Syok makan steamboaat @ Lilawadi Barbeque Ktn..


Salam sume..arini entry makan2 lagi..hihi..kisah dinner minggu lepas..mama bwk family n mak mama gi makan steamboat kat Lilawadi..actually ni kali kedua dah makan kat sana tp first time dulu gi dinner ngan ofismate, takde amik2 gmbar so takde update dlm blog..kikiki..so gi ngan famili kira ni kali pertamalah..plan asal nak gi cawangan Lilawadi kat Indera Mahkota, tapi tutup plak malam tuh so gi jugak kat main restoren die kat Jalan Telok Sisek sana..

Baru2 ni Lilawadi ni masuk dalam Jalan2 Cari Makan..so time pergi tu mmg full house lah..kena tgu jap org bersihkan meja baru leh duduk..tp staff die mmg sume friendly sgt..kira puashati dgn service..hihi..malam tu mama order chicken supreme steamboat set utk 3 org..then utk kids order mushroom soup n kentang jek..air plak order tembikai, pandan cooler, teh o ais n teh tarik utk nenek..lastly order dessert ys super sedap kat cni aka mango cake yg nyummy..=p


Ni gmbar sementara tgu nak dpt tpt duduk..adalah 10min kot tgu aritu..

kat kedai ni mmg mewah ngan hiasan bunga hidup..nk makan pon rasa best jek..kekeke

The 3 heroes

Papa n zareef

Mama n baby..

Nama jek dessert tp mintak hantar awal..leh makan sementara tgu main order kan..haha

Mushroom soup + belakang tu chicken set steamboat..wlupon chicken, tapi ada gak sotong n udang + sayur2 dia bagi sekali

Air mama..pandan cooler..nmpak refreshing jek kaler ijau die kan..=p

2 beradiks menjamu selera..

 Ok..jom makan..request kuah tomyam kena add on rm5..leh celur dlm kuah or grill kan kat atas plate bulat tu..

Mama n nenek

Kakak syok join masak2..ahahaaha..tp  makannya tak pon

Ni gmbar sesudah makan..nenek n bby zayed.. 


Keseluruhannya, kenyang makan malam tuh..sedap gak steamboat kat cni ..tp portion takde lah sebanyak yg mcm buffet steamboat tu kan..hihihi..btw, kat Jalan2 Cari Makan arituh mmg banyak lg tpt makan kat kuantan yg masuk tv..nnti ada masa try satu2..agagagaga



5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Dessert mango cake tu nampak menyelerakan.. :)
Zara samalah ngan Qis kalau p steamboat sukalah dia main masak2 tapi makannye tak..hehe

NzA said...

nampak sgt2 menyelerakan. Tempatnya pn nmpk selesa.

aLyNnZ said...

dessert ngan air hijo tu mmg mengancam..kalau jjcm tak terjah harus ler kite pun terjah sama kan..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Sedapnya..dah lama kami tak mkn steamboat..last mkn 2yrs ago..huhu

Sherwieyna Muzzawer said...

Huhuhu nampak sedapppp!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016