kn suka meragam lebih kan, so klu beli makanan pon mmg tapau bwk balik jekla..=p

Layan jekla gmbar anak dara ni yek..mmg happy die dpt makan 'kintang' (fries) arituh..lain2 just share ayam goreng n air milo ngan mama..


Menu petang tu..fries 80% Zara yg perabeh..ayam plak, spicy utk mama n ori utk Zara.air milo, kongsi sesama..heheh

Muka happy dpt makan kintang..

Semangat die makan..smbil tu membebel ntah ape2..

Disebabkan mood tgh baik sbb dpt makan 'kintang' fevret die tuh, maka lehla wat aksi lentok2 nih barang sekeping dua..klu tak, jgn hrpla nk beraksi2 dpn kamera lagi...heheh


Dh bosan kena paksa bergmbar ngan mama..=p

Mama pon nk interframe..

Pas 'kintang' dh abeh, makan ayam goreng plak..



Pas abeh makan, tros balik umah..smpat lagi bergurau senda dlm keta ngan anak mama ni..malangnye, kegumbiraan bertukar pade kesedihan gara2 mama tk sengaja tercederakan hidung Zara..act mase gurau2 manja ngan Zara tuh, mama saje nk cuit hidung die..si Zara plak dok hulur muka nak kiss mama..akibatnye, kuku mama tercalar kat hidung die tuh..dalam gak kesan calar tuh..beria2 jugakla die menangis..sian sangat2..dhlah plan ujung minggu mmg nak pi beraya kan..terpaksa lah beraya ngan hidung tk cantik nampaknye..huhu


Nmpak tk kesan calar kat hidung Zara tuh..lepas luka tuh kering, jadik kaler itam plak bekasnya..sian Zara..

Mama bubuh minyak gamat jek..sedey jek tgk muka Zara kan..ni baru pas nangis meleleh2 air mata sbb kepedihan kat idung nih...huu

Nasib baik malam tuh papa smpai dari labuan..so, mood Zara dh kembali ceria wlupon idung dh calar balar..=D



klaa..dh tgh malam ni..mama nak tidur dulu k..ade mase esok smbung update citer weken plak..=)

11 comments:

shila ariff said...

wah..semangat tul zara makan..kalo le hazim sebegitu rupa kan best...hazim ni susah tul nak makan..tak tau apa yg dia suka...

Diamilikku said...

semalam pun bawak alesha gi McD...puas hati tgk alesha main dekat sejam dalam mcD tu..berlari sana sini..masuk je kete terus lena sampai pagi ni..hurmm..kesian diorang..selalu kena tinggal ngan akak...

cik puan akish said...

wahhh sonotnyer dia mamam mcd yek..siap posing2 sakan.!!!!zara omel!!!!

Dilla Ady said...

tak pernah lagi bawak acha gi mcD..papa die tak suke la mcD...ummi die antu beger..kalu nk gi kena gi ngan adik, tak leh ajak Papa..awal2 lagi da rejek..huhu..

wahh..dasat lily sampai cakar zara camtu sekali..hihihi..sian la zara..macham jek muke die..

YatieJay said...

McD lah tempat kitaorg pergi kalau rasa nak makan dgn aman. Sebab ada play area kat situ. Kalau tempat lain, harus tercekik makanan sebab nak cepat2 habiskan sebab Naufal dah mula mengaruk.

Hmm...akak pun selalu 'tercederakan' naufal. Bukan Naufal aje, bapak Naufal pun selalu jadik mangsa...hehee....

maya amir said...

olololo sian zara..takpe2, nanti kesan parut tu leh hilang:)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

cian zara...

lily, terliur tgk ayam goreng McD tu.haruslah gi mkn bukak puasa ptg neh.ekeke

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- Zara ni kuat makan depends pade makanan yg die suka jek..klu suap yg die tk biasa, mmg tk mau jugak..so mama die kena pndailah choose kan makanan utk die..hehe

Kak Su- kat tpt sy pegi ni kurang best sbb tkde playland tuh..klu tk, mesti lagi syok Zara kat sana..=p

Cik puan akish- hehe..mmg sonot sbb dpt makanan fevret die..kentang n ayam goreng..=D

Dilla- tk sengaja dilla..tk mmg kesian sbb dalam gak lukanye..tk psl2 hidung tk cantek..huhu

lily azliyana @ mama zara said...

kak Yatie- amboi2..ngan bapak pon jadik mangsa yek..leh tahan 'ganas' ni kak..kekekeke

kak Maya- tula..harap hilanglah cepat..segan asyik nk ngaku kak orang yg idung anak tercedera gara2 mak sndiri..=p

Norly- heheh..best tu buka pose ngan ayam mcD..=)

ibuafiqahhuzaifah said...

irni perasan skrg lily suka makan fastfood kan..mesti mata anak kaler biru esok..hehehe..
fiqah suka makan bubur mc'd tu...sedap dia layan sorang...
perasan tak iklan mc'd kat tv skrg?fiqah dgr pun dah tau itu mc'd..msti diajak pegi punya..hahaha..budak2 sekarang kan...

kakyong said...

suka kan main si zara.. macam2 aksi..

pjg benor ke kuku mama zara ni sampai tercakor si hidung comel zara... mujur kat tepi hidung.. kalo atas hidung... huhuuu, terhilang jap kecomelan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016