Dah lama tak main indoor playground


Salam Jumaat semua..citer aktiviti dua minggu lepas..ajak papa n anak2 outing ke kuantan parade..tujuan utama mama nak cari baju baru..biasa mmg kuantan parade port mama carik baju sbb byk sikit pilihan utk 'plus size' mcm mama ni..hukhuk...sapa soh taknak kuruskan badan kan so pilihan tpt nk menyopping mmg sangatlah tehad..T_T

Nway, sementara mama berjalan2 cari brg utk dibeli, papa bwk 3 org budak ni ke playland kat tingkat atas..smbil tgu abg n kakak main smbil layan adik baby kan..pas setle bab mama, tukar turn plak..mama jaga budak2, papa gi urut kaki..hahaha..baru adil dan saksama..zara n zareef jugakla yg puas dok lama dlm playland tuh..=p


Abg n kakak..abeh serebeh skarf rmbut kakak zara..

Punya happy budak berdua ni dpt main taman

Kakak melayan adik baby

Percubaan pertama naik kuda goyang..badan tak kuat lagi mama kena tlg pegang..=p


Mcm biasa, tak sah kalau takde selfie mama n baby..hihi

Dak comel dok atas riba..^_^

Time to rest..hamik dgn bantal, selimut segala bwk masuk dlm playland..kikikiki

Pas kuar playland, smbung turun bwh gi makan ramai2 kat foodcourt...unik tgk die serve abc mcm ni..jarang2 kan tgk abc dlm pinggan..haha

Mama, papa, abg jek tlg perabis..kakak zara tak layan abc ni

Zayed tgk org makan smbil mengecap2 bibir jek..ahahaha..dpt sudu jeklah dik ya awk lom leh makan..=p


sejak ada baby mmg susah sikitlah nk kuar menyopping sakan..kadang klu mmg plan nk beli2 brg tertentu, mmg mama suka kuar berdua ngan zara jek..abg n baby dok umah ngan papa..hahaha



9 comments:

nieda said...

sukala kids dpt main playground.
abc tu mengancam.teringat abc seksyen 2. hehe

Z@i Z@mR33 said...

x sabar nk tggu Aqil besar ckit nk bw p indoor playground cmni

Salina@IbuAqil said...

amboi sakan nye deme..
sonok dpt main erkkk..
sesekali bg diorg enjoy gini..
deme happy kita pn happy kan mama..
kita dtg jenguk2 sini..
rindu.. take care ya.. ;)

Adlin Mohamad said...

amboi baby tu ,,, best kalau x meragam senang bawa pi jalan

Dokter faRyn said...

Hehehe siap bantal selimut tu yg tak tahannnnn heheheh

NzA said...

pot yg paling ank2 suka....
ada bb kecik ni agak sukar jugak nk bershopping lily...kalau dgn kakak zara tu dh oklh sbb dh besar n dh pndai bawa diri....

LYAfrina said...

tmpat febret asya jugak ni..
adik x sbr nak join main

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

memang happy triple Z dok kat dalam Playland ni..heaven sungguh kan..kita pon dapat rileks sekali..hihi..tapi bab menyoping tu susah dah ek kak?aduyaii..camana lah keadaan aida ni nanti..kikiki..dah lah pantang duduk rumah je..hihi

Sherwieyna Muzzawer said...

Kita pun dah lama tak bawa anak anak pergi tempat-tempat macam ni. Teruja pula tengok anak-anak awak happy je.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016