Sekali sekala dating berdua..


Hmmm...citer 3 minggu lepas kot nih...tiba2 mood nak dating datang tiba2..hihihi..actually yg jadik punca utamanya sbb mama papa teringin nak gi berurut reflexologi..klu bwk anak2 kesian diorng kena tunggu tu yg terus plan nk kuar berdua jek..kebetulan mmg dah lamaaaaaaaa sgt kot tak kuar sndiri without anak2 ni..so kali ni nekad tinggalkan diorng..hukhuk..itupon nk cari masa yg sesuai punyalah payah sbb masing2 bizi kan..last2 outing on friday jugak..dua2 gigih amik cuti..tapi masa mmg terhad sikitlah kan  sbb tgh hari papa kena gi semayang jumaat..

So pagi2 tuh antar zareef zayed ke umh bbsitter then antar kakak zara gi skool plak..bagi alasan mama papa nak gi antar kereta gi bengkel sbb tu kena kuar berdua..huuu..bohong sunat..pas antar zara, gi breakfast dulu kat kedai mamak fevret mama aka restoren taj kat indera mahkota..tak tau apasal dari ngandung dulu mcm gian ngan teh ais dia..kikiki..pas sarapan tu dah kol 10am gerak gi east coast mall plak..sblm smpai east coast mall sempat papa 'paksa' singgah proton jap tgk proton iriz yg baru lancar tuh..tp sorilah pa, mama tak minat sgt sbb spesis keta compact kan..klu bwk mama gi tgk keta mpv baru mama bersemangat sket..kekekeke


Our breakfast..biarlah kat kedai mamak jek kan tp tetap nikmat..hahaha

Mama..rasa janggal gak takde budak2 ni..tkde org nai dibebel..=p

Ni kat EC Mall..papa kena paksa selfie ngan mama..nasiblah kan..agaaaga

Aktiviti kat EC Mall takde benda sgt pon..nk tgk movie mcm takde citer menarik so just window shopping n minum2 kat cha time nih..=)

Mama tumpang posing kat cni..=p


Toys r us baru bukak kat EC mall..gmbar takde amik tp lama gak kitong masuk dlm ni..belikan toys utk anak2 semestinya..=)

Opsss..dlm pada papa gi semayang jumaat tgh hari tu..mama leh plak menghabiskan masa kat sin..kebetulan baru dapat bonus dari company kan so tersmbar gak seutas rantai tgn as token utk diri sndiri kononnya..hihi....tapiii malu nk tjk kat sini sbb beli yg murah2 jek..=p


Pas papa siap solat, terus kuar gi Manjaku plak..shopping stok susu, pampers, n consumable anak2..smpat gak belikan bby zayed car seat baru..=) 


 Hmm..sudahnya lebih separuh hari mmg banyak benda beli utk anak2 jek..hihi..tulah die dah jadik mak ayah ni..wlu kuar berdua tu kepentingan anak2 ttp diutamakan..so pas siap shopping sume sblh ptg baru nak gi berurutnya..sblm berurut minum2 kat secret recipe dulu..then terus gi kedai relexology fevret mama aka Thai's World..papa just amik urut kaki n mama plak amik pakej kaki + thai traditional massage..sedap giler kotttt..main tarik2, tekan2 badan..^_^


Mama @ Secret Recipe..fish n chip + mushroom soup kongsi berdua jek ngan papa..kata nk berurut kan tkleh makan byk2..haha

Nyum2..lama tak makan ni kat cni

Ohh lupe..papa order cake jugak..mama plak 1st time try caramel latte ni..sedapnyeeeee

Ok..urut kaki time..legaaaa..ni baru betul2 papa n mama time..^_^


Disebabkan mama amik dua pakej berurut yg menagmbil masa 2 jam, maka papa abeh dulu..sbb dah petang dah pon so papa gilah amik anak2 sume balik sekolah n umh bbsitter..pastu terus patah balik ke banda nak amik mama plak..alang2 dah smpai bandar, terus bwk anak2 outing ke Megamall Kuantan..perhhh..mmg seharian berjalan arituh..smpatlah gi bwk diorng dinner n jalan2 kan..ganti kena tinggal siang tuh..=)


Finally, berlima semula..ni baru lengkap sekeluarga..=p

Dak comel yg kena tinggal..syiannnn die ye..hihi



Keseluruhannya, happy outing arituh..masing2 pon dah dapat hasil kan..pasni ntah bile lagi nk dating..tgu ada movie best kot leh ngedate tgk movie plak..^_^


5 comments:

Dokter faRyn said...

Hehehhe. Tu la bila ber dating berdua ni, yg digosipkan pasal anak2 jugak hehehhe.

aLyNnZ said...

kan..sesekali kena gak dating semula cam dulu..hehe..owhh alynn tak belikan dhiya car seat lagi..huhuuu..

salwana nordin @ che'wa said...

kdg2 mmg perlu dating berdua kan..release tension sikit :)

tp tu la anak2 mmg terpaksa ditinggalkan..

tak apa habuan utk diaorg byk mamapapa beli kan :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sesekali kena luangkan masa berdua jugakan..ktorng selalu curik2 masa dating time Qis sekolah... hehe.. :)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknya sesekali dating berdua..tapi kesudahannya hal anak-anak jugak yang kita fikir kan..sangat mak-mak kita ni..hehe..sayang anak kan..seronoklah Zayed dapat Car Seat baru..heheee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016