Dinner wif family & cuti 5 hari..


Salam semua..n selamat menyambut hari Deepavali pada mereka2 yang berkenaan..kita2 yg tak smbt tumpang happy sbb dapat cuti kan..kekeke..mcm company mama, cuti staright 5 hari smpai ahad depan..start harini sempena deepavali, esok khamis cuti ganti untuk awal muharram, n jumaat plak cuti sempena birthday sultan pahang..sabtu ahad weken lah kan so isnin baru masuk keja..best cuti pnjang tapi kitorng takde plan nak bercuti ke mana2 pon..maybe bwk anak2 balik kampung jek..^_^

So utk harini, just nk tepek gmbar2 dinner kami sebulan yg lepas..tak ingat dah nama restoren ni..first time singgah n mmg tak mengecewakan menu2nya..sedap2 sume tak sia2 mama belanja sbb gaji baru masuk time ni..kekekeke..location tpt pon tak tau nama..tapi belum smpai bdr kuantan lagi..area2 sg isap kot..=p


Papa n the kids..tersedondon anak2 malam tu kan serba merah..haha

Mama n the kids plak..ntah apa galak sgt si zara zareef tu kan..=p

Baby muka blur ngantuk nak tido..hehe

Selfie tiga beranak sementara menunggu makanan smpai..over kakak zara kan

Zara kena paksa amik gmbar sekali lg..=p

Dinner kami malam tuh..siakap tiga rasa, tomyam campur, kangkung belacan n sotong goreng tepung..utk anak2 order ayam goreng kunyit, telur dadar n sup kosong

Papa melayan zareef makan..


Hmmm..makin lama makin jarang masak kat umah esp time kerja weekdays ni..huhuhu..sadis kan..T_T


11 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

selamat bercuti lily..bestnye cuti panjang... Sedap2 jer tgk menu tu.. :)

Fai CeritaCinta said...

wah cuti 5 hari.. bestnya...

ch@ said...

bestnyaaa cuti.
sedapnya mkn-mkn-mkn...
akak, akak sungguh comel...
muka sepetak je ngn kids...
happy holiday kakLily.

Salina@IbuAqil said...

Aduhai!!
Lama sggh ibu menyepi menghilang..
Assalamualaikum new baby for this family..
Rindu mama & anak3 smua.. Muahxx!!

NzA said...

panjang tu cuti...best...sk akak cuma cuti 4 hr..ada sk ambil smpai 9 hari cuti...tapi diganti hari sabtu.
terliur sudah tgk pic tu.....

mamaarifakeem said...

Panjangnya cuti..kami sehari jer..hihi...
Itulzah, anak kian bertmbh, kian kurg kesempatan wktu nk memasak..hik

Sherwieyna Muzzawer said...

Bestnya dapat bercuti sakan.. :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Sama cam company kami cuti direct 5 hari..kamis company tolak cuti tahunan staffs, jumaat cuti ganti awal muharram..tp isnin, selasa kami ambil cuti sendiri sbb ahad tu penat wat house warming..cuti smgu pun plan kemana2 packg brg2 nk pndh je lgpun tadika LC bukak kamis, jumaat so kyra htr skol la..PaMa busy mgemas :) byknya order foods, klu papa kyra suka order 3 lauk je kami jns perut kecik kot :D :))

LYAfrina said...

Mng nmpk sedap sgt menu dia..
kat area mana ni??
bestnyer cuti pnjng..company lya mmg x ambik deepavali.

Tengku Fauziana said...

kite pn dh lama xbw anak main indoor playground sejak dh de arfan ni..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Semuanyaa nampak sedap!arghh terliur tetiba..haha..so aida pon samalah jugak..dah isytiharkan pencen masak on weekdays..tak laraattt..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016