Unplanned movie time- Monster University yg best n comel..^_^

Kisah aktiviti hari Ahad lepas..ahad malam tu tak plan pon sebenarnye nak gi tengok wayang..actually nak kuar pi dinner jek..disebabkan jerebu dah start kat kuantan hari tuh. so plan cari tpt makan indoor lah kan..terus tertuju ke megamall..tup2x papa offer nak gi tengok wayang sekali..dahlah anak2 berbaju tido jek time tuh..gasak jekla..hahahaha..mujur mmg dah tau GSC kat Megamall Kuantan ni mmg selalunye pasang ekon tk kuat, so takdelah risau anak2 kesejukan kan..=p

Nway, movie yg dipilih time tu of course "Monster University"..Zara ekisted giler nk tgk movie ni..mama pon sama sbb mmg suke sgt tgk yg Monster Inc pertama dulu..keseluruhannye..citer ni mmg best sangat..comel jek tgk macam2 rupe monster tuh..actually movie kali ni bukanlah sambungan dari movie yg pertama ye..tp lebih kepada kisah sebelum tu lagi..mcm mana Mike monster hijau tuh, leh berkawan baik dgn Sully..kisah dari diorang kat universiti, berlawan sesama sndiri utk jadi monster yg paling menakutkan..n akhirnye dibuang uni sbb dah melanggar peraturan..akhirnye diorang jadi kawan baik n start keja kat Montster Incs dari jadik mail man smpailah berjaya jadi scarer utk menakutkan budak2..errrrr..klu sesape peminat movie ni kenal lah kan dgn watak2 mike n sully ni..hihi


Ohh..ni gmbar sblum hari kejadian..time ni mmg ingat nk tgk dah movie ni kat East Coast Mall tup2 cume ada yg 3D jek..malas nk tgk yg 3D kan so kansel tgk wayang time tuh..merajuk Zara sbb tk jadik tgk wayang..haha


Ok..yg ni barulah gmbar time kitorng tgk movie ni..tgklah anak2 pakai baju tido jek..kekekekeke


Dua budak yg ekisted nak tgk Monster..tp Zareef dlm wayang main lebih jek rasenye..tk kisahlah janji tak kacau org...hehehe

Oozma Kappa Brotherhood..Mike n Sully dan kawan2 diorang..daripada monster2 yg penakut, Mike berjaya menjadikan diorang Monster yg berani..kelakar sgt tgk aksi2 diorang nk memang pertandingan Monster paling menakutkan kat university tu..=p
Buat peminat citer kartun, jgn terlepas tau tgk movie ni..mmg comel, best n kelakar..tp Zara leh plak tanye, mana watak budak perempuan yg pakai baju pink tu *noted: budak perempuan nama Boo dlm movie monster Inc. yg first*..hehe..yg ni citer lain lah kakak..takde dah watak tuh..kite kenal ngan watak2 lain plak k..^_^

;
;

7 comments:

Nad MamaZN said...

Serius best citer ni!
Despicable me 2 nak g tgk x nnt? :)

mama lieyna said...

Bestnye dh tengok...
Teringin sgt, tp apakan daya, tak mampu kot nak handle si adik dlm panggung.huu

NzA said...

mesti budak2 seronok kan cz monster tu comey .....

nieda said...

Kena pegi tgk gak ni

Adlin Mohamad said...

x tgk lagi masa x mengizinkan beli cd kot hehehe

deq's qienz said...

kiut la monters nih kan..hehee

~MommyAida~ said...

Zareef boleh g tgk wayang ke kak?bagusnya dia..kalo Aqil, still tak lepas nak tgk wayang lagi..cepat boring kekdahnya..huhu..Beli CD jela nanti..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016