Baby bather yang sangat berguna


Salam Isnin semua..entry testimonial arini..ekekekeke..so nak citer pasal baby bather yg sangat sangat sangat sangat best n membantu time nk mandikan baby ni..saje share kat sini kot2 ada ibu2 mengandung yg tengah berkira2 nak beli kan..so boleh proceed..agagagaga

So alkisahnya time anak pertama n kedua dulu mama takde pon ada alat2 membantu baby mandi ni..mandi rendam dlm besen jek kan..tp mmg diakui utk baby yg masih kecik n lom kuat badannya, mmg otot2 mama kenalh kuat nak pegang bby time mandi ye tak..so time preknenkan zayed leh plak ternmpak baby bather ni dijual kat few websites..tgh riki2 harga kat fb, tetiba jiran lama mama kat Bandar  Puteri Klang dulu offer nak bagi hadiah kat baby..die mmg jual brg2 baby ni n ada last stock katanya..mama pon dalam malu2, dok berterima kasih jugaklah sbb ada org nk bagi free kan..hihi..rezeki baby..^_^

So, hasilnya mmg mudahlah nk mandikan baby guna baby bather ni..tp mama guna pon pas bby zayed abeh pntang sbb time dlm pntang mostly nenek die mandikan dlm besen jek..haha..kebetulan zayed ni badan leh tahan semangat..mama punye tangan pon tak berapa nk kuat kan so guna bather ni just baringkan die n dah leh mandikan..nk bersihkan sblh belakang pon senang at least ada supoort bwh badan die kan tak risau tergelincir dlm besen..=)


Nilah die rupa baby bather ni..tak taulah klu org lain dh lama guna tp mmg mama baru jumpe sejak anak ketiga ni..kekekeke

Baby debob seronok mandi..budak ni memang suka air


Leh main2 kaki lagi ye dik smbil mandi..=p


Geram..badan semangat tak hengatttt..agagaga


Satu lagi yg mama suka, baby bather ni mudah dibawa ke mana..material die jenis senang kering + leh lipat balik jadik kecik kan..so kalau balik kampung or tido mana2 mmg mama bwk at least tk payahlah mama mintak2 besen besar utk mandi kat umah org..hihi..

Nway, nanti baby dah pndai duduk mama akan back to mandikan die dalam besen..sebab baby2 ni kan suka air..mandi dlm besen lagi puas kot..leh die mandi smbil main kocak2 air ye tak..agagagga..ni guna sementara die lom kuat lagi..sian mamanya makin tua tangan dh start sakit2 pegang baby..T_T



10 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

kita pun baru tahu ada baby bather nie....mudahnya guna ni kan..kyra dlu masa kecik pun kita x berani nak mandikan nenek kyra yg mandikan..smpi mamanya abis pantang..pasni klu ada rezeki zuriat bolela riki2 baby bather ni..TQ share :) :D ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye ada benda ni..senanglah nak mandikan baby...lily pun baru tau ni..hehe...sonok ye zayed mandi...☺..

Adlin Mohamad said...

amboi macam2 skang ni ..masa keysha dulu x nampak plak benda alah ni hehehe bukan main suka bby eyh mandi

Tengku Fauziana said...

senang la lps ni ek..nak2 yg pantang sendiri kan..bole la beli utk 3rd bby nti..wakaka..

aLyNnZ said...

alin pun tak pernah lagik tgk baby bather nie..so air nyer takat mana? airnyer cetek ke? senang tak lar kite takot kalo baby tergelincir kan..alin hanya pakai getah yg lekat kt been mandi bby tu jee..

aLyNnZ said...

oh yee...unty geram tgk bdn tu..berketul2..debab sungguh..

LYAfrina said...

comeynyer dia..
skarang mcm2 ada..semua jd mudahkan..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

1st time jugak tengok baby bather ni..hihih..sebab memang selalu mandi dalam besen je..hehe..nanti tengok lah kalau terjumpa kat sini boleh pergi beli kan..hehee..Zayed is semangat!geram tengok..hehee

mamaarifakeem said...

Menarik.. bru tau ada mende alah ni..hii...
Adooiiii tengok bby zayeed ni, terus ngidam nak baby la... hahaha... tp lum rezki :(

Sherwieyna Muzzawer said...

Ehhh macam best je benda ni. Nak carilah. Senang sikit nak mandikan baby saya yang makin lasak tu..heheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016